Sport 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

RUKOMET: Iz Čakovca i Preloga

MRK ČAKOVEC
Intenzivne pripreme
U novoosnovanom Muškom rukometnom klub Čakovec traju intenzivne pripreme za novu prvenstvenu sezonu, u Trećoj ligi-sjever, čije prvenstvo počinje najvjerojatnije 28./29.rujna. Novi trener, iskusni rukometni strateg Saša Kuček zadovoljan je dosad viđenim, odgovorni u klubu pak su vrlo zadovoljni njegovim radom. Trenira, uglavnom svakodnevno i vrlo odgovorno 20-ak igrača, svi se nadaju da će u prvoj godini nastupa u novom rangu natjecanja postići dobre rezultate. Ima i problema, uglavnom organizacijske prirode, odnose se pak uglavnom na termine za trening za što im je u županiji obećana adekvatna pomoć, a tu su i za klub „negativni signali“ iz gradske i županijske Zajednice sportova oko osiguranja sredstava iz njihovih izvora. Nadaju se i tu pozitivnim rješenjima, razgovori su u tijeku.
Odigrali su Čakovčani i nakon pobjede s Ludbregom 32:25, još dva kontrolna susreta. U Ivancu su u finišu susreta s Ivančicom poraženi 33:31, a u Čakovcu su vrlo dobrom igrom u drugom poluvremenu pobijedili slovenskog prvo-be ligaša Veliku Nedjelju 32:24. U međuvremenu je zbog organizacijskih poteškoća odgođen najavljeni turnir koji se proteklog vikenda trebao igrati u Čakovcu, Čakovčani su bili za to vrijeme sudionici turnira u Nedelišću. Što pak se tiče RK Međimurja kod nadležnog suda pokrenut je stečajni postupak nakon kojeg bi se klub trebao ugasiti, no njegovu uglavnom evidentno pozitivnu tradiciju trebao bi nastaviti novi MRK Čakovec.
RK PRELOG
Igrački kadar ostaje isti
Rukometaši RK-a Prelog, novi članovi 1. HRL, od 12. kolovoza pod vodstvom trenera Dubravka Hozjaka marljivo se pripremaju za skorašnji početak prvenstva.
- Igrački kadar nam je ostao isti iz minule izuzetno uspješne sezone dok smo priključili i nekoliko perspektivnih mladih igrača u seniorsku ekipu. Igrači su nam svi amateri, pojedini igrači rade tri smjene, ima tu studenata, srednjoškolaca, ekipa nam je izuzetno mlada s dva iskusna igrača i prosjek joj je 21 godina. Što je najvažnije jako smo dobra klapa, atmosfera je u ekipi odlična. Liga će biti zasigurno izuzetno kvalitetna te vjerujem da ćemo u njoj postizati dobre rezultate. Do početka prvenstva (21. rujna) i utakmice u kojoj ugošćujemo Biograd još ćemo odigrati dosta pripremnih utakmica kako bi potpuno spremni ušli u prvenstvo, rekao nam je Dubravko Hozjak. (z.p.)
• 4. U IVANCU - u Ivancu je u organizaciji tamošnjeg drugoligaša RK Ivančice organiziran 1. memorijalni turnir Stjepan Lančić-Stipe na kojem su uz domaćina sudjelovali i slovenski 1.B ligaš Velika Nedjelja, novi član 1. HRL Prelog i premier ligaš, Varaždin na kraju zasluženi i superiorni pobjednik turnira. Rezultati: prednatjecanje: Ivančica - Velika Nedjela 29:18, Varaždin - Prelog 33:18: za 3. mjesto: Velika Nedjelja - Prelog 33:24: finale: Varaždin - Ivančica 25:15.
Josip Freiler

Izvor: 3045