Sport 08.03.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

RIBOLOV: Zoran Pfeifer novi/stari predsjednik Saveza

U nedjelju 19. veljače u čakovečkom restoranu “Pilka”, održana je godišnja skupština Saveza ŠRD Međimurske županije. Sjednici su nazočila 73 predstavnika iz 34 udruge članice Saveza od ukupno njih 36, te pozvani gosti. Izvješća za 2011. godinu kao i planovi za 2012. prihvaćeni su ranije na izvršnom, odnosno upravnom odboru, pa je skupština jednoglasno usvojila sve predložene materijale. Skupština je ujedno bila izborna. Imenovano je novo rukovodstvo koje će u sljedećem četverogodišnjem mandatu voditi Savez. U upravni odbor od 36 članova svaka udruga imenuje svog predstavnika što je i formalno potvrđeno.
Za novog predsjednika Saveza izabran je Zoran Pfeifer, za dopredsjednika Miljenko Perko, a za tajnika Darko Oreški. U Nadzorni odbor izabrani su Miljenko Ciglar kao predsjednik, te članovi: Vinko Vargek, Ljubo Matulin, Zdravko Jurčec i Ivica Vugrinec. U izvršni odbor prema statutu ulaze svi predsjednici pojedinih komisija te predsjednik i dopredsjednik Saveza po funkciji. Za ostale članove izvršnog odbora izabrani su: Josip Varga (komisija za poribljavanje), Dragutin Kedmenec (komisija za natjecanja), Željko Dolenec (sudačka komisija), Branko Vrtarić (povjerenstvo za ribolovne ispite), Željko Bubanić i Pero Kerhač (ribočuvarska komisija).
- Ovaj Savez je do sada znao odgovoriti na sve izazove, pa će vjerojatno tako biti i u budućnosti. Financijski smo neovisna, pa samim time i stabilna organizacija koja se ponaša kao uspješno privatno poduzeće. Prošle godine bili smo organizator velikog natjecanja hrvatske ribolovne mladeži, dok nas ove godine takva organizacija čeka za starije kategorije (juniorke, juniori, seniorke i seniori). Nadamo se da ćemo vrhunac doživjeti 2014. godine kada bi trebali organizirati svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu u kategoriji seniora. Ta odluka još nije donesena od strane svjetske federacije, ali prema informacijama kojima raspolažemo imamo velike šanse. Za Međimurje to bi značilo prvorazrednu promociju u čitavom svijetu, rekao je stari-novi predsjednik Zoran Pfeifer.
Skupštinarima se obratio i glavni tajnik Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza Tomislav Feldhofer. Ocijenio je rad Međimurskog ribolovnog saveza kao jednog od primjerenijih u Hrvatskoj, s osvrtom da su mnogi članovi uspješno obavljali razne funkcije u nacionalnom savezu, a da se ta tradicija nastavlja i danas. Odgovorio je i na nekoliko pitanja članova skupštine, a najznačajnije je svakako pitanje o problemima s kormoranima. Nažalost zakonska regulativa ribičima ne ide na ruku. Dosadašnja vlast nije za to imala sluha, ali se nadamo da će ova nova imati više razumijevanja. U krajnjem slučaju morati ćemo pribjeći drastičnijim mjerama, o kojima za sada ne bi govorio.
(D.O.)

Priznanja
U svečanom dijelu skupštine dodijeljena su priznanja udrugama povodom obljetnica te udrugama i pojedincima za rezultate ostvarene u 2011. godini. Priznanja za obljetnice dodijeljena su: GLAVATICI Prelog za 100 godina, SOMU Kotoriba za 60 godina, TRNAVI Hodošan za 50 godina, KARASU Peklenica za 20 godina, ŠARANU Gardinovec za 10 i KLENU Držimurec-Strelec za 10 godina. Priznanja:
- ekipna priznanja: KLEN-VIGMA Sv. Marija za osvojeno 1. mjesto u kategoriji juniorki na kupu HŠRS 2011. godine; GLAVATICA-PFEIFER TTI Prelog 1. mjesto u kategoriji kadeta na kupu HŠRS 2011. g.; KLEN-VIGMA Sv. Marija za 2. mjesto u kategoriji kadeta na kupu HŠRS 2011. godine; KLEN-VIGMA Sv. Marija za 3. mjesto u kategoriji kadetkinja na kupu HŠRS 2011. godine; GLAVATICA-PFEIFER TTI Prelog za 1. mjesto u drugoj ligi seniora HŠRS 2011. godine; LINJAK Ivanovec za 3. mjesto u drugoj ligi seniora HŠRS 2011. godine.
- pojedinačna priznanja: Nataliji Žganec za osvojeno 1. mjesto u kategoriji juniorki na kupu HŠRS 2011. godine; Pauli Pongrac za 2. mjesto u kategoriji juniorki na kupu HŠRS 2011. godine; Alenu Lehkecu za 1. mjesto u kategoriji kadeta na kupu HŠRS 2011. godine; Marijani Mutak za 3. mjesto u kategoriji kadetkinja na kupu HŠRS 2011. godine; Alanu Perko za 1. mjesto lige mladeži U-18 i za 2. mjesto pojedinačno u 2. Ligi seniora HŠRS 2011.godine; Zlatku Kračunu za 3. mjesto pojedinačno u 2. Ligi seniora HŠRS 2011. godine; Erwinu Škodi za 1. mjesto lige mladeži U-14 HŠRS 2011.godine; Darku Kolariću za 2. mjesto u majstoricama za ulazak u reprezentaciju HŠRS u 2012. godini; Ivici Jakupaku za nastup u reprezentaciji HŠRS na svjetskom prvenstvu seniora 2011. godine; Alanu Perku za nastup u reprezentaciji U-18 HŠRS-a na svjetskom prvenstvu 2011.g odine; Dominiku Peteru za nastup u reprezentaciji U-18 HŠRS-a na svjetskom prvenstvu 2011. godine. (do)

Izvor: 2967