Sport 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

RK MEĐIMURJE: U petak s Nexeom

U subotu počinje nova prvenstvena sezona u Premier ligi rukometaša u kojoj ovaj put s novim imenom, novom upravom, stručnim stožerom i izmijenjenim igračkim kadrom nastupaju i rukometaši Međimurja Čakovec. U prošlom prvenstvu 4. na tablici čime su osigurali igranje u Europi, u Challange cupu. Čakovčanima prvenstvo počinje dan ranije, već u petak kada su domaćini državnim viceprvacima momčadi Nexea iz Našica (dvorana GŠ, 19.30 sati) i ove godine velikim favoritom i za naslov prvaka.
Pripreme za novu sezonu bile su duge i naporne, odigrano je nekoliko kontrolnih utakmica… Da li spremno dočekuju novu sezonu koja će biti naporna i zahtjevna, gdje ih očekuje nastup i u Europi, pitali smo novog trenera, prije toga dugogodišnjeg stožernog igrača, Alana Belka:
- Točno, dugo smo se pripremali, ali i dobro pripremili za sva iskušenja u novom prvenstvu. Imamo mnogo novih igrača, trebalo ih je uigrati, nadam se da su dobro uigrani. Riječ je o kvalitetnim, uglavnom mladim ambicioznim igračima koji mogu ostvariti zacrtano. U prvenstvu plasman u vrhu tablice i dobro predstaviti klub, grad Čakovec i Međimurje u Hrvatskoj i Europi.
• U petak ste domaćini Nexeu?
- Riječ je o kvalitetnom sastavu, nekoliko godina u vrhu našeg rukometa. No mi smo domaćini i red je da se nadamo uspjehu, unatoč što su Našičani favoriti. Naravno uz podršku s tribina i uz našu dobru igru. Imamo težak raspored na početku prvenstva, nadam se međutim, a to je realno, da ćemo ga uspješno savladati, u optimističkom je tonu završio Alan Belko.
IGRAČKI KADAR: Sladoljev, Balent, Kovačević i Marciuš - vratari, Paponja i Krajner - desna krila, Herman i Malović - desni vanjski, Čužić, Varga i Rodik - srednji vanjski, Maretić, Barić i Šunjić - lijevi vanjski, Ćavar, Vurušić i Peras - lijeva krila, te Jeftić, Zadravec, Turk i Marčec - pivoti.
Stručni stožer: Alan Belko - trener, Antonio Anđel - pomoćni trener, Miljenko Vidović - kondicijski trener i Franjo Patafta - tehniko.
Pripremne utakmice: Velika Nedjelja 36:31, Branik 19:34, Merkur 27:37, Slovenjgradec 22:27, Varteks di caprio 5:1 /prekid/, Ivančica 41:28, Seichsberg 27:24, Bernbach 7:15 /prekid: Nakon vodstva Čakovčana 6:3 uslijedila je gruba igra domaćih što su slabi suci tolerirali pa je trener Belko bojeći se ozljeda povukao momčad s terena. Nije promijenio odluku ni nakon nagovaranja domaćina, da li je postupio pravilno nismo sigurni, posebno imajući u vidu utakmicu s Varteksom pred nekoliko dana kada je varaždinski trener postupio slično. Iskreno se nadamo da se ovakvi slučajevi prekida neće pretvoriti u tradiciju./.
Parovi 1. kola: Medveščak - Buzet, Gorica - Karlovac, Zamet - Arena, Dubrava - Split, Metković ili Moslavina - Poreč, Varteks di caprio - Bjelovar, Croatia osiguranje - Siscia, te Međimurje - Nexe.
Josip Freiler

Izvor: 2888