Sport 07.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

RUKOMET: Međimurje kreće s mladom ekipom

ALAN BELKO, TRENER RK-a “MEĐIMURJE” ČAKOVEC, UOČI SUBOTNJEG POČETKA PRVENSTVA

Pomalo iznenađujuće, ali za one koji bolje poznaju situaciju u čakovečkom rukometnom premier ligašu Međimurju, razumljivo, pozitivno i opravdano, došla je odluka uprave kluba da na ‘vruću’ trenersku klupu ponovo sjedne Alan Belko, koji je trenersku funkciju obnašao i na početku prošlog prvenstva. Na raspolaganju ima u odnosu na prošlo prvenstvo sasvim novu i mladu momčad, istina kvalitetnu, ali s nedovoljno iskustva za rang kakav je Premier liga. Kratko smo porazgovarali pred subotnji početak nove sezone, bio je zahvalan i realan sugovornik. O ponovnom povratku u klub i trenersku klubu bio je kratak:
- Nisam se ni u jednom momentu dvoumio, to je moj klub gdje sam dugo igrao, stekao igračku afirmaciju, imam određenog trenerskog iskustva, živim s obitelji u Čakovcu, zaboravio sam ono iz protekle sezone, spreman sam uvijek kada je potrebno doći u klub i pomoći u radu na stručnom planu. Konačno to je i određen izazov, po prirodi sam takav da volim izazove.
• U odnosu na proteklu sezonu, ovaj put imate sasvim novi, mladi sastav. Nešto o tome, o upravi i ostalim problemima?
- Točno, imam na raspolaganju mladi i kvalitetni sastav, nažalost bez dovoljno iskustva za rang natjecanja kakav je premier liga. Zato trebamo dodatno više raditi, posebno u obrani gdje ima mnogo uočenih nedostataka, a problem je i vratar. No ova ekipa obećava, uz dobar stručan rad i brigu odgovornih za to, može to za dvije sezone biti ponovo jedan jaki i kvalitetni mladi sastav koji može konkurirati na vrh tablice. Ne može se napraviti nešto preko noći, sada u takvoj situaciji je osnovni cilj osigurati status premier ligaša i ostanak u ligi. Svaki osvojeni bod biti će velik ‘kao kuća’, sve više od toga podvig. Naravno tu treba i veća briga prvo odgovornih iz uprave, a onda i odgovornih za sport u gradu Čakovcu i Županiji. Ja sam optimista, pozivam sve koji nam mogu pomoći da to učine odmah i bez odlaganja, imamo zaista mladi i perspektivni, sastav sastavljen od domaćih igrača koji može brzo to vratiti dobrim rezultatima.
• U subotu počinje nova prvenstvena sezona, domaćini ste momčadi Buzeta (dvorana GŠ, 19.30 sati)?
- Važan je start u novom prvenstvu, izuzetno cijenimo i uvažavamo kvalitetni sastav Buzeta. No domaćini smo i pokušat ćemo sve da uz pomoć iz gledališta dođemo do prvih bodova, završio je Belko i dao nam popis igrača na koje računa tijekom naporne prvenstvene sezone: Nikola Marciuš, Benjamin Kovačević, Jurica Hamonajec i Luka Milas - vratari, Marinero Martinjak, Nikola Budiša, Mihael Peras, Igor Krajner, Vanja Kušen - krila, Neven Martinčević, Luka Barić, Markao Petek, Vedran Škrobar, Davor Varga, Dominik Mišević, Ivan Lesjak - vanjski igrači, te Marian Marčec, Denis Kušen i Nino Pustić - pivoti.
PAROVI 1. KOLA: Bjelovar - Kaštela, Zamet - Dubrava, Poreč - Arena, Međimurje - Buzet, Karlovac - Gorica, Siscia - Varteks di Caprio, Spačva- Split. Novi članovi lige su Kaštela i Spačva, a Croatia osiguranje Zagreb i Nexe u prvenstvo se uključuju naknadno, kada se igra za poredak - u razigravaju od 1. - 6. mjesta.
Za kraj i poziv iz kluba svim mladima rođenim 2002. godine i mlađim da se učlane u klub, detaljne informacije mogu dobiti kod prof. Davora Varge na broj 098/553-305. (Josip Freiler)

