Sport 28.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

RUKOMET: Faza preživljavanja

Rukometaši Međimurja intenzivno treniraju, s vanjskih terena prešli su na rad u dvorani, trenira se uglavnom dva put na dan, trener Ivica Haček na raspolaganju ima vrlo mladi sastav uglavnom domaćih igrača iz klupske škole. Počelo se je i s odigravanjem pripremnih utakmica (porazi u Velikoj Nedjelji 32:27 i Prelogu 41:24), u planu je do početka prvenstva još gostovanje u M. Soboti i generalka s Velikom Nedjeljom u Čakovcu. Prvenstvo počinje 8./9. rujna, to je odlučeno na Plenumu klubova 1. HRL održanom u Zagrebu. Čakovčani u 1. kolu 8. rujna ugošćuju sastav Hrvatskog dragovoljca iz Dugog Rata, u drugom gostuju u Senju... Inače i u 1. HRL veliki organizacijsko-financijski problemi, upitan je još uvijek nastup Crikvenice i Senja. Čakovčani za rješavanje također istih problema imaju određene garancije grada i županije pa će iako je i kod njih bilo dilema oko nastupa u 1. Ligi ipak igrati u tom rangu natjecanja. U međuvremenu dogovorno s Graditeljskom školom prazne službeni prostor kluba u dvorani i sele u prostore bivšeg GK Međimurja.
Što se tiče igračkog kadra tu ima također određenih novosti. Mladi Martinčević je zatražio ispisnicu i trenira u Prelogu, tamo tenira još jedan mladi Čakovčanin Horvatić, u međuvremenu su klubu pristupili Petek i Blagus iz Nedelišća, najavljena su trojica mladih iz Info stara, a traju i završni razgovori s premier ligašem Vidovcem oko ustupanja trojice njihovih igrača (neslužbeno: Majurec, Malnar, Čolak). U klubu su po svemu sudeći odustali od održavanja najavljene Skupštine pred početak prvenstva (?), dopredsjednik Velimir Vrtarić tvrdi da će mladi sastav Čakovčana moći osigurati status u 1. HRL naravno ako i sve ostale „popratne službe“, misli na odgovorne u Međimurskom rukometnom savezu, Županiji i Gradu Čakovcu obave svoj dio posla. (J. Freiler)

RK “PRELOG”
Pristupili Martinčević i Logožar
Od 13. kolovoza rukometaši Preloga marljivo se pod vodstvom trenera Josipa Borkovića pripremaju za novo prvenstvo 2. HRL-sjever. Dosad su klubu pristupili kvalitetni igrači Martinčević i Logožar iz RK Međimurja dok se pregovara još s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati klub. Odigrat će se i niz pripremnih utakmica do početka prvenstva (29. rujna) te utakmice s novim članom lige Garešnicom. Ambicije kluba su jasne - borba za prvo mjesto te ulazak u 1. HRL. (z.p.)

PRIJATELJSKA UTAKMICA
Dominacija Preložana
PRELOG - MEĐIMURJE 41:24
Prelog - školska-sportska dvorana. Gledatelja 50. Sudac: Malek.
Prelog: Lončarić, Mikloška 1, Balog 6, V. Belić 1, M. Belić 2, Z. Martinčević 1, N. Martinčević 7, Bergovec, Matić 6, Malek 7, Žeželj, Janušić 6, Vlašić, Horvatić 4, Logožar. Trener: Josip Borković
Međimurje: Hajarović, Lacić, Škrobar 6, Mišević 2, M. Petek 4, N. Petek 1, Levak, Pusić, F. Vurušić 3, Z. Vurušić 1, Kolarić, Sklepić 5, Bašek 2, Toplek, Goleš, Pralić, Beklešević, Kovačić. Trener: Ivica Haček
U sklopu priprema za početak rukometnog prvenstva pripremni susret odigrali su Prelog, član 2. HRL-sjever te Međimurje (1. HRL). Utakmica je protekla u velikoj dominaciji domaćina koji je već u prvom dijelu ostvario prednost od 11 pogodaka da bi u nastavku bio još više uvjerljiviji te ostvario pobjedu od čak +17 pogodaka razlike. (Z. Premuš)

Kaos u Međimurskom rukometnom savezu
Kad smo spomenuli Nedelišće i Info star, po tom pitanju imamo nažalost neslužbenu, nadamo se netočnu informaciju. Da Nedelišće i Info star zbog teške situacije u klubu odustaju od nastupa u 3. HRL-sjever, u Info staru radili bi samo s mladima. Hoće li situacija u ta dva kluba i ona već ranije poznata u Međimurju konačno pokrenuti odgovorne da o tome javno progovore i stave na dnevni red svojih izvršnih organa?
Prvenstveno u Međimurskom rukometnom savezu gdje uporno šute i ne oglašavaju se. Prestanu li ova dva kluba s radom, prestat će s radom i Međimurski rukometni savez jer neće imati dovoljno klubova da prema Zakonu i Statutu radi.
Koliko nam je poznato Međimurski rukometni savez trebao je do 30. lipnja održati izbornu Skupštinu jer do tada je članovima trajao četverogodišnji mandat. Skupština nije održana iako su klubovi dali nove delegate za novo mandatno razdoblje. I o tome bi netko odgovoran za sport trebao ozbiljno razmisliti i pozitivno djelovati. Ili će se sve i dalje prepustiti stihiji, a rukomet koji je nekad imao i 50 članica pasti u zaborav. Nadamo se iskreno da neće tako biti i da će se dok je još vrijeme pokušati sve da do najgorega ne dođe. (j.f.)

Izvor: 2992