Sport 04.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

RK MEĐIMURJE: Velimir Vrtarić na čelu uprave

Brzo i efikasno odradili su delegati (28 prisutnih) drugu u kratko vrijeme sazvanu Skupštinu RK Međimurja, nakon koje se nameće zaključak da bi sadašnja teška situacija u klubu mogla biti uskoro bolja ako se realiziraju bar neki od donesenih zaključaka i ako nova uprava odradi svoj dio posla. Skupštinu je uspješno vodio i priveo kraju međimurski dožupan Matija Posavec, prisutni su detaljno još jednom upoznati s aktualnim, teškim financijsko-organizacijskim stanjem kluba od koji su neki, oni ‘sitniji’ riješeni uoči Skupštine. Izabrana je nova uprava koja će voditi klub do završetka sezone, nadamo se i dalje, nije izvršen izbor predsjednika, klub će zajednički voditi uprava s izvršnim dopredsjednikom Velimirom Vrtarićem na čelu. U upravi je nekoliko istaknutih gospodarstvenika, a dobro je i da je većina članova iz rukometnih voda što ohrabruje, baš kao što je realan i kratki akcijski plan.
Svi su zaključci doneseni jednoglasno, nova će uprava djelovati u sljedećem sastavu: Velimir Vrtarić - izvršni dopredsjednik, te članovi: Maja Đurkin, Damir Peras, Zvonko Horvatić, Kristijan Hamer, Dražen Barić, Ivan Kolarić, Radovan Varga, Damir Varošanec, Drago Batisweiler, Saša Gala, Rudi Lesinger, Željko Zadravec te predstavnici igrača i trenera.
Nadzorni odbor djelovat će u “starom” sastavu (Josip Freiler, Anto Dragić i Antun Jelenić), glasnogovornica kluba je Ivana Strahija, a iz akcijskog plana izdvajamo da treba: pojačati suradnju s medijima u stvaranju pozitivne atmosfere rijekom natjecateljske sezone, osnovati klub prijatelja Kluba s prigodnim iskaznicama, organizirati bolju suradnju i pomoći u organizaciji Kluba navijača, organizirati prigodne prodaje majica, dresova i ostalih klupskih obilježja, bolje organizirati utakmice, tiskati i prodavati sezonske - godišnje ulaznice, odmah prići razgovorima osobno i putem molbi s potencijalnim sponzorima…
Važna je i odluka da se od dojučerašnjeg predsjednika Kluba Siniše Janušića zatraži da u roku od 7 dana podnese financijsko izvješće i popratnu dokumentaciju za vrijeme dok je bio na vodećoj funkciji u klubu, kao i izvješće o financijskom poslovanju prijašnje uprave do Skupštine održane u lipnju prošle godine. Ta su izvješća i podaci do sada unatoč opetovanom traženju dosadašnje uprave i Nadzornog odbora bili nedostupni (?!), pa ako se u roku traženih 7 dana ne dostave tražit će se putem nadležnih organa. Dobro je da je trenutno u prvenstvu kratka stanka, da nova uprava “pohvata konce” i krene s konkretnim akcijama, prvenstveno oko financijske konsolidacije za što postoje određene pozitivne najave oko njezinog rješavanja. Izabrani sastav uprave garantira bolje dane kluba, da bi pak ta konstatacija bila točna treba sačekati i vidjeti prve poteze, nadamo se i pozitivne rezultate. To od njih očekuje sportska i rukometna javnost ali i oni “direktni proizvođači” - igrači i stručni stožeri svih klupskih selekcija.
Josip Freiler

Izvor: 2923