Sport 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

RUKOMET: Bliži se prvenstvo

Ove subote na preloškoj tržnici s početkom u 8.30 sati rukometni klub Prelog u suradnji s Turističkom zajednicom predstavit će svojim sugrađanima i vjernim navijačima plan aktivnosti pred skori početak natjecanja u 1. HRL. Rukometaši će uz razgovor s građanima dijeliti suvenire i raspored odigravanja utakmica u nadolazećem prvenstvu. RK Prelog je ove godine nositelj kvalitete muškog rukometa u Međimurskoj županiji.
Istog dana s početkom 17 sati u školskoj dvorani RK Prelog igra prijateljsku utakmicu s RK Koprivnicom te poziva prijatelje rukometa da dođu na ovu utakmicu. (Z.P.)

U Bjelovaru je održan plenum klubova 3. rukometne lige sjever. Natjecanje se i dalje vodi u Rukometnom savezu Bjelovar, muška Liga broji 14, a ženska tek 6 sudionika. U muškoj Ligi novo prvenstvo počinje 21./22. rujna, naši predstavnici Čakovec i Nedelišće su domaćini. Čakovec momčadi Novog Marofa, a Nedelišće Concordii iz Lepoglave. Kod žena prvenstvo počinje 5./6. listopada, naše su predstavnice Čakovec i Prelog također domaćini. Čakovec Koki 2 Varaždin, a Prelog ekipi Velikog Trojstva. Pripreme naših su u punom jeku.

ZRINSKI - RAČE 26:13
Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 30. Sudac: Antonio Anđel (Čakovec)
Zrinski: Ivačić, Dominić, Kovačić, P. Posavec 5, S. Posavec 4, Laptoš 5, Makar 3, Zadravec 5, Resman 2, T. Horvat 1, Šarić, Car 1, Glad, Androić, Šimunić, Benčik, Balić, Ladić, Marković, E. Horvat. Trener Željko Golik.
Prva utakmica pred svojim gledateljima nakon napornih svakodnevnih treninga i nakon što se sastav kompletirao. Odigrale su Čakovčanke cijeli susret vrlo odgovorno i borbeno, s mnogo lijepih kombinacija. Simpatične igračice slovenskog drugoligaša unatoč trudu nisu imale protuigru za takav silovit nastup Čakovčanki pa je poraz bio neminovan.
• Nakon turnira u Mariboru, tijekom tjedna Čakovčanke će u Krapini odigrati kontrolni susret s kombiniranim sastavom zagrebačke Lokomotive, iza toga slijedi još nekoliko prijateljskih susreta, naravno, uz svakodnevne treninge. Tako da se početak prvenstva 5. listopada i prvi susret u Čakovcu s Bjelovarom dočeka spremno i motivirano.

ČAKOVEC - IVANČICA 37:30
Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 50. Sudac Golub (Čakovec).
Čakovec: Obadić, Lacić, Vurušić 2, Toplek 4, M. Petek 7, Levak 8, Sklepić 10, Goleš 1, N. Petek 3, Torner, Potočnjak 2, Bakšaj.
Čakovčani iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, što je znak dobrog rada na treninzima. S drugoligašem iz Ivanca igrali su vrlo dobro i odgovorno, posebno u prvom poluvremenu koje je završeno vodstvom 21:14, a imali su i +10. U drugom dijelu to su vodstvo održali, iako su igrali u nekompletnom sastavu, nisu dozvolili gostima da se rezultatski približe i zasluženo su na kraju slavili i tim se pobjedom Ivančanima revanširali za poraz u Ivancu (33:31). Tijekom tjedna uz svakodnevne treninge odigrat će utakmicu u Vidovcu s tamošnjim istoimenim drugoligašem.
• U međuvremenu je u Bjelovaru održan plenum klubova 3. HRL-sjever čiji su Čakovčani novi članovi. Liga će u novom prvenstvu imati 14 sudionika, prvenstvo počinje 29. rujna, Čakovčani su u 1. kolu domaćini ekipi Novog Marofa, već sada se zna u dvorani GŠ-a, u 19 sati.
Josip Freiler

Izvor: 3046