Sport 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

RUKOMET: Gdje će tko igrati?

RUKOMET
Tko će gdje igrati u novoj sezoni?
PRELOG U PRVOJ, ZRINSKI DRUGOJ, ČAKOVEC TREĆOJ LIGI, MEĐIMURJE U STEČAJ
U Zagrebu se konačno održala dugo očekivana sjednica UO-a Hrvatskog rukometnog saveza na kojoj su definitivno utvrđeni sastavi svih Liga u novoj prvenstvenoj sezoni. Nas je posebno zanimao status naših klubova. Prema zaključku HRS-a rukometaši Preloga u novoj će sezoni igrati u Prvoj ligi, rukometašice Zrinskog iako su osigurale prvoligaški status zbog znane financijske situacije i dalje će igrati u Drugoj ligi-sjever, a od „početka“, od Treće lige sjever, iako je bilo i drugačijih razmišljanja i naznaka, kreću rukometaši novoosnovanog MRK Čakovca. Dojučerašnji pak prvoligaši rukometaši Međimurja vjerojatno će u stečaj i klub će se „ugasiti“. U MRK Čakovcu nisu iznenađeni odlukom iz Zagreba, novi predsjednik kluba Ivan Horvat vrlo je realan kada kaže:
- Bili smo spremni za sve opcije, možda je dobro za klub i ako tako smijem reći međimurski rukomet da nakon što se u RK Međimurju nisu uspjeli oporaviti od teške situacije koja je u klubu bila prisutna dvije sezone, mi u novoosnovanom klubu krenemo iz početka. Trenira se punim intenzitetom od 6. kolovoza, momčad vodi iskusan i provjeren stručnjak Saša Kuček, pokušat ćemo sve sportskim putem u novoj sezoni osvajanjem naslova prvaka osigurati u idućoj sezoni igranje u 2. ligi. Imamo za to trenutno sve mogućnosti, igračke, stručne, organizacijske i financijske. Očekujemo u tome pomoć odgovornih iz rukometnog i kompletnog međimurskog sporta.
Pažljivo ćemo pratiti daljnju situaciju, nadamo se da su u klubu pravilno planirali i krenuli prema oporavku međimurskog rukometa. Nekad najtrofejnijeg sporta, sporta broj jedan Međimurja, poznatog i priznatog izvan granica Hrvatske.

EP U POLJSKOJ
Vratile se naše
reprezentativke
Nakon što su osvajanjem 1. mjesta bez poraza u svojoj grupi Europskog prvenstva kadetkinja u Poljskoj osigurale nastup iduće 2014. godine na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Makedoniji, što je evidentan uspjeh za koji velike zasluge ima i „trio“ ŽRK-a Zrinski: Paula i Stela Posavec te Nikolina Zadravec, u četvrtfinalnim susretima i susretima za poredak od 5.-8. mjesta nije više bilo tako uspješno. Prvo su naše kadetkinje poražene od Rusije 34:21 (P. Posavec 3, S. Posavec i Zadravec bez postignutog gola), iza toga i Švedske (P. Posavec 5, S. Posavec 5, Zadravec 1). U utakmicama za poredak od 5.-8.mjesta nova dva poraza: od Rumunjske 34:31 (S. Posavec 10,. P. Posavec 3, Zadravec 1), a onda i Norveške 27:26 (P. Posavec 3, S. Posavec 2, Zadravec proglašena najboljom igračicom utakmice s hrvatske strane 3). Tako je na kraju osvojeno 8. mjesto, mlade Čakovčanke po povratku iz Poljske priključile su se pripremama ostalog dijela ekipe za novu sezonu, s mnogo dojmova i međunarodnog iskustva.

MRK “ČAKOVEC”
Prva pobjeda
Novoosnovani Muški rukometni klub Čakovec uz svakodnevne treninge počeo je i s odigravanjem prijateljskih pripremnih susreta.
Prvi, po malo i povijesni za ovaj novi klub odigran je s također trećeligašem Ludbregom, Čakovčani su zabilježili sigurnu pobjedu 32:25. Novi trener Saša Kuček bio je zadovoljan viđenim, sutra (srijeda) Čakovčani gostuju kod Ivančice u Ivancu. A u subotu (još nije poznato mjesto igranja) i nedjelju (dvorana GŠ 9 sati) Čakovčani su organizatori međunarodnog turnira na kojem uz njih igraju i momčadi Ludbrega, Bosna iz Visokog (BiH) i Pomurje Murska Sobota (Slovenija).

ŽRK “ZRINSKI”
ČAKOVEC
Nova sezona od 5. listopada
U Hrvatskom rukometnom savezu održan je plenum klubova 2. lige sjever, koja će i u novoj prvenstvenoj sezoni brojiti 10 sudionika, a prvenstvo počinje 5. listopada. Svi sudionici prošlog prvenstva i u novoj prvenstvenoj sezoni ostaju na okupu, među njima i prošlogodišnje prvakinje rukometašice čakovečkog ŽRK-a Zrinski koje su zbog znane teške financijske situacije odustale od nastupa u 1. ligi. To znači da će u novoj prvenstvenoj sezoni sa,stav 2. HRL-sjever biti sljedeći: Zrinski (Čakovec), Podravka Lino (Koprivnica), Pitomača, Bjelovar, PAN Đakovo, TVIN Trgocentar (Virovitica), Brod Gymnasium (Slavonski Brod), Darda, Ivanec i Đurđevac. Rukometašice Zrinskog koje svakodnevno intenzivno treniraju, kojima su se priključile i mlade-kadetske reprezentativke, u 1. kolu 5. lipnja domaćini su u Čakovcu ekipi Bjelovara.

Rukometašice Zeline
u Prelogu
DG centar Prelog, točnije njegov sportski dio, svojim brojnim sportskim sadržajima sve je poznatiji u Hrvatskoj i šire. Trenutno su pripreme za novu sezonu u dvoranama Centra odradile rukometašice prvoligaša Zeline iz Svetog Ivana Zelina, uskoro stižu brojni mladi hrvatskih selekcija, stolnotenisači, interes postoji iz odbojke na pijesku, tenisa... Trener rukometašica Zeline, priznat rukometni stručnjak Mato Matijević, izrazio je veliko zadovoljstvo uvjetima za pripreme u preloškom Centru, to su isto rekli i najodgovorniji iz redova prvakinja Švedske - IK Savehofa i slovenskog prvoligaša Zagorja ob Savi koji su s Zelinom u dvorani Centra odigrali dva prijateljska susreta.
Josip Freiler

Izvor: 3044