Sport 23.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

RIBOLOV: Klen Vigma ponovo prvoligaš

Slijedom tradicije, članovi ŠRD-a Klen iz Svete Marije, sponzori i donatori Društva  okupili su se u mjesnom ribičkom domu na završnom godišnjem susretu. Bila je ovo prigoda da se predstave rezultati na kraju natjecateljske sezone. Najveći uspjeh je osvajanje drugog mjesta u Drugoj ligi-zapad, što ih vraća u Prvu hrvatsku ribolovnu ligu HŠRS-a.
Taj rezultat ostvarili su članovi ekipe Božidar Blažinčić, Igor Mihalac, Darko Kolarić, Dragutin Peter, Mihael Pongrac i kapetan Dragutin Kedmenec. U pojedinačnom plasmanu najbolji u ligi bio je Igor Mihalac.
Odlične rezultate postižu i mlađe kategorije. Juniorke su na završnici kupa HŠRS-a osvojile prvo mjesto, kadeti su bili peti, dok su u tom natjecanju kadetkinje Klena bile najbolje. U državnoj ligi U-18 njihov natjecatelj Dominik Peter osvojio je peto mjesto, čime je postao član reprezentacije u toj kategoriji.
U lovu pastrve varalicom Danijel Kraljić osvojio je četvrto mjesto u ligi te je kao član hrvatske reprezentacije sudjelovao na svjetskom prvenstvu na kojem je bio najbolji u našoj reprezentaciji osvojivši 11. mjesto.
U bacačkim disciplinama na kupu HŠRS-a seniori su u petoboju zauzeli 3. mjesto. Na odličnim rezultatima čestitali su im Vladimir Sever, predsjednik HŠRS-a, i predsjednik međimurskih ribolovaca Zoran Pfeiffer koji je naglasio da će u idućoj sezoni Međimurje imati dva prvoligaša - Klen Vigmu iz Svete Marije i Soma iz Kotoribe. Posebne riječi zahvale upućenu su glavnom sponzoru, poduzeću Vigma d.o.o. iz Preloga, te Općini Sveta Marija.

M. Grubić

Izvor: 2904