Sport 31.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

RUKOMET: Belko novi trener Međimurja

Najavljeni prijateljski susret rukometaša Međimurja s varaždinskim Varteks di Capriem nije odigran, zbog problema u varaždinskom klubu odigrat će se u nekom drugom terminu. U zakazanom terminu utakmice održana je međutim najavljena sjednica uprave čakovečkog kluba (predsjedao Velimir Vrtarić), ovaj put s kvorumom za donošenje odluka, a raspravljano je o organizacijsko-financijskoj problematici, i dalje osnovnom i prioritetnom za rješavanje pitanju čakovečkog kluba. Donesene su i neke “opipljive” odluke i zaključci. Za trenera prve momčadi imenovan je Alan Belko, donedavni igrač, a već trener prvotimaca početkom prošlog prvenstva. Pomoćnika(e) će si izabrati sam, a imenovani su i treneri ostalih klupskih sastava. Kadete će trenirati Dražen Barić koji ih je već i ranije trenirao, kadeti će najvjerojatnije igrati u 3. HRL-i sjever. Mlađe kadete će trenirati Dario Varga, dječake A Radovan Petek koji je ujedno imenovan i za koordinatora rada s mladima i koji tu dužnost već vrlo uspješno obnaša, dok će dječake B trenirati Luka Međimurec.
Dogovorena je suradnja i potpisivanje sporazuma po tom pitanju s trećeligašem RK Nedelišćem, u Nedelišću se predviđa odigravanje nekoliko prvenstvenih utakmica, sve pak to znači da otpada potpisivanje sporazuma po istom pitanju s RK Info-starom Čakovec. Dogovorene su i određene pozitivne financijske transakcije, i dalje je međutim financijska situacija izuzetno složena, a račun u blokadi. Jedan od razloga za to su još uvijek mnoge nepoznanice iz ere dvije prošlih uprava, posebno posljednje, dok se to ne riješi i dalje će biti problemi i postavljati se mnogi upitnici pa neće biti ništa čudnoga ako se u rješavanje uključe i drugi za to nadležni organi.
Prvenstvo je sve bliže, dobar je znak da igrači redovito treniraju iako i tu ima određenih problema, riječ je o mladom i izuzetno perspektivnom sastavu, sastavljenom od domaćih igrača pred kojima je dobra rukometna budućnost i perspektiva. Samo im treba u njihovom radu i napredovanju pružati više pomoći i posvetiti više pažnje odgovornih. Što nažalost unatoč opetovanim apelima izostaje, a obećanja nisu dovoljna. Nismo pretjerani optimisti, možda se ipak nakon spomenute sjednice uprave kluba nešto pokrene u pozitivnom pravcu.

PRIJATELJSKA UTAKMICA
Međimurje - Velika Nedjelja 39:33
Čakovec - dvorana GŠ. Gledatelja: 100. Sudac: Barić (Čakovec).
Međimurje: Marciuš, Kovačević Hamonajec, Milas, Martinčević 4, Barić 3, Škrobar, Varga 1, Matić 5, Krajner 8, Budiša 3, Kovačić 3, Martinjak 4, Marčec, Petek 1, Lesjak 3, Kramar 1, Kušen 3. Trener: Haček
Dugo su Čakovčani u prvom poluvremenu stizali vodstvo gostiju od uglavnom 3 razlike, na kraju stigli i vodili +1. U drugom poluvremenu brzo su to vodstvo povećali i dileme oko pobjednika više nije bilo. Tek pitanje oko konačne razlike, jer da su domaći realizirali sve prilike i manje tehnički griješili, razlika bi bila uvjerljivija.
Josip Freiler

U NEDJELJU U NEDELIŠĆU
Memorijalni turnir
Rukometni klub Nedelišće i ove je godine organizator tradicionalnog, memorijalnog turnira “Novak Zvonko-Čoki / Branilović Stanko-Milek”, u spomen na svoje prerano preminule zaslužne članove. Turnir se igra u nedjelju 4. rujna, početak je u 10 sati na igralištu Osnovne škole Nedelišće, a uz domaćina sudjeluju i mladi sastavi čakovečkog premier ligaša Međimurja i novog prvoligaša Vidovca, te tradicionalno prijateljski klub Sokol iz Vratišinca. Osim pehara pobjedniku turnira, plaketa svim sudionicima, predviđena su i priznanja najboljem igraču, vrataru i strijelcu turnira. Iz RK Nedelišća također vijest da su igrači prvog sastava počeli s pripremama za novu prvenstvenu sezonu 3. HRL sjever gdje računaju na visok plasman. Najavljuju uskoro početak rada s mladima, te veću i konkretniju suradnju s RK Međimurjem Čakovec.

Izvor: 2940