Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

RUKOMET: Kome je gore?

Tijekom proteklog tjedna mnogo toga dogodilo se je u međimurskom i čakovečkom
rukometu, uglavnom s negativnim predznakom. Kao prvo vijest da iako su superiorno osvojile naslov prvaka Druge lige sjever, a time i status novog prvoligaša što je u kratkom razdoblju u kojem klub djeluje njegov najveći uspjeh, djevojke ŽRK Zrinskog Čakovec neće u novoj sezoni igrati u 1.ligi, ostaju i dalje u 2.ligi. Osnovni razlog je financijska problematika, točnije nedovoljna financijska sredstva za igranje u najelitnijem natjecanju. Mislimo nakon svega da se je ipak moglo postići zadovoljavajuće rješenje da su odgovorni u klubu uz samo malo više angažmana i dobre volje pokušali iznaći više sponzora oko osiguranja sredstava za što je postojala realna mogućnost, a razlog zašto nije tako nije nam do kraja jasan i poznat. Jer tražiti većinu sredstva za 1.ligu samo u županiji i gradu Čakovcu nije bio dobar i realan potez u sadašnjoj situaciji iako su na obje adrese bili spremni pomoći, čak su spominjali i direktan iznos do kraja godine, a početkom druge godine dogovorno i nešto više sredstava. Da ne duljimo Čakovčanke će nadamo se i u novoj prvenstvenoj sezoni opet biti u „glavnoj ulozi“ u 2.ligi-sjever i s godinu dana većim iskustvom ponovo konkurirati za naslov prvaka, a time i osigurati igranje u 1.ligi.
Što pak se tiče situacije u muškom čakovečkom rukometu i tu ostaje mnogo nejasnoća i dilema iako smo javljali da je mnogo toga pozitivno riješeno. Ukratko novoosnovani MRK Čakovec i RK Međimurje stavljeni su poslije sjednice IO HRS-a na čekanje. Konkretno, traži se u najkraćem mogućem razdoblju mišljenje HOO-a i Ministarstva sporta oko njihovog statusa igranja u Prvoj odnosno Međužupanijskoj ili 3.ligi.Ostaje trako da se s mnogo dilema i nestrpljenja čeka ta odluka, srećom da ipak u cijeloj situaciji međimurski rukomet ima prvoligaša, to su rukometaši Preloga superiorni prvaci Druge lige sjever koji su to pravo izborili sportskim putem i nitko im ga ne može oduzeti ili dodati. Ako odluka Ministarstva sporta i HOO-a ne bude išla u korist čakovečkih klubova može se dogoditi da ih više nećemo gledati u novoj sezoni u višem rangu natjecanja. Osim ako u RK Međimurju ne odluče ipak igrati u Drugoj ligi-sjever s dobro poznatim financijskim dubiozama.
Josip Freiler

PRIPREME KADETSKE RUKOMETNE
REPREZENTACIJE
Četiri Čakovčanke u reprezentaciji
U kampu Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru do 9.srpnja traju pripreme kadetske reprezentacije. Među izabranicama izbornice Lidije Bojić – Čačić su i 4 igračice čakovečkog ŽRK-a Zrinski: Ira Resman, sestre Stela i Paula Posavec i Nikolina Zadravec. Nakon završetka priprema, odredit će se igračice koje će biti na završnim pripremama za Europsko prvenstvo u Poljskoj. Nadamo se da će među njima biti sve 4 Čakovčanke koje su to apsolutno zaslužile. Šteta je samo što svoj talent u novoj sezoni neće pokazati u 1.ligi u kojoj je Čakovčankama mjesto, ali su zbog znanih uglavnom financijskih razloga i poteškoća taj nastup u našem najelitnijem natjecanju odgovorni u klubu otkazali. Je li moglo drugačije, ostaje otvoreno pitanje?
J. Freiler

Izvor: 3037