Sport 08.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

RK MKA*IPC: Nova skupština

Izvanredna Skupština čakovečkog premier ligaša nije uspela i nije izabrala “nasljednika” Željka Kavrana koji je podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika. Čak su nakon Skupštine ostale i određene dileme. Je li imala kvorum za odlučivanje i tko su članovi dosadašnje uprave, te gdje su pismeni dokumenti o dugovanju kluba koje po Kavranovima riječima iznosi milijun kuna iako je pred samo nekoliko dana tvrdio da dugovanja nema. Najveći iznos duga je 530.000 kuna upravo od pozajmica Kavranovih firmi. Ima li “tragova” dugovanja, nismo saznali.
Na Skupštini nije izabran novi predsjednik kluba, izabrana je međutim radna grupa koja vrlo ozbiljno i studiozno priprema novu Skupštinu za ponedjeljak, 12. srpnja. Ona djeluje u sastavu: dva predsjednika Zajednica sportova Međimurja i Grada Čakovca - Miljenko Topličanec i Bojan Ružić, dogradonačelnik Čakovca Veselin Biševac, te dožupan Međimurske županije Matija Posavec koji se i najviše trudi da se što prije sadašnja situacija stavi pod kontrolu i povoljno riješi. U tome ima i određenih uspjeha i naznaka da bi Skupština mnogo toga pozitivnog mogla riješiti. Najavljuju se novi sponzori koji su spremni uložiti sredstva, neki se članovi prijašnje uprave vratiti u novu, ima nekoliko ozbiljnih kandidata za novog predsjednika kluba, gdje su završni razgovori u tijeku, pa treba s određenom dozom optimizma gledati na rješavanje ipak nadamo se trenutne situacije u klubu koji je prošle godine trebao, ali nije proslavio vrijedan jubilej - 60. godišnjicu uglavnom uspješnog djelovanja.
Ima i nekoliko vrlo ozbiljnih kandidata za trenera, a pokušava se sve na okupu održati većinu igrača iz proteklog prvenstva, iako su neki najavili odlazak (Jelinić, Pažin, Karačić, Mesarić...). Zato se 12. srpanj čeka s nestrpljenjem također i određenim optimizmom. I u Hrvatskom rukometnom savezu vrlo su zainteresirani da se situacija u čakovečkom klubu pozitivno riješi, neslužbeno doznajemo da su Čakovčane prijavili u Challange kup i da nude pomoć u riješavanju u granicama njihovih ovlasti i mogućnosti. Hoće li 12. srpnja donijeti pozitivnu prekretnicu u radu kluba znati će se uskoro.
J. Freiler

P.S. U međuvremenu je spomenuto dugovanje od 1.000.000 kuna “naraslo” na 1.100.000 kuna pa obzirom da na prošloj Skupštini nisu podastrti čvrsti podaci nebi bilo zgorega da poslovanje “pročešlja” revizija. A neslužbeno doznajemo da će nova uprava kluba nakon Skupštine zakazane za 12. srpnja brojiti 13-14 članova, da ih je 9 imenom i prezimenom dalo pristanak za rad u klubu, da se zna i ime novog trenera i predsjednika kluba. No to za sada neka još uvijek ostane “mala tajna”. 12. srpanj je blizu kada će sve biti mnogo javnije i bez “tajni”. Doskorašnji predsjednik čakovečkog kluba Željko Kavran nije zadovoljan izvješćem objavljenih dugovanja kluba od 1.100.000 kuna:
- Postoje vrlo precizni službeni podaci koji su svima na uvidu oko dugovanja kluba, koliko i kome je dužan, istovremeno se vide i precizni podaci o onima koji su i koliko dužni klubu. Podaci će biti predani novom vodstvu kluba, ništa se ne taji, sve je dostupno javnosti. Molim vas da to objavite i napišete, rekao je Kavran. (j.f.)

Izvor: 2880