Sport 27.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Roberto-Oskar Setnik deseti u svijetu u dvostrukom ironmanu!

Jedan od najbolji hrvatskih natjecatelja u triatlonu, Roberto Setnik iz Donjeg Hrašćana, osvojio je deseto mjesto na Trećem svjetskom prvenstvu u diciplini Dvostruki ironman, odnosno dvostruki tratlon, održanom u nedjelju 19. svibnja u Neulengbachu (Austrija). Izvanredan uspjeh dobiva još veće značenje ako podsjetimo na odrednice triatlona, u nas široj javnost još slabo poznate discipline. Triatlon je posebna kušnja izdržljivosti, spoj klasičnog trkačkog maratona s plivačkim i biciklističkim. Zadatak natjecanja u Austriji pak je bilo savladati dvostruke udaljenosti od standardnih. Roberto, ili Oskar, kako ga po nadimku bolje poznaju, trkačku distancu od 84,4 kilometra, plivačku od 7,2 kilometra i biciklističku od 360 kilometara savladao je u vremenu od 25 sati, 10 minuta i 18,9 sekundi. Roberto-Oskar je član dvaju čakovečkih klubova, Traitlon kluba “Međimurje” i i Međimurskog biciklističkog kluba “Mura”. “Mura” je u petak, 24. svibnja, održala kraće okupljanje kojim je svojem najistaknutijem članu čestitala uspjeh. Roberto-Oskar je tom prigodm rekao:
- Zahvaljujem svima na podršci, ponajviše mojim pomagačima, koji na natejcanjima moraju biti uz mene, to su supruga Anita i sinovi Dorian i Karlo, a i sponzorima koji su to omogućili, to je prvenstveno internetska trgovina “Velocity” iz Čakovca.
Ovo nije Oskarov prvi ovakav uspjeh, u ljetu prošle godine bio je deveti u utrci Svjetskog kupa u trostrukom triatlonu. Sastanak u petak bio je prilika da s čelnicima “mure”, to su predsjednik Matija Posavec i tajnik Nenad Ciglar, porazgovara o pripremama za sljedeće izazove, one u Italiji. Ljeti će to biti ultra-triatlon na “Tisuću i jednu milju”, a u rujnu dekatriatlon, u kojem će u deset dana trebati odvesti, isplivati i otrčati deset triatlona.(d.k.)

Izvor: 3031