Sport 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

RIBOLOV: Novi predsjednici Soma i Šarana

IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA SRD-a “SOM” KOTORIBA

Sabolića zamijenio Ivica Horvat

U naredne četiri godine na čelu Sportskog ribolovnog društva “Som” Kotoriba bit će Ivica Horvat koji je na tom mjestu naslijedio uspješnog Željka Sabolića. On je s funkcije otišao na vlastiti zahtjev radi obiteljskih i poslovnih obaveza. Tako je odlučila skupština društva na svom redovnom godišnjem skupu održanom u subotu 23. siječnja. Govoreći o minulom jednogodišnjem radu, dosadašnji predsjednik je rekao kako je i ribički sport osjetio krizu sportskog amaterizma pa je došlo do neminovne stagnacije u tom periodu.
- Ribolov je na žalost postao skupi sport kojeg na svom džepu osjete sami ribiči, a i samo ribolovon društvo, a bit će još i teže jer nam je općina Kotoriba godišnju dotaciju uskratila za 30%, naglasio je Sabolić. Unatoč tome, a najviše zahvaljujući entuzijazmu članova Upravnog odbora, svi su planski zadaci većim dijelom ostvareni izuzev sanacije većeg dijela krovišta i pročelja Doma ribolovaca. To namjeravaju učiniti ove godine uz općinsku potporu. U vode kojima gospodare pustili su 495 kilograma ribljeg mlađa. Sabolić je rekao da to nije mnogo, no riblji mlađ dobivaju razmjerno broju prodanih ribolovnica. O natjecateljskim rezultatima je, a natjecanja je bilo napretek, govorio Drago Filipašić, predsjednik Natjecateljske komisije. U ligaškim natjecanjima seniora u minuloj godini Som je imao ekipe u II. hrvatskoj ligi- zapad te po jednu ekipu u I. i II. županijskoj ligi Međimurja. U drugoj ligi su ribiči od 12 natjecateljskih ekipa zauzeli 4. mjesto što je za njih nezadovoljavajuće.
- Općenito sagledavši, kroz sve kategorije natjecanja nismo uspjeli napredovati u odnosu na prethodnu godinu, ali nismo pali u kvaliteti. Možda su naši kriteriji za našu malu sredinu previsoko postavljeni, ali u natjecateljskom sportu uvijek moramo težiti k samom vrhu, podvukao je Filipašić.
Skupština je potvrdila izmjene u UO iz kojeg su izašli Antun Srša, Marijan Somi i Đurđa Horvat, a u njega su kooptirani Josip Svrta, Marinko Dornik i Ivica Jakupak. Antun Novak više neće biti blagajnik već će tu dužnost obnašati Ivica Jakupak. Najzaslužniji pojedinci primili su društvene zahvalnice i priznanja. Dobitnici zahvalnica su Dragutin Pogorelec, Antun Zvonimir Brkljačić, Miljenko Horvat i Josip Novak, dok su priznanja primili Josip Gadanec, Dragutin Dolenčić, Antun Novak i Željko Sabolić. Prostorije društva i ribiče tradicionalno je blagoslovio mjesni župnik vlč. Ljuban Škraba.
Mladen Grubić

GARDINOVEC

Zlatko Furdi novi predsjednik Šarana

Gardinovečki SRD Šaran od 16. siječnja ima novog predsjednika. Zbog osobnih i zdravstvenih razloga ostavku na tu funkciju dao je dosadašnji predsjednik Antun Marušić. Na njegovo je mjesto, na godišnjoj skupštini izabran Zlatko Furdi. Marušić je ostao član Upravnog odbora u čijem su sastavu, uz novog predsjednika, dosadašnji tajnik Stjepan Hajdarović i blagajnik Stjepan Kolarić te članovi: Vladimir Cerovec, Robert Lisjak, Slavko Novak, Stjepan Đurkin mlađi i stariji, Josip Dodlek i Dragutin Čeh. Među novim članovima tog odbora su: Stjepan Horvat, Zoran Habijan, Zoran Kozjak i Branko Oršoš. Stari član Nadzornog odbora je predsjednik Zvonimir Taradi, a novi su Ivan Baksa i Zdenko Kolarić.
U izvještaju o radu u proteklom razdoblju tajnik Hajdarović posebno je istaknuo zamjenu krovišta na ribičkom domu te izgradnju sanitarnog čvora i septičke jame. Društvo koje broji stotinjak članova u protekloj je godini provelo tridesetak radnih akcija među kojima su najbitnije izmuljivanje i čišćenje ribnjaka te uređenje prostora uz ribnjak te sportski i dječji park.
Ribiči Šarana ponosni su na svoju natjecateljsku ekipu koja je osvojila treće mjesto u II. međimurskoj ligi – zapad. Natjecala se u sastavu: Dragutin Čeh, Stjepan Kolarić i Darko Živković, a voditelj ekipe bio je Ivan Baksa – Tinći.
(rt)

Izvor: 2858