Sport 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

RUKOMET: Čakovčani najavljuju pohod na naslov

Rukometaši Čakovca svakodnevno pod vodstvom trenera Saše Kučeka treniraju, nastave li tako sigurno će spremno dočekati početak prvenstva 3. HRL-sjever. Koje bi trebalo početi krajem rujna, na Plenumu klubova 28. kolovoza u Bjelovaru znati će se datum početka i svi ostali podaci za novu prvenstvenu sezonu. Gdje Čakovčani s pravom očekuju i najavljuju pohod na 1. mjesto i naslov prvaka, tako da u idućoj sezoni igraju u 2. ligi. Postoji međutim još uvijek mogućnost da od ove sezone igraju u 2. ligi, to bi bilo u slučaju odustajanja nekog od sadašnjih drugoligaša što je također trenutno jedna od realnosti, no isto tako zna se da posljednju riječ imaju odgovorni u HRS-u.

Prema riječima jednog od čelnika kluba Dražena Špoljarića, nakon intenzivnih treninga u teretani i atletskim stazama SRC-a Mladosti, uskoro počinju svakodnevni  treninzi u dvorani i to je za sada jedini i veliki problem obzirom da se ne zna kako to s odgovornima koji uporno šute riješiti. 

A riječ je o čak 6 selekcija kluba koji unatoč problemima rade i snalaze se na razne načine za treninge. 

Svi igrači iz protekle sezone za sada su na okupu i redovito treniraju, vratili su se u klub sada već iskusni Igor Balog i Karlo Zadravec, aktivirat će se i Filip Munđar, konačni spisak igrača znati će se tijekom tjedna. Počinje se i s igranjem prijateljskih susreta, u planu ih je odigrati čak petnaestak, tu je i međunarodni turnir “Neores kup” 6. rujna u dvorani OŠ Mursko Središće, uz domaćina igrat će i novi prvoligaš Ivančica Ivanec, slovenski drugoligaš Gorišnica i njemački Schwabmunchen koji će se u to vrijeme nalaziti na pripremama u Toplicama Sveti Martin. U klubu su nam obećali da će nas i dalje redovito obavještavati o svim aktualnostima. Držimo ih za riječ.

 

ŽRK ZRINSKI 

ČAKOVEC

Slijede treninzi u dvorani

Nove prvoligašice, rukometašice Zrinskog pod vodstvom svog uspješnog trenera Željka Golika s pripremama za prvenstvo počele su 4. kolovoza. Do sada je na vanjskim terenima i u teretani održano 14 treninga, slijede svakodnevni treninzi u dvorani, a u planu je odigrati i desetak kontrolnih utakmica. Jedno je međutim već sada vidljivo, Čakovčanke imaju izuzetno mladi gotovo još kadetski sastav i biti će im teško igrati s daleko iskusnijim protivnicama u Prvoj ligi, iako se najavljuje mogućnost popune igračkog kadra s još nekoliko iskusnijih igračica. 

Dosad su u klub došle mlade Dorotea Prevender iz zagrebačke Lokomotive, vanjska igračica, te Ena Zagorščak (pivot) i Ana Krmpotić (vratar) iz koprivničke Podravke. Uz njih redovito i intenzivno treniraju: Ivačić i Kovačević - vratarke, te igračice: sestre Stela i Paula Posavec, Resman, Car, Androić, Benčik, Kovač, Glad, Ladić, Šarić, Makar, Balić, Marković, Sinanović i Vrbančić. Zbog ozljeda u prvom dijelu prvenstva trener Golik ne može računati na Hanu Laptoš i Tenu Horvat, istovremeno su iz kluba u varaždinsku Koku otišle Zadravec i Dominić. Tu je intreresantno spomenuti da je trener Koke i juniorske reprezentacije Hrvatske Neven Hrupec Zadravec otpisao iz juniorske reprezentacije na nedavnom SP-u, a mladoj Dominić se obećava igranje u jednoj od mladih selekcija (??). U klubu inače s velikim interesom očekuje 20. kolovoz kada je zakazan Plenum klubova 1. lige gdje će se izvršiti ždrijeb za novo prvenstvo koje će najvjerojatnije početi 13. rujna.

Inače u klubu nisu još uvijek do kraja riješili sve organizacijsko-financijske nejasnoće, godišnji odmori članova uprave ne smije biti opravdanje za to. Jer postoje obećanja najodgovornijih iz Grada Čakovca i Međimurske županije oko pomoći klubu, treba međutim pokrenuti jaču akciju i inicijativu, sigurni smo da će onda odgovorni pomoći i neće iznevjeriti ono što su obećali.

Prvu kontrolu „učinka“ nakon napornih treninga Čakovčanke su imale na međunarodnom turniru u Virovitici gdje su uz njih igrale i prvoligaške ekipe Osijeka i mađarskog Kozarmislenya, te domaćeg TVIN-a. U prvom su susretu poražene od mađarskih predstavnica 23:18, a u borbi za 3. mjesto od domaćih rukometašica 27:20. 

Za oba susreta isti komentar, dok je igrao najbolji sastav bilo je rezultatski neizvjesno, kada su u drugom poluvremenu zaigrale one koje manje igraju Čakovčanke su poražene.

Izvor: 3095