Sport 18.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Ribolovci lovili na Žužički

U nedjelju 13. travnja je ŠRD Som iz Kotoribe bio tradicionalno uzoran domaćin 15. proljetnog kupa u sportskom ribolovu u konkurenciji pojedinaca. Natjecanje je održano na vodi Žužićka i okupilo je 41 natjecatelja iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.
S ulovom od 3.564 grama ribe pobijedio je Oliver Pogorelec iz ŠRD Som Kotoriba. Drugo mjesto, s ulovom od 3.316 grama, pripalo je Ivici Jakupaku iz Soma, dok je treći bio Mihael Pongrac iz ŠRD Klen Sveta Marija s ulovom od 3.138 grama. Spomenuti ribolovci dobili su novčane nagrade organizatora, a ostali robne nagrade sistemom vidi-uzmi. Nagrade je najboljima uručio Dragutin Filipašić, predsjednik Natjecateljske komisije društva organizatora. Vrhovni sudac natjecanja bio je Zvonimir Dravec.
M. Grubić

Udruga prijatelja prirode i ribolova Žužička Kotoriba otvorila je u nedjelju 6. travnja ovogodišnju natjecateljsku ribolovnu sezonu. Na bari Žužička, kojom gospodare, održano je pojedinačno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak. Na Proljetnom kupu sudjelovalo je 39 ribiča iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. Najbolji je bio Dražen Kos, član ŠRD-a Som iz Kotoribe s ulovom od 6.970 grama, drugi je bio Miro Škoda iz Glavatice Prelog s ulovom od 5.335 grama, dok se na treće mjesto s ulovom od 4.328 grama plasirao Ivan Gudlin, član Smuđa iz Goričana. Četvrto i peto mjesto osvojili su članovi Klena Sveta Marija, Marijan Mutak i Kristijan Komorski. Najbolji trojac nagrađen je posebnim nagradama koje im je uručio predsjednik domaćina Branko Matoš, a svi ostali ribiči nagrađeni su nagradama sponzora po sistemu “vidi-uzmi”.
Mladen Grubić

Izvor: 3077