Sport 02.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

RUKOMET: Međimurje u Našice

RUKOMET
PREMIER LIGA
RUKOMETAŠA
U subotu u Našice
Prvenstvena stanka u Premier ligi rukometaša bila je kratka, odmah nakon završetka Svjetskog prvenstva, već u subotu slijedi početak drugog i odlučujućeg dijela prvenstva. Kako su se pripremili rukometaši čakovečkog Međimurja pitali smo trenera Željka Anića:
- Pripreme su bile uspješne, trenirali smo svaki dan, uglavnom dva puta, igrači su dobro podnijeli zahtjevne treninge i spremno čekamo nastavak prvenstva. Odigrali smo i 6 pripremnih utakmica, radili smo posebno i mnogo na taktičkom planu, jer je momčad u odnosu na prvi dio prvenstva pretrpjela određene promjene. Neki igrači iz standardnog sastava su otišli (Sladoljev, Rodik, Ćavar, Maretić), neki su došli (Kvesić, Delić, Zubac, Martinčević). Ukratko imamo momčad koja može osigurati mjesto u vru tablice i potvrditi 4. mjesto iz prvog dijela prvenstva.
• U subotu je prvi, možda i najveći test, gostujete u Našicama kod drugoplasiranog sastava Lige Nexea?
- Teško gostovanje gdje su domaći favoriti. Mi ćemo im pametnom igrom pokušati parirati i pokušati sve da se u Čakovec vratimo neporaženi, što bi pak bio veliki uspjeh pred onim što slijedi u daljnjem tijeku prvenstva, završio je Anić i nabrojio nam igrače s kojima računa u nastavku prvenstva: Kvesić, Marciuš i Kovačević - vratari, Martinjak, Vurušić (?), Delić, Krajner, Paponja - krila, Varga, Čužić - srednji vanjski, Zubac, Martinčević, Petek, Sklepić (?) - lijevi vanjski, Herman, Malović - desni vanjski, Jeftić, Zadravec i Marčec - pivoti.
U pripremnom periodu Čakovčani su odigrali 6 kontrolnih utakmica: Jeruzalem Ormož (Slovenija - l. liga) 20:18 i 28:26, Raiffeisen Berbach (Austrija - l. liga) 22:21, Csurgoi (Mađarska - l. liga) 29:31, Velika Nedjelja (Slovenija - l.b. liga) 36:32, Maribor (Slovenija - l. liga) 32:36….. (ukupno 6 4 0 2 167:164).
• Ovaj put i na ovom mjestu nećemo o logistici koja, to je opće poznato, ne prati u dovoljnoj mjeri natjecateljski program i pogon prve i mladih momčadi te škole rukometa. Za to treba imati velika sredstva i puno odricanja onih koji vode klub. Za sada toga u klubu nema dovoljno, čast pojedincima koji se trude, pa će se valjda konačno održati dva put najavljena pa onda odgođena Skupština gdje bi mnogo toga trebalo riješiti i postaviti na svoje pravo mjesto. Da onda bude sve jasnije i lakše.
PAROVI 16. KOLA: Buzet - Medveščak, Karlovac - Gorica, Arena - Zamet, Split - Dubrava, Poreč - Moslavina, Bjelovar - Varteks di caprio, Siscia - Zagreb Croatia osiguranje, Nexe - Međimurje.

ZAVRŠNICA KUPA
HRVATSKE (M)
Vidovec - Prelog 35:26
Vidovec - Sportska dvorana. Gledatelja: 300. Suci: Feletar i Ladić (oba Bjelovar).
VIDOVEC: Vujović, Benko, Dobovičnik 3, Lilić 1, Kežman, Brkinjač 1, Cvetec 4, Brezić 1, N. Melnjak 2, Posavec 3, M. Melnjak 1, Breljak 2, Lovrenčić 1, Malner 4, Golub 6, Turković 6. Trener: Zvonko Melnjak
PRELOG: Hamonajec, Žeželj, V. Belić 2, Halić 1, Matić 6, Bregovec 2, Balog 2, Lesjak 1, Bratković 2, Lisjak 2, M. Belić 4, Janušić 4. Trener: Saša Kuček
U završnicu hrvatskog Kupa idu zasluženo rukometaši iz Vidovca, Preložani kao pobjednici međimurskog Kupa nisu uspjeli. Samo u 1. poluvremenu održavali su rezultat, bilo je 12:11 za domaćina, u drugom im je poluvremenu popustila koncentracija što su domaći, vodeći sastav Druge lige sjever iskoristili.

