Sport 30.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

RUKOMET: Jeftinije igrati u Varaždinu nego Čakovcu?!

Rukometašice ŽRK Zrinskog Čakovec završile su prvenstvenu sezonu Druge lige na dobrom 6. mjestu (22 11 2 9 610:605 24). Riječ je o mladom i vrlo perspektivnom sastavu koji je sezonu zaokružio i osvajanjem naslova prvaka u kadetskoj kategoriji. Trenira ih iskusni rukometni strateg i provjereni stručnjak Čakovčanin Željko Golik, usudimo se tvrditi - rukometaš od glave do pete.
- Zadovoljan sam postignutim iako je moglo i bolje. Druga liga poslužila nam je za formiranje ekipe i igračica čiji je prosjek 16 godina starosti, u prvoj ekipi igraju i mlađe, još učenice osnovne škole. To je izuzetno perspektivni sastav pred kojim je ako nastavi dobro raditi izuzetna rukometna budućnost, već sada među njima ima nekoliko mladih reprezentativki i kandidata za kadetsku reprezentaciju. Prije kratkog zasluženog odmora još ćemo tijekom svibnja i lipnja trenirati nešto smanjenim intenzitetom i raditi na otklanjanju uočenih nedostataka i grešaka. S pripremama za novu sezonu počinjemo sredinom kolovoza.
• Problemi?
- Ima ih više. Ekipa je mlada, uz svakodnevne treninge ima i mnogo školskih obaveza, tu su i reprezentativne obaveze. Ne zaobilaze nas i veliki financijski problemi koje u sadašnjoj situaciji teško rješavamo. Zahvaljujući predsjedniku Šariću i posebno direktorici kluba Ljubici Vrbančić, uz ostale iz uprave i roditelje igračica koji se trude omogućiti nam koliko-toliko zadovoljavajuće uvjete za rad, nekako se još snalazimo, neće međutim bez veće pomoći sa strane moći više tako. Ta pomoć izostaje pa osim financijskih imamo i drugih problema, prvenstveno oko osiguranja dvorana za treninge i odigravanje utakmica. Nije mi jasno kako je moguće jeftinije igrati utakmice u Varaždinu ili Nedelišću, nego u čakovečkoj dvorani Graditeljske škole?! Za ženski sport posebno nema razumijevanja umjesto da ga se još više propagira i širi. To treba prekinuti i konačno ženskom portu dati pripadajuće mjesto u kompletnom međimurskom sportskom pokretu. U našem klubu u 5 selekcija radi preko 100-tinjak mladih i perspektivnih rukometašica, to treba znati cijeniti i dati težinu. Samo uz bolji tretman možemo napredovati, među tim mladima ima mnogo talenta.
Osvajanjem naslova državnih kadetskih sve smo to potvrdili. Ako to nekom ništa ne znači onda stvarno ostaje otvoreno pitanje što mi to radimo i želimo u sportu, u ovom slučaju rukometu, završio je iskusni “rukometni vuk” Željko Golik.
Josip Freiler

RUKOMET
IZ RK-a “MEĐIMURJE” ČAKOVEC
Osim ispadanja iz lige, hoće li klub opstati?
Tjedan dana po završetku prvenstva iz čakovečkog kluba nema nikakvih novosti, koje bi najavljivale da se kreće prema iznalaženju i rješavanju nagomilanih problema u klubu, donedavno brenda čakovečkog i međimurskog sporta, a još pred godinu i pol kluba u vrhu hrvatskog rukometa, sudionika europskih natjecanja. Od predsjednika kluba Velimira Vrtarića tek štura informacija da će se tijekom tjedna održati sjednica uprave, da očekuje kvorum gdje bi nakon rasprave i potrebnih odluka trebalo donijeti i odluku o održavanju Skupštine kluba.
Znamo međutim sigurno da se s odgađanjima odluka oko daljnjeg djelovanja kluba ne smije čekati, problemi su veliki, svakim danom iako je prvenstvo završilo veći. Osim što treba odgovoriti na pitanje oko plasmana i razloga ispadanja iz najelitnijeg razreda natjecanja, trebalo bi znati i razloge slabog plasmana mladih na kadetskom prvenstvu gdje se ove godine očekivalo osvajanje naslova državnih prvaka, također zašto su ti isti mladi bojkotirali treninge, utakmice, trenere, treba iznijeti podatke o financijskoj i organizacijskoj problematici, također postoje li planovi kako dalje.
Ako bar na neka od navedenih pitanje nemaju odgovora bojimo se kako će sve završiti, na najgore još ne smijemo ni pomišljati. Ovaj put ne bi smjela izostati ni pomoć sa strane, od odgovornih Međimurskog rukometnog saveza koji je do sada bio po tom pitanju totalno nezainteresiran i pasivan, Zajednice sportova Grada Čakovca i Međimurja, također i odgovornih iz politike, čiji su pojedinci na početku ‘klupske krize’» pokazivali određeni interes za pomoć.
U međuvremenu su odigrane utakmice 9. i 10. kola Lige za opstanak pa imamo i konačnu tablicu. Rezultati: Gorica - Kaštela 39:34, Varteks Di Caprio - Dubrava 30:34, Dubrava - Međimurje 49:26, Kaštela - Varteks Di Caprio 32:28.
KONAČNA TABLICA
1. Dubrava 8 5 2 1 256:238 25
2. Kaštela 8 5 0 3 295:249 22
3. Gorica 8 4 2 2 273:250 19
4. Varteks 8 4 0 4 265:242 14
5. Međimurje 8 0 0 8 201:324 0
► Za kraj još nešto. U Prelogu su nedavno proslavili jubilej svog kluba - 50 godina. Pred tri godine i u Čakovcu su najavljivali proslaviti 60 godina rukometa u Čakovcu, te o tome izdati monografiju u ondašnjem RK Perutnini Pipo IPC-u. Skupljali su se materijali i pripremala proslava, na tome je na žalost ostalo, oni koji su to obećavali zaboravili su na to!

3. LIGA SJEVER (M)
Info-star treći,
Nedelišće sedmo
Završilo je prvenstvo Treće rukometne lige sjever, naslov prvaka osvojila je momčad Garešnice i u novoj sezoni igrat će u Drugoj ligi-sjever. Naši predstavnici Info-star Čakovec i Nedelišće završili su sezonu na 3. odnosno na diobi 7.- 9. mjesta. Kad govorimo o Čakovčanima, onda je njihov visoki plasman očekivan, rezultat je dobrog rada u klubu, posebno s mladima. Možda je moglo i bolje, najavili su međutim u Info staru svoje mogućnosti i u idućem će prvenstvu sigurno ponovo biti jedni od favorita za naslov prvaka. Igrači Nedelišća dobro su startali, kasnije popustili i to je razlog što nisu bolje plasirani, imaju međutim i oni mogućnosti za napredak, novo prvenstvo prilika je za to.
Rezultat zaostalog susreta: Vidovec II - Nedelišće 34:28. Konačni redoslijed: Garešnica 46 bodova, Koprivnica 42, Info-star 38, Bjelovar II 37, Novska 35, Concordia 30, Nedelišće, Vidovec II i Marof 23, Ludbreg 21, Lipa i Trnovec 16, Daruvar 14 i Veliko Trojstvo bez bodova. (J. Freiler)

Izvor: 2979