Sport 06.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

RIBOLOV: Međimurci uspješni u svim ligama

Ekipe iz Međimurja nisu više gosti u 1. ligi HŠRS, već se bore za vrh. KLEN-VIGMA iz Svete Marije (Darko Kolarić, Dragutin Peter, Igor Mihalac, Mihael Pongrac, Želimir Pavlic, Božidar Blažinčić) osvojila je 4. mjesto, a ekipa SOMA iz Kotoribe (Mihael Horvat, Ivica Jakupak, Ivica Horvat, Zoran Lipić, Nikola Filipašić) osvojila je 7. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji pravo nastupa u majstoricama za izbor reprezentacije seniora izborili su: Darko Kolarić (5. mjesto), Mihael Horvat (13. mjesto), Dragutin Peter (14. mjesto), Ivica Jakupak (18. mjesto) i Igor Mihalac (19. mjesto).
Na odlične rezultate ekipe GLAVATICE-PFEIFER TTI iz Preloga već smo navikli. Kruna ovogodišnjih nastupa je osvajanje 1. mjesta u 2. ligi sjever i time plasman u 1. ligu HŠRS-a. Za ekipu su nastupali: Alan Perko, Miljenko Perko, Boris Klarić, Franjo Micek, Mladen Kovač i Zoran Pfeifer. Osvajanjem 3. mjesta vrlo dobar rezultat ostvarila je i ekipa LINJAKA iz Ivanovca (Zlatko Kračun, Ljubomir Žuljić, Dario Čeki, Boško Jagec, Marin Goleš, Marijan Halić). U pojedinačnoj konkurenciji Alan Perko je osvajanjem 2. mjesta izborio pravo nastupa u majstoricama za seniorsku reprezentaciju. Isto pravo ostvario je i Zlatko Kračun osvajanjem 3. mjesta.
U 3. ligi sjever nastupala je ekipa KARAS iz Peklenice (Dean Novak, Darko Oreški, Ivan Šoštarić) te je osvojila 6. mjesto.
U kategorijama mladeži ostvareni su više nego izvanredni rezultati. U kategoriji u-14 osvajanjem 1. mjesta Erwin Škoda i 5. mjesta Tomislav Orehovec ostvarili su status reprezentativaca. U toj kategoriji nastupile su i Marijana Mutak (7. mjesto) i Sara Strbad (11. mjesto). U kategoriji u-18 nekoliko je godina 1. mjesto rezervirano za reprezentativca Alana Perka. Odličan rezultat (4. mjesto) i ulazak u reprezentaciju ostvario je i Mario Špoljarić. U ligi su nastupile i Mirela Mutak (12. mjesto) i Paula Pongrac (13. mjesto). U kategoriji u-23 Mihael Pongrac osvojio je 4. mjesto i status reprezentativca. Nastupio je i Dominik Peter te osvojio 7. mjesto.
Darko Oreški

Izvor: 2945