Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

RUKOMET: Nosioci kvalitete

Održana je redovna sjednica Izvršnog odbora Međimurskog rukometnog saveza (predsjedao Miljenko Topličanec), s koje izdvajamo najvažnije zaključke. Prema Zajednici sportova Međimurja ide prijedlog da nosilac kvalitete u rukometu do daljnjega bude novi član 1. HRL Prelog, a da za mlađe dobne skupine sredstva idu Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec, nažalost i dalje drugoligašicama. ŽRK Zrinskom bi se prema tom prijedlogu kao i RK Međimurju trebalo plaćati i korištenje dvorane za treninge i utakmice.
Što se tiče ranijeg prijedloga oko mogućnosti igranja u 1., 2., 3. ili Međužupanijskoj ligi RK Čakovca i RK Međimurja odluka HRS-a je da se čeka mišljenje HOO-a i Ministarstva sporta, koja pak je prema neslužbenim saznanjima negativna za čakovečke klubove. Prema također neslužbenim saznanjima RK Međimurje će proglasiti stečaj, a od najnižeg ranga natjecanja, 3. ili Međužupanijske lige kreće novoosnovani RK Čakovec.
Članovi IO-a dobili su od predsjednika Topličanca i ostale informacije iz HRS-a, jedna je i ta da će naš sudac Damir Barić u novoj sezoni suditi 1. HRL (gdje su ostali suci?), a donijeta je i odluka da se krajem rujna održi redovna izvještajna Skupština MRS-a što je pozitivno u odnosu na ranije godine kada se nešto takvoga nije prakticiralo iako je Statutom regulirano.

Filip Turk trener u Podravci
Nakon što je poznati rukometni stručnjak Goran Mrđen ponovo trener ŽRK Podravke Koprivnica, ovih je dana dobio pomoćnika. Točnije, na njegovo traženje pomoćnikom je imenovan Čakovčanin, sada u Koprivnici Filip Turk, donedavno poznati igrač nekadašnjeg čakovečkog prvoligaša Perutnine PIPO IPC-a, na poziciji pivota, ali i kao odlični obrambeni igrač. Očekuje se da će se istaći i kao stručnjak na klupi višestrukih državnih prvakinja koje ove godine osim u hrvatskom prvenstvu imaju i visoke ambicije u Kupu europskih prvakinja. To Filipu žele svi istinski ljubitelji sporta i rukometa u Čakovcu.
Josip Freiler

Izvor: 3038