Sport 22.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

RUKOMET: Iz ŽRK Zrinski

Nesuđene prvoligašice, rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinski počele su s pripremama za novu sezonu, ponovo za 2. ligu sjever, gdje su u protekloj sezoni superiorno osvojile naslov prvaka.
- Treniramo za sada svaki dan na vanjskim terenima ETŠ-a Čakovec, uskoro kada se do kraja kompletiramo selimo u dvoranu GŠ gdje ćemo trenirati uglavnom dva puta dnevno, a u planu je odigrati niz kontrolnih prijateljskih utakmica da što spremnije dočekamo početak novog prvenstva najvjerojatnije 5. listopada. Još nismo kompletni jer nam nedostaju 3 kadetske reprezentativke koje su trenutno na EP-u u Poljskoj, te nekoliko mladih koje pak su na Igrama mladih u Splitu, rekao nam je trener Željko Golik.
• Kako su igračice i vi u stručnom stožeru prihvatile činjenicu da neće igrati u prvoligaškom rangu natjecanja?
- Pomalo normalno, iako je postojala velika želja za dokazivanjem u našem najelitnijem rangu natjecanja, također i realan cilj da se u prvoj godini nastupa osigura prvoligaški status. No zbog financijskih problema to je izostalo pa će ova još mlada ekipa, a riječ je o uglavnom 17-godišnjakinjama, pokušati ponovo i u novom prvenstvu osvojiti naslov prvaka i onda iskreno se nadam zaigrati u 1. ligi. Ukratko i realno, idemo ponovo pokušati osvojiti naslov prvaka, kadetkinje potvrditi naslov državnih prvaka također iz protekle sezone, a mlađe kadetkinje osigurati igranje završnice prvenstva Hrvatske. Morate znati još jedan podatak, da smo u protekloj sezoni velikim odricanjem i entuzijazmom svih u klubu, od uprave do posebno roditelja za cijeli navedeni igrački pogon potrošili 56.000 kuna.
U 1. ligi to ne bi bilo dovoljno ni za kotizaciju, suce, da dalje ne nabrajam, tamo treba daleko više sredstava i podrške odgovornih koja nadam se u novoj sezoni neće nedostajati kao do sada, zato je došlo do nadam se samo odgode nastupa među najboljima za godinu dana.
• S kojim ćete igračkim kadrom u novu sezonu?
- Osim Anje Žvorc koja odlazi na studij u Zadar, sve igračice su ostale na okupu, a to znači: Dominić, Ivačić i Kovačević - vratari, P. Posavec, Zadravec, Balić, Mislović, Benčik, Sinanović, E. Horvat i Androić - krila, Resman, Glad, Kržina i Mesarić - pivoti, te S. Posavec, Laptoš, T. Horvat, Makar, L. Posavec, Car, Vrbančić, Šarić i Ladić - vanjske igračice, završio je Golik.
Josip Freiler

Izvor: 3043