Sport 27.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

RK MEĐIMURJE: Novi trener (Anić) i sponzor (Đurkin)

U čakovečkom su premier ligašu na redovitoj konferenciji na novinare predstavili novog trenera. To je Željko Anić, nekad poznati BiH reprezentativac, kasnije trener mostarskog BiH premijer ligaša Zrinskog, Metkovića s čijom je mladom ekipom osvojio 4. mjesto hrvatske premier lige, dvije godine uspješno je radio u Francuskoj...
- Neke igrače iz sada moje nove momčadi sam trenirao, neke poznajem iz lige kad sam bio trener Metkovića, a i redovito pratim izvješća iz hrvatskog rukometa. Riječ je o mladom, kvalitetnom sastavu s kojim je moguće postići još bolje rezultate i realizirati realne ciljeve nove uprave s čijim sam vodstvom brzo našao ‘zajednički jezik’ oko mog angažmana. Moj će angažman biti potpun, otvoren sam za razgovore sa svima, posebno vama iz “sedme sile”, spreman sam primiti dobronamjerne kritike, istovremeno i izreći isto takve kritike ako će biti potrebno. Već sada mogu reći da nisam pogriješio kada sam izabrao Čakovec i RK Međimurje kao moje novo trenersko odredište, bio je kratak Anić i odmah nakon predstavljanja održao prvi trening, a vodio je Čakovčane prvi put protekle subote na utakmici u Zagrebu s Medveščakom (uspješno, zabilježena je pobjeda).
Pomoćni trener i dalje ostaje Antonio Anđel, u mnogome zaslužan s igračima za dvije posljednje pobjede kada je vodio momčad. Interesantno je spomenuti da je sin Željka Anića Igor poznati igrač njemačke Bundeslige, nakon Kiela sada igra u Gumersbachu trenera Hasanefendića.
► Unatoč tome što nam se dopao nastupni govor i razmišljanja novog trenera Željka Anića, ima nešto u čemu je nadamo se nenamjerno uprava kluba pogriješila. Ako je prilikom smjene trenera Alana Belka održana sjednica UO-a kluba i izdano nakon nje službeno priopćenje, trebalo je i prilikom imenovanja novog trenera održati sjednicu uprave, čime bi se izbjegli nepotrebni, ponekad i zlobni komentari, čak i ostavke pojedinih članova ako je takva informacija točna. Ovakvo mišljenje dijele i članovi NO-a koji do sada nije konzultiran o akcijama kuba iako bi njegovi članovi svojim mišljenjem i prijedlozima, a riječ je o iskusnim rukometnim djelatnicima, mogli i te kako pomoći. Mlada i ambiciozna uprava pak tu dobronamjernu pomoć trebala prihvatiti.
Josip Freiler

ĐURKIN - NOVI SPONZOR
Konferencija za novinare bila je prilika i za potpisivanje sponzorskog ugovora s poznatom međimurskom firmom “Đurkin”, čija je predstavnica Maja Đurkin (nova članica Uprave kluba) s predsjednikom kluba Sinišom Janušićem potpisala ugovor.
- Naša firma mnogo pomaže u razvoju međimurskog sporta, RK Međimurje je ponajbolji predstavnik tog sporta u i van Međimurja, pa nismo dugo razmišljali prilikom prihvaćanja ponude oko sponzorstva.

Izvor: 2896