ŽRK “ČAKOVEC”
Trenerski tandem
Bel - Posavec
Rukometašice Čakovca od 17. siječnja svakodnevno intenzivno treniraju, odigrat će i nekoliko pripremnih utakmica i po riječima novog trenerskog tandema Đuro Bel - Dražen Posavec spremno će dočekati nastavak prvenstva i prvu utakmicu s Pan Đakovom u Đakovu 19. veljače. Kad smo spomenuli novi trenerski tandem, to znači da je dosadašnji trener u zadnjih 4 i pol godine Stjepan Golik odstupio na vlastiti zahtjev, ostaje međutim u klubu, radit će s mladima i vratarkama.
Ekipa je ostala na okupu, igrat će sve iz prvog dijela prvenstva, plus mlada E. Horvat koja je došla iz “Preloga”. To znači: Kolak, Marciuš i Rob (vratarke), Vugrinec, Cerovec, Vidačić, Križaić (pivoti), Jurković, Nedeljko, Poljaković, T. Horvat, Vojković, E. Horvat (krila), te I. Horvat, In. Horvat, Zlojtro, Dežić, Gudlin, Kapelari i Vržina - Radić (vanjske igračice).
- Biti ćemo spremni i dobro pripremljeni za sva iskušenja u odlučujućem dijelu prvenstva, imamo znanja i igračice za to. Koje imaju dovoljno iskustva i znanja zadržati mjesto u vrhu tablice, rekao nam je Đuro Bel koji u klubu obavlja i dužnost direktora i koji je svih ovih godina jedan od najzaslužnijih za njegov rad, sada posebno kada se radi u (iz znanih razloga) otežanim uvjetima.

ŽRK “ZRINSKI” ČAKOVEC
Finale Kupa regije s Kokom
Rukometašice čakovečkog Zrinskog imale su kratki odmor, odmah nakon novogodišnjih praznika počele su s pripremama za drugi dio prvenstva, trenira se svakodnevno u dvoranama ETŠ-e i GŠ, na prostorima čakovečkih bazena. Pripreme vode Nebojša Buvač, Darinka Pavleković i Ljubica Vrbančić, prvo se je radilo na fizičkom, sada pak je u prvom planu tehničko-taktički dio priprema. Ekipa je kompletna, priključile su se nakon ozljede Stela Posavec i Hana Laptoš, tako da pripremama prisustvuje 22 igračica: Žvorc, Vinković, Ivačić, Bogdan, Resman, Tompoš, P. i S. Posavec, Horvat, Vrbančić, Laptoš, Trstenjak, Makar, Sanjković, Kristofić, Delladio, Sklepić, Ahel, Zadravec, Balić, Kržina i Kodba.
U međuvremenu je kadetska ekipa odigrala posljednji krug prvenstva kadetske lige i s 8 pobjeda iz isto toliko susreta osigurala igranje na finalu državnog prvenstva u ožujku u Umagu.
Od sutra pak je ŽRK Zrinski domaćin priprema mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske koje će se održati u dvorani SGC-a Aton u Nedelišću. Na pripremama će sudjelovati i 7 igračica čakovečkog kluba: Vinković, S. i P. Posavec, Laptoš, Resman, Zadravec i Makar, što je veliko priznanje igračicama i klubu i poticaj za njihovo daljnje napredovanje. Ovom prilikom treba zahvaliti i roditeljima mladih Čakovčanki koji su prihvatili na sebe veliku obavezu da u 4 dana koliko će trajati pripreme, snose troškove smještaja, prehrane i prijevoza mladih reprezentativki.
Dobro igraju i mlađe kadetkinje r. 1996. i djevojčice r. 1998. godine u svojim dobnim kategorijama, nadaju se da će dobrim igrama i one osigurati nastup u finalu prvenstva Hrvatske u Čakovcu, odnosno Labinu. Mlađe su kadetkinje u međuvremenu u 3. krugu prvenstva sjeverne regije u Ivancu pobijedile Zelinu 30:13 i Ivanec 28:18, nastupile su pod vodstvom trenera Nebojše Buvača u slijedećem sastavu: Vinković, Ivačić, P. Posavec 10, Laaptoš 5, Makar 4, Zadravec 9, Balić 3, Horvat 8, Resman 5, Delladio 5, Kodba 2, Ahel 5, Kržina 2.
Što se tiče seniorki koje uspješno igraju u Drugoj ligi sjever one će spremno dočekati nastavak prvenstva i boriti se da očuvaju visoko 4. mjesto osvojeno nakon prvog dijela prvenstva, već u prvoj sezoni nastupa u za njih novom rangu natjecanja.
A već danas (utorak, 20 sati, sportska dvorana na Dravi Varaždin) mlade Čakovčanke igraju finale Kupa regije sjever s prvoligašicama Koke. Biti će im to dobar test i prilika igrati s jakim i favoriziranim prvoligaškim sastavom, pozivaju navijače da ih podrže u postizavanju što boljeg rezultata.

TREĆA LIGA SJEVER (M)
U subotu nastavak
U subotu počinje drugi dio prvenstva Treće lige sjever za muške u kojem nastupaju i tri međimurske momčadi, Info star (Čaklovec) koji se uoči nastavka prvenstva nalazi s Bjelovarom II na vodećoj poziciji s 23 osvojena boda, Nedelišće koje je s 19 osvojenih bodova na 6. mjestu i Međimurje II koje ima nekoliko neodigranih utakmica i drži 10. mjesto. U 1. kolu nastavka prvenstva, u 16. kolu sastaju se: Veliko Trojstvo - Kneginec, Info star - Daruvar, Garešnica - Bjelovar II, Ludbreg - Concordia, Lipa - Novska, Ilova - Koprivnica, Varteks di Caprio II - Nedelišće i Kučan - Međimurje II.
Pripremio
Josip FREILER

Izvor: 2910