Sport 07.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

RUKOMET: Kokice prejake

FINALE KUPA REGIJE SJEVER (Ž)

Zrinski – Koka 24:38
Varaždin – GSD na Dravi. Gledatelja: 100. Suci: Međimurec i Belčić (Čakovec).
Zrinski: Žvorc, Vinković, P. Posavec 3, Vrbančić, Sanjković, Vugrinec 2, Krištofić 5, E. Horvat 4, S. Posavec 5, Makar 2, Resman 1, Delladio 1, Laptoš, T. Horvat 1. Trener Nebojša Buvač
Koka: Veble, Jalušić 3, Horvat 5, Karlovčec 2, Oštarijaš 11, Halili 1, Pozder 4, Malić 2, Vrančić, Sekelj 1, Sušec 6, Hadrović 2, Tomašković 1. Trener Vladimir Vujović
Zbog zauzetosti čakovečke dvorane mlade su Čakovčanke domaćini prvoligašicama Koke bile u novoj varaždinskoj dvorani. Prvo su se poluvrijeme odlično držale, Varaždinke su vodile tek 14:12. U drugom pad koncentracije što su iskusne prvoligašice dobro iskoristile i na kraju zasluženo pobijedile. Ipak se osim u godinama vidjela razlika i u kvaliteti, Čakovčanke su postigle uspjeh i samim tim što su izborile finale. A ovakve utakmice za ovaj mladi sastav i te kako dobro dođu.
J. Freiler

RK MKA*IPC ČAKOVEC

Još mnogo znoja za plasman u Europu

Rukometaši čakovečkog premier ligaša MKA*IPC jesenji su dio prvenstva završili na visokom 3. mjestu prvenstvene tablice što je realno i u okviru planiranoga. Da nisu neočekivano poraženi u Kutini i Splitu, a riječ je o momčadima s dna tablice, dojam bi bio još bolji, a plasman sigurniji. Ovako ih u borbi za vrh i igranje u Europi, u drugom dijelu prvenstva, čeka mnogo neizvjesnosti i borbe. Poreč i Siscia opasno prijete. Sredinom polusezone pomalo neočekivano (još uvijek je razlog nepoznat) odstupio je mladi, ambiciozni i uspješni trener Josip Borković, zamijenio ga je prof. Davor Varga, kako sam kaže privremeno, jer nakon što se oporavi od ozljede zbog koje je veći dio sezone izostao iz momčadi, u proljeće kani nastaviti aktivno igrati.
Ozljede su ponovo bile veliki “protivnik” Čakovčanima, uz Vargu izostao je cijelu polusezonu mladi Vidaković, iz istih razloga s nekih su utakmica izostali Jelinić, Krajner, Mesarić, Pažin, Pašalić... Taj bi “problem” bio problem i za jače momčadi nego je čakovečka, u klubu se posebno ne žele vaditi na to, koriste kratki i zasluženi odmor, istovremeno motivirani čekaju nastavak prvenstva i početak priprema koje su zakazane za 8. siječnja.
Davor Varga nam je u ocjeni prvog dijela prvenstva rekao:
- Bez obzira na ozljede i podatak da nas ni suci nisu “voljeli” posebno na gostovanjima, postigli smo veliki uspjeh 3. mjestom. Šteta da nam se dogodila Kutina i Split, moglo je biti i bolje. Svi željno čekamo početak, dobro žemo se pripremiti i dokazati da sadašnji uspjeh nije slučajan. Biti će teško, a baš tada se na muci poznaju junaci.
S Davorom Vargom kao trenerom?
- Za sada se još ne zna tko će momčad voditi u nastavku prvenstva. Ja ću u dogovoru s predsjednikom Kavranom sve pripremiti, pripreme počinju 8. siječnja, završio je Varga.
Željeli smo provjeriti kod Željka Kavrana pitanje trenera, kao i još niz podataka, unatoč nekoliko dogovora nismo se uspjeli sastati pa to ostavljamo za drugi put. (Josip Freiler)

Izvor: 2854