IZ ŽRK-a “ZRINSKI” ČAKOVEC

Radimo vrlo ozbiljno

Rukometašice čakovečkog Zrinskog od 15. srpnja svakodnevno, ponekad i dva put treniraju i pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu, koja počinje 24. rujna gostovanjem u Vukovaru kod tamošnjeg istoimenog sastava. Na okupu su ostale sve igračice iz protekle sezone kada je osvojeno vrlo dobro 4. mjesto u prvoj sezoni nastupa Druge lige sjever, riječ je o mladom i perspektivnom sastavu sa sada godinu dana iskustva u drugoligaškom rangu, do promjene je došlo tek na trenerskoj klupi. Momčad sada vodi iskusni i provjereni trener i rukometni znalac Željko Golik s kojim smo kratko porazgovarali. Na pitanje kako ocjenjuje dosadašnji rad, kako u preostalom dijelu priprema i što očekuje u novom prvenstvu bio je realan:
- Zadovoljan sam u potpunosti dosadašnji učinkom priprema, radi se vrlo ozbiljno, radim s 25 mladih što je znak širine sastava, a riječ je o mladim igračicama s kojima prvo moram uskladiti termine igranja. Jer osim u Drugoj ligi igramo i u kadetskoj, mlađe kadetskoj i međužupanijskoj ligi što za ovu mladu i perspektivnu ekipu predstavlja određeni napor. Radimo i individualno s vratarkama, napadom, obranom što igračice vrlo dobro prihvaćaju pa sam siguran da ćemo biti uigrani i spremno dočekati sva prvenstvena iskušenja, s napomenom da je liga ove godine vrlo jaka i kvalitetna i treba biti maksimalno spreman kao što ćemo mi i biti. Nakon što je počela nastava smanjit ćemo intenzitet treninga na jednom dnevno, odigrat ćemo još nekoliko kontrolnih susreta i čekati s nestrpljenjem gostovanje u Vukovaru. Što se tiče plasmana objektivno je od ove mlade i perspektivne ekipe očekivati da ponove plasman iz protekle sezone, točnije da ćemo i ovaj put biti plasirani u gornjem dijelu tablice, završio je Željko za prijatelje ‘Braco’ Golik.
Odigrale su Čakovčanke i dva prijateljska susreta. U Prelogu su pobijedile sastav tamošnjih trećeligašica rezultatom 36:14 (Dominić, Ivačić, Rob, Vugrinec, Resman 1, Trstenjak 1, Delladio 1, S. Posavec 6, P. Posavec 6, Laptoš 5, Zadravec 1, Sanjković 2, Kristofić 4, E. Horvat 1, Makar 4, T. Horvat 4, Kržina), a u Čakovcu članice slovenske 1. b. lige ekipu Milleniuma iz Rogaške Slatine 33:20 (Ivačić, Dominić, Vugrinec, Kristofić1, E. Horvat, Bogdan, Laptoš 5, Makar, P. Posavec 10, S. Posavec 2, Resman, T. Horvat 6, Ahel, Kodba, Zadravec 5, Delladio 4, Kržina).

