Sport 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

RK SAN SPORT: Odlični mladi cure i dečki

● U čakovečkom RK San sportu i dalje odlično rade s mladima, ovih dana formirali su još jednu ekipu, djevojčica rođenih 2002. godine i mlađih koje su počele trenirati minirukomet. Interes kod ovih djevojčica za minirukomet postoji još od listopada protekle godine, s redovitim treninzima pod vodstvom trenera Filipa Munđara počele su pred mjesec dana. Svi s nestrpljenjem čekaju prvi službeni nastup na Prvenstvu Hrvatske u minirukometu 13. travnja u Karlovcu. Od jeseni slijedi uključenje u redovno prvenstvo Regije sjever. Pod vodstvom Filipa Munđara, redovito treniraju Rea Andročec, Stošija Taradi, Lea Meglić, Viktorija Rebernik, Ena Jančec, Tia Križaić, Janja Taradi, Valentina Lacković, Julija Matić i Anja Okreša. Iz kluba pozivaju sve djevojčice, ali i dječake koji se žele baviti rukometom da dođu u sportsku dvoranu OŠ Mala Subotica i priključe se treninzima.
● Kad smo spomenuli dječake sportska i rukometna javnost za sada zna za uspjehe dječaka San sporta A (r. 2000. i 2001. godine) koji pod vodstvom trenera Gorana Vuka igraju odlično na velikom broju turnira, tri su godine sudionici završnice državnog prvenstva, trenutno pred kraj prvenstva Regije sjever vodeći su na tablici i očekuju da na ovogodišnjem finalu državnog prvenstva ponovo budu među najboljima u Hrvatskoj. Manje je poznato da boje kluba brane i njihovi mlađi suigrači - dječaci B (rođeni 2002. godine i mlađi) koji u prvoj godini nastupa u prvenstvu Regije sjever zauzimaju pod vodstvom trenera Filipa Munđara 10. mjesto na tablici kojima je cilj do kraja prvenstva popraviti taj plasman, a također ih uskoro čeka nastup u Karlovcu, na državnom prvenstvu u minirukometu. To su sljedeći igrači: L. Srebrenjak, Vrbanec, J. Srebrenjak, Okreša, Trstoglavec, Bobičanec, Malašić, Golub, Levak, Panić, Kolarić, Ninić i Turk.
Sve ove aktivnosti uz veliku pomoć roditelja mladih koordinira uprava kluba na čelu s predsjednikom K. Baranašićem. Ništa im nije teško unatoč problemima, uglavnom financijskim. No, kad je riječ o mladima i rukometu, sve se to zaboravlja i svo slobodno vrijeme posvećuje se mladima i njihovom daljnjem razvoju u sportu, u ovom slučaju rukometu. Zasad to uspješno rade.
Josip Freiler

Izvor: 3076