Sport 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

RK ČAKOVEC: Pripreme i utakmice

Rukometaši novoosnovanog kluba RK Čakovca koji djeluje tek jednu polu sezonu i koji nastavlja tradiciju do nedavno uspješnih međimurskih klubova, Međimurja, Perutnine PIPO IPC-a, nakon prvog dijela prvenstva imali su kratki odmor, već od 7. siječnja nastavili su s pripremama za 2. dio prvenstva. S željom, što je realno i ostvarivo – vratiti rukometu, a to je međimurski najtrofejniji sport, nekadašnje pozicije i mjesto u bogatom međimurskoj ‘’sportskoj porodici’’. Počeli su od najnižeg ranga natjecanje, 3.HRL-e sjever, gdje nakon prvog dijela prvenstva s Vidovcem dijele 1. i 2.mjesto na prvenstvenoj tablici, s Vidovcem će na i kraju prvenstva odlučiti i o konačnom prvaku 3. lige. U klubu trenutno rade s 110 mladih, razvrstanih u 6 selekcija, 1. sastav uspješno vodi provjereni i ambiciozni stručnjak Saša Kuček, s vratarima radi Tomica Horvat, s mladim selekcijama Radovan Petek i braća Davor i Dario Varga, tu je i nezaobilazni fizioterapeut Zdravko Mikolaj, tu je i mlada i ambiciozna uprava u kojoj su većinom članovi dojučerašnji rukometaši, velika pomoć dolazi i od roditelja mladih, tu je i nekoliko sponzora, a važno je spomenuti da su svi od 110 mladih domaći igrači. Jedan od njih je i Ivan Horvat, još uvijek aktivni i nezamjenjivi vratar kluba, trenutno i vrlo agilni i uspješni predsjednik. S kojim smo kratko porazgovarali. Nismo mu trebali postavljati posebna pitanja, u „jednom dahu“ nam je iznio svu problematiku i planove ovog mladog kluba.
‘’Što se tiče prvog sastava trenira se svaki dan, ponekad i dva puta, do nastavka prvenstva odigrat ćemo i niz kontrolnih susreta. Spominjem one dogovorene: 22. siječnja s slovenskim drugo ligašem Gorišnicom, 1. veljače na turniru u Koprivnici s istoimenim domaćinom, Zagrebom i Nexeom, 5. veljače najvjerojatnije s Goricom, a u planu su i susreti s Ormožem, KTC-om, Ivančicom, Zagrebačkom Dubravom. Trenira se intenzivno, igrači su dobro motivirani, sve s osnovnim ciljem da na kraju završimo na 1. mjestu i u idućoj sezoni igramo u 2. ligi što je realno i ostvarivo. Imamo mladi, kvalitetni i ambiciozni sastav, malo je problem što studenti i učenici ne mogu redovito trenirati, ponosni smo što imamo i sve više gledatelja, to je dodatni motiv, moram pohvaliti i dobru suradnju s odgovornima za sport i rukomet u MRS-u, županiji i gradu Čakovcu. Velika su nam pomoć roditelji to podvlačim i ponavljam, uprava je aktivna i mobilna, ciljevi realni i ostvarivi, naravno da je uz sve to u prvom planu i rad s mladima, jer je Međimurje rasadnik mladih u ovom slučaju rukometnih talenata. Pozivam sve koji su nam voljni pomoći, sve koji se žele baviti rukometom i uključiti u rad kluba da nam se pridruže, vrata su im širom otvorena’’, završio je Horvat i dao nam spisak prvotimaca s kojima trener Saša Kuček može ostvariti zacrtani cilj i u novom prvenstvu drugoligaški status.
To su: Horvat, Lacić, Hajdarović, Obadić, Kovačević i Marciuš (vratari), Potočnjak, Škrobar, Marko i Nikola Petek, Levak, Blagus, Mišević, Toplek, Kolarić, Bakšaj, Lesjak (vanjski igrači), te Sklepić, Pustić, Bedić, Bašek, Zvonarek, Vurušić, Hutinec, Torner i Goleš (pivoti i krila).
Tekst Josip Freiler
Foto Vjeran Žganec-Rogulja

Izvor: 3064