Sport 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

RK PRELOG: Godina velikih uspjeha

Za RK Prelog 2013. godina zasigurno je godina velikih uspjeha. Nakon odličnih igara i rezultata u 2. HRL-sjever osvojili su uvjerljivo naslov prvaka lige te izborili plasman u 1. HRL. Iako su bili novajlije u ligi, u minuloj jeseni pružali su vrlo dobre rezultate te su jesenki dio prvenstva na 3. mjestu. Također pobjednici su međimurskog kupa. Trener ekipe je mladi te izuzetno perspektivni Dubravko Hozjak koji nam je u analizi polusezone rekao:
- Na početku sezone nije bilo nikakvog imperativa rezultata što je svima nama olakšalo rad, a odraz opuštene igre bez pritiska je odlično treće mjesto na tablici Prve lige na kraju polusezone. S pozicijom na tablici smo zadovoljni ali nakon obavljene analize prvog dijela svi skupa smo konstatirali da smo zaslužili još barem bod ili dva prema prikazanoj igri. Ekipa je mlada (prosjek 22 godine) i prostora za napredak još ima, ali budući da su svi igrači amateri (ne dobivaju nikakvu naknadu) mora se puno toga posložiti za još veća očekivanja. Zasluženo smo osvojili i međimurski kup iako su tenzije prije utakmice bile velike jer su pojedini sportski djelatnici osporavali naše zapažene rezultate pa je rezultat još jedan dokaz da imamo dobru i stabilnu ekipu koja zna igrati i pod pritiskom pobjede. Dobar primjer je organizacija finala kupa što je za svaku pohvalu i u interesu rukometa. Uskoro (u subotu 25. siječnja u 19 sati, dvorani DG Sporta) nas očekuje Regionalni kup protiv vodeće momčadi Premijer lige Varaždina koji je ove sezone stasao u jednu od tri najbolje ekipe u Hrvatskoj, za rukometnu javnost u Prelogu bit će nadam se poslastica pred početak drugog dijela prvenstva. Siguran sam da će moja ekipa u ovoj utakmici dati svoj maksimum, a koliko će to bi dovoljno vidjet ćemo.
Dobra suradnja RK Prelog i DG Sporta dovela je i do odigravanja jedne prvenstvene utakmice, a sada i kup utakmice s jednom od najjačih ekipa s kojima je igrao RK Prelog u svojoj dugoj povijesti a posebno treba spomenuti i javno se zahvaliti Draženu Gregorašu bivšem rukometašu, vlasniku DG Sporta. Siguran sam da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta a ovim putem i pozivamo navijače da dođu podržati naše rukometaše. Također treba posebno naglasiti ulogu navijača koji su nas bodrili na svim utakmicama i veliko im hvala a postoje inicijativa da se okupe navijači u Udrugu navijača Prelog što bi bilo za svaku pohvalu i što bi bio još jedan iskorak u sportskom životu Grada Preloga. Pauza igračima od obaveza treninga nikad nije bila kraća jer u novoj 2014. godini RK Prelog već u siječnju čekaju jako zahtjevne obaveze. Već 2. siječnja bio je održan prvi trening u istom sastavu kao i prošle godine, s nekolicinom mladih nadarenih igrača iz naše rukometne škole. Pripreme teku svojim tokom, ima nekoliko lakše ozljeđenih igrača koje saniramo u toku priprema. Posebno bih naglasio i našu odličnu upravu na čelu koje je Darko Pandur koja nam omogućava odlične uvjete za rad i vjerujem da ćemo i u nastavku prvenstva i dalje odigravati odlične utakmice i prikazivati zapažene rezultate.
Zlatko Premuš

Izvor: 3066