Sport 27.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

RUKOMET: Djevojčice OŠ Strahoninec državne viceprvakinje

U Rijeci je ovih dana završeno državno prvenstvo u rukometu za djevojčice osnovnih škola, na kojem je nastupilo 6 regionalnih prvaka. Među njima i djevojčice Osnovne škole Strahoninec (ŠŠD Vihor) kao pobjednice Regije sjever. Organizator finala bio je Hrvatski školski sportski savez, tehničku organizaciju uspješno je proveo Školski sportski savez Primorsko-goranske županije. Mlade Stahoninčanke pod vodstvom prof. Siniše Trajbara igrale su dobro, što su potvrdile osvajanjem naslova državnih viceprvakinja. Većina ih igra i trenira u čakovečkom ŽRK Zrinskom, gdje se dobro radi, tako se radi i u školi pa rezultat ne iznenađuje. Rukomet se tako potvrđuje kao jedan od najpopularnijih sportova, jer i dječaci OŠ Prelog su ovogodišnji državni prvaci.
REZULTATI: Grupa B: OŠ Strahoninec - OŠ Darda 17:15, OŠ Ploče - OŠ Strahoninec 13:9. Kao drugoplasirani sastav u grupi djevojčice OŠ Strahaoninec sastale su se u polufinalu s vršnjakinjama Osnovne škole Bjelovar. Nakon što je u regularnom toku utakmica završila 10:10, nakon boljeg izvođenja sedmeraca igračice trenera Trajbara bile su bolje i rezultatom 12:10 izborile nastup u finalu. Gdje su se ponovo sastale s djevojčicama OŠ Ploče, ponovo su poražene ovaj put 17:13. Pločanke su bile bolje i zasluženo su postale državne prvakinje.
Za ekipu Osnovne škole Strahoninec (ŠŠD Vihor) su nastupile: Paula i Stela Posavec, Nikolina Ladać, Sara Dominić, Klara i Melani Balić, Lorena Ahel, Nikolina Zadravec, Tea Tompoš, Teja Ivačić i Klara Vinković.
J. Freiler

Izvor: 2874