TREĆA LIGA SJEVER

Početak 17. rujna

U Bjelovaru, gdje će i dalje biti središte Treće lige sjever, održan je Plenum klubova muške i ženske lige. Donijete su sve potrebne odluke pred skori početak prvenstva. U muškoj ligi prvenstvo počinje 17./18. rujna, kod žena tjedan dana kasnije 24./25. rujna.
U muškoj ligi od naših, međimurskih predstavnika u novoj sezoni igraju rukometaši Nedelišća i Info-stara Čakovec, oba nakon što privode kraju pripreme najavljuju borbu za vrh tablice, što je realno i ostvarivo. Nažalost zbog poznate teške financijske situacije u Ligi neće igrati mladi rukometaši čakovečkog Međimurja, također zbog istovjetne situacije i Varteks di Capria. Igrat će međutim u rangu niže, u Međužupanijskoj ligi.
U 1. kolu 17./18. rujna sastaju se: Veliko Trojstvo - Bjelovar 2, Koprivnica - Trnovec, Concordia (Lepoglava) - Lipa (Lipik), Nedelišće - Marof (Novi Marof), Novska - Info-star (Čakovec), Garešnica - Vidovec 2, Daruvar- Ludbreg.
Kod žena i dalje je sudionik Lige ekipa Preloga, a nakon ispadanja iz Druge lige-sjever i rukometašice Čakovca. U oba sastava mnogo igračkih promjena, o čemu ćemo kao i o parovima 1. kola (24./25. rujna)više u idućem javljanju.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Međimurje - Ivančica 40:31

Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Suci: Zeko i Munđar (oba Čakovec).
Međimurje: Hamonajec, Kovačević, Milas, Martinčević 4, Barić 7, Varga 4, Krajner 4, Marčec, Škrobar 1, Budiša, Martinjak 5, Peras 2, Kušen 5, Petek 4, Madtić 2, Sklepić, Kramar, Lesjak 2. Trener: Alan Belko
Novi-stari trener Čakovčana Alan Belko koji je po povratku u klub prvi put vodio momčad može biti zadovoljan igrom i zalaganjem svog mladog sastava. No samo u drugom poluvremenu kada je nadoknađeno vodstvo gostiju iz Ivanca iz prvog dijela (19:17). U drugih 30 minuta igrali su vrlo dobro, borbeno i efikasno, svi su dobili priliku igrati, konačni rezultat pokazuje da su priliku dobro iskoristili. Do početka prvenstva ima još vremena popraviti uočene nedostatke.

Međimurje - Vidovec BIOS 30:40
Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja. 100. Suci: Međimurec i Zeko (oba Čakovec).
Međimurje: Milas, Marciuš, Kovačević, Hamonajec, Martinčević 3, Varga 3, Krajnec 5, Barić 8, Martinjak 1, Peras, Pustić, Matić 1, Budiša, Kušen 2, Škrobar 4, Sklepić, Kramar, Petek 3. Trener: Alan Belko
Nakon slabe igre i vrlo uvjerljivog poraza s novim prvoligašem iz Vidovca u redovima Čakovčana ostalo je mnogo upitnika. I mnogo posla do početka skorog prvenstva. Prvenstveno zbog slabe igre i mnogo grešaka u obrani, zbog slabih vratara, ali unatoč 30 postignutih golova i mnogo promašaja u napadu. Takva igra ne prolazi pa mladi igrači čakovečkog sastava trebaju dobro razmisliti kako istu popraviti jer za to imaju vrlo malo vremena.

Ivančica - Međimurje 39:27
Uvjerljivi poraz Čakovčana samo nekoliko dana pred početak prvenstva ozbiljno upozorava. Jer ponavlja se već nekoliko puta spominjani problem slabe igre u obrani i loši vratari, a ni napad kada gostujuća obrana zaigra oštrije ne funkcionira kako treba. Treneru Belku nije lako, zna probleme, ne može ih riješiti bez pomoći logistike i imat će i dalje mnogo posla. Ivančani su Čakovčanima očitali lekciju o rukometu, jesu li je Čakovčani shvatili vidjet će se uskoro, već u subotu kada počinje prvenstvo, na utakmici s Buzetom. A i upravi poruka: skupite se i počnite zajednički i efikasnije djelovati. Ovako dalje ne smije i ne može.
Josip Freiler

Izvor: 2941