Sport 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

RUKOMET: 4 ekipe u 3. ligi sjever

U 3.rukometnoj ligi sjever u prvenstvenoj 2013./14.sezoni Međimurje ima 4 predstavnika. Kod žena, to su ekipe Čakovca i Preloga, a kod muških Čakovca i Nedelišća. Nakon prvog-jesenjeg dijela prvenstva plasman istih uglavnom zadovoljava iako je moglo i moralo biti bolje.
Rukometašice Čakovca prvi su dio prvenstva završile na 2.mjestu s 14 osvojenih bodova, prvo mjesto osvojile su rukometašice Mlinara Križevci s 15 bodova. Čakovčanke imaju jednu manje odigranu utakmicu, u koliko pobijede one su jesenji prvaci, utakmica s Kokom II igrat će se prije nastavka prvenstva. Mogle su igračice trenerskog tandema Juršić - Bel osvojiti i prije naslov jesenjeg prvaka, imale su za to priliku u nekoliko susreta gdje su nepotrebno izgubljeni već planirani bodovi. Imaju ekipu za to, vrijeme je da to pokažu na djelu. Bolji plasman od 5.mjesta s osvojenih 8 bodova mogle su ostvariti i rukometašice Preloga. U nekoliko odigranih susreta bile su blizu osvajanja bodova, na kraju su ispustile povoljan rezultat, time i bolji plasman .I one imaju ekipu sposobnu za bolji plasman.
Kod muških rukometaši Čakovca s Vidovcem dijela s 20 osvojenih bodova 1.i 2.mjesto na tablici, Vidovec je 1.zbog bolje gol razlike. Poraz s Varaždinom II „stajao“ je Čakovčane naslova jesenjeg prvaka, o konačnom prvaku odlučit će susret u Vidovcu u drugom dijelu prvenstva. Imaju Čakovčani uglavnom mladi i perspektivni sastav koji u drugom dijelu prvenstva može i mora bolje. Imaju i ambicioznu mladu upravu koja želi u dogledno vrijeme vratiti klub koji je počeo s natjecanjem od najnižeg ranga, na stare dobre rukometne pozicije. Rukometaši Nedelišća kao novajlije u Ligi završili su prvi dio prvenstva na 8.mjestu s 8 osvojenih bodova, mogli su i oni bolje. Jer u gotovo svim susretima bili su ravnopravni svojim protivnicima, popustili su u završnici, zašto je tako treba riješiti pomnom analizom pred nastavak prvenstva. I u ovom je slučaju riječ o mladom i perspektivnom sastavu s isto takvim, vodstvom. Drugi dio prvenstva prilika je svima popraviti plasman i ostaviti bolji utisak što je realno i ostvarivi. Samo tako može i treba rukomet i dalje ostati u vrhu međimurskog sporta. Vrvi ovaj sport mladim talentima s kojima treba još bolje i studioznije raditi. Rukometašice čakovečkog Zrinskog i rukometaši Preloga u višim rangovima natjecanja trebaju im biti primjer, jer oni na djelu pokazuje kao i u otežanim uvjetima treba raditi i postizati dobre rezultate. A odgovorni, prvenstveno u rukometu pak trebaju razmotriti kako još više omasoviti i propagirati ovaj još uvijek najtrofejniji međimurski sport.
Josip Freiler

Izvor: 3063