Sport 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

RIBOLOV: Nikola Filipašić - ponos Kotoripčana

Tijekom 2013. i 2014. godine održano je Prvenstvo Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za mladež U-23, U-18, i U-14 kategorija. 

Ovo prvenstvo je ujedno i izlučno natjecanje za sastav reprezentacije koja će se natjecati na svjetskom prvenstvu u 2014. godini. Osam kola prvenstva natjecalo se na vodama u Mačkovcu na Savi, Veleševcu, Banovoj Jarugi i u Ivancu. Kategorija U-23 imala je 12 prijavljenih natjecatelja većinom sve mladih perspektivnih prvoligaša i drugoligaša.

ŠRD “Som” Kotoriba opet je imalo jednog svog natjecatelja u tom elitnom rangu natjecanja mladeži, Nikolu Filipašića. Tijekom natjecanja iz kola u kolo, bila je sve veća neizvjesnost plasmana pojedinaca, kao i sastava reprezentacije. 

Tako je znanje, borbenost i kvaliteta natjecatelja tek u posljednjem kolu 6. rujna u Ivancu, nakon posljednjeg sučevog zvižduka, dala poredak na tablici.

Prvo mjesto osvojio je Alan Perko iz Glavatice Prelog, drugo mjesto Nikola Filipašić iz Soma Kotoriba, treće Ivan Turković iz Šarana Zaprešić, četvrto Mario Špoljarić iz Klena Nova Gradiška i peto Mihael Pongrac iz Klena Sveta Marija. Ova petorka čine reprezentaciju HŠRS-a na Svjetskom prvenstvu koje će se održati od 21. do 27. srpnja ove godine u Nizozemskoj. Ovaj uspjeh Nikole Filipašića tim je veći jer mu je to treći nastup u reprezentaciji mladeži, a ujedno i posljednji, jer  prelazi u seniorsku kategoriju.

- Očekujemo dobar uspjeh i plasman naših reprezentativaca, a posebno našeg Nikole, ponosno nam je rekao Ivica Jakupak, predsjednik ŠRD-a Som Kotoriba.

Tekst i snimak

 Mladen Grubić

Izvor: 3090