Sport 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

RUKOMET: Hoće li Zrinskice zaigrati u 1. ligi?

Rukometašice Zrinskog ponovile su uspjeh iz protekle 2012./13. prvenstvene sezone superiorno osvojivši naslov prvakinja, također bez poraza (18 16 2 0 643:454 34). Time su ponovo stekle pravo kao i u prošloj sezoni igranja u Prvoj ligi. U prošloj sezoni zbog financijskih poteškoća, ali i nedovoljne brige i podrške odgovornih u politici i sportu, nisu igrale u 1. ligi, sada se ponovo postavlja isto pitanje, iskreno se nadamo da će odgovor biti drugačiji. Mladi i perspektivni sastav Čakovčanki, sada godinu dana stariji i iskusniji s 4 mlade reprezentativke (2 juniorske bi 2 kadetske) zaslužuje više brige i pažnje odgovornih i igranje među najboljim hrvatskima ženskim ekipama. Financijska sredstava unatoč evidentnih i znanih poteškoća ne bi smjela više biti prepreka, smatramo da se ona mogu iznaći uz više zalaganja prvenstveno uprave, a onda i odgovornih u sportu i rukometu, sigurno ima i zainteresiranih sponzora među državnim i ostalim firmama, odgovorni u klubu odmah trebaju krenuti u ofanzivu. Tu su i roditelji mladih igračica koji su i od sada dali svoj puni doprinos u radu kuba, treba “pojačati” upravu na čelu s uspješnim predsjednikom Rajkom Šarićem, končano, javnost treba znati da su sve igračice amaterke i da dolaze iz vlastite škole rukometa.
O uspjehu i radu tijekom neto završenog prvenstva, o budućim planovima porazgovarali smo s trenerom i velikim rukometnim entuzijastom Željkom Golikom, uz igračice i sportsku direktoricu Ljubicu Vrbančić, sigurno najzaslužnijim za sve dosadašnje uspjehe kluba. Bio je, kao bi uvijek dosad, vrlo realan.
- Ponosan sam što sam trener ove izuzetno kvalitetne i nadarene mlade ekipe, sada već dvostrukih prvaka 2. lige sjever. Koja je sada godinu dana starija i iskusnija, koja izuzetno voli rukomet, sve su to i vrlo dobre učenice koje rade uz mnogo odricanja, rezultati su tu, svo slobodno vrijeme daju za ono što vole, za rukomet. Što se tiče onoga što slijedi, prvo je na rasporedu nastup u finalu državnog kadetskog prvenstva od 12. do 15. svibnja u Umagu gdje branimo naslov državnih prvaka, mlađe kadetkinje su također osigurale finalne državnog prvenstva u Poreču. Nastavljamo s treninzima, čekamo odluku odgovornih oko 1. lige, tamo nam je po svemu mjesto, drugog rješenja nema.
Svi se nadamo da ovaj put podrška oko toga neće izostati, također da će uprava s predsjedničkom Šarićem na čelu učiniti sve i osigurati nam minimalne uvijete za nastup među najboljima hrvatskima ženskima ekipama. Od strane dogovornih u Gradu Čakovcu i Županiji obećana nam je pomoć, u pauzi prvenstva mislimo još bolje posložiti ekipu, s 2-3 pojačanja siguran sam da ćemo biti stabilni prvoligaš. Pozivam sve koji mogu i žele nam pomoći da to učine, svi su dobro došli, mi ćemo im to dobrim igrama i plasmanom vratiti, završilo je Golik i dao nam imena igračica koje su osvojile naslov prvaka 2. lige-sjever i osigurale prvoligaški status: Dominić, Ivačić i Kovačević - vratarke, P. Posavec (juniorska reprezentativka), Sinanović, Zadravec (juniorska reprezentativka), Balić, Mislović i Ladić - krila, Resman, Glad i Kovač - pivoti, S. Posavec (kadetska reprezentativka), Makar, Laptoš (kadetska reprezentativka), Benčik, Car, Šarić, Androić, Vrbančić, L. Posavec i T. Horvat - vanjske igračice. Uz Željka Golika u stručnom su stožeru bile Darinka Pavleković - pomoćna trenerica i Ljubica Vrbančić - sportska direktorica.
Josip Freiler

Izvor: 3078