Sport 01.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

RUKOMET: Nije izabran nasljednik Kavrana

RK MKA*IPC

Izvanredna Skupština RK MKA*IPC-a nakon neopozive ostavke njenog dugogodišnjeg predsjednika Željka Kavrana nije donijela novog čelnog čovjeka kluba a ostaje i pitanje da li je bila legalna jer nigdje nije spomenut kvorum - koliko delegata mora biti prisutno da bi mogla donositi važeće odluke. Na kraju je odgođena dok će privremeno čelnici Grada, Županije i dviju zajednica sportova (Posavec, Biševac, Topličanec i Ružić) najkasnije do 10. srpnja pripremiti i organizirati novu Skupštinu.
U svom izvještaju Kavran je ponovo naglasio razloge svoje odluke rekavši kako više ne želi sudjelovati u sustavu koji nagrađuje neuspjeh, pa tako nogometašima koji su ispali iz lige isplaćuje novac za pet mjeseci a njima samo za tri. Nogomet ima na raspolaganju stadion kad god zaželi, dok su oni dvorane plaćali suhim zlatom, čak i četiri puta više od ekonomske cijene. U posljednjih par godina na taj im je na način “ukradeno” najmanje 4 milijuna kuna, no, ono što je najružnije, “ukradeno” je djeci, a novac je korišten da bi se plaćali izleti. Također Kavran je kritizirao i Zajednicu sportova koja će po njemu nerealnom raspodjelom novca pridonijeti uništenje sportova koji okupljaju stotine djece. Što se tiče financija klub je dužan milijun kuna ali tu treba oduzeti dugovanja prema dvoranama koji će im biti anulirani, također i prema njima postoje dugovanja od sponzora te je prema njegovim riječima klub na nuli, no ni to nigdje nije pismeno dokumentirano te ostaje na njegovim riječima i nagađanjima.
Nakon diskusija i pokušaja da sada već bivši predsjednik promijeni svoju odluku bilo je jasno da trenutno ne postoje rješenja te je dožupan Matija Posavec iznio prijedlog da čelnici Grada, Županije i dviju zajednica sportova organiziraju novu Skupštinu, s rokom do 10. srpnja, kako bi najtrofejniji međimurski klub normalno funkcionirao. U međuvremenu, klub su napustili Jelinić i Karačić dok će Fažin i Mesarić učiniti to ovih dana. Tko je sljedeći?

Izvor: 2879