Sport 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

RUKOMET: Počele pripreme za novu sezonu

U novoosnovanom muškom rukometnom klubu Čakovec počeli su 6.kolovoza s pripremama za novu prvenstvenu sezonu. Predsjednik kluba Ivan Horvat obavijestio nas je da pod vodstvom, novog trenera Saše Kučeka svaki dan u dvorani GŠ-e i terenima SRC - Mladosti trenira 20-etak igrača, uskoro će ih biti 25, svi su oni u proteklom prvenstvu igrali u RK Međimurju. Trenira se ozbiljno i odgovorno, nova uprava kluba krenula je u izvršavanje svojih obaveza također s mnogo ozbiljnosti i entuzijazma, sve to da se pokuša što prije rukomet u Čakovcu vratiti na stare vodeće pozicije. Jedina nepoznanica trenutno je rang natjecanja u kojem će Čakovčani igrati. Prva liga za što je u roku dostavljena prijava i plaćena kotizacija, ili Treća liga sjever gdje su Čakovčani također spremni igrati. U oba ranga još je upitan broj sudionika, čeka se konačno rješenje i odluka Hrvatskog rukometnog saveza. ‘’Mi se jednako ozbiljno i odgovorno pripremamo za oba ranga, igrat ćemo tamo gdje odluče uz HRS-u’’, rekao nam je Horvat. Što pak se tiče RK Međimurja „sudbina“ im ovisi također o odluci iz Zagreba. Nadamo se da će se uskoro u HRS-u oglasiti s konačnim odlukama, početak nove sezone sve je bliže, svi nestrpljivo očekuju signale iz Zagreba.(Josip Freiler)

IZ ŽRK ZRINSKI

Iako su kao superiorne prvakinje Druge lige sjever osigurale nastup u najelitnijem domaćem natjecanju, u Prvoj ligi, rukometašice ŽRK-a Zrinski Čakovec i u novoj će prvenstvenoj sezoni igrati u „drugoligaškom društvu“. Zbog teške financijske situacije, odustale su od nastupa u Prvoj ligi, pa će u novom prvenstvu ponovo pokušati Drugom ligom osigurati naslov prvaka i igranje među prvoligašicama, s Podravkom, Lokomotivom, Zelinom, Samoborom. S pripremama za novu prvenstvenu sezonu Čakovčanke su počele u ponedjeljak, sve su igračice ostale na okupu, vodit će ih i dalje njihov uspješni trener i veliki rukometni entuzijasta Željko Golik. Valjda će uspjeti u nastojanjima oko osvajanja naslova prvaka, valjda će se poboljšati i financijska situacija iako je naš dojam i dalje ostaje da se je uz samo malo više napora i volje odgovornih u klubu moglo osigurati igranje u Prvoj ligi jer su odgovorni u Županiji i Gradu Čakovcu pokazali volju i razumijevanje oko pomoći čakovečkom klubu. Međutim, uprava je oko pomoći trebala animirati i ostale, prvenstveno nekoliko jakih sponzora, u čemu se očito zatajilo.

J. Freiler

SPORTSKE IGRE MLADIH

Nakon što su mladi igrači MRK-a Čakovec rođeni 1998.godine na Sportskim igrama mladih u Splitu osvojili 3.mjesto, isto su ponovili i mladi rođeni 2002. godine, pod vodstvom trenera Davora Varge. Za bolji uspjeh u polufinalnom susretu s Ilokom nedostajalo im je samo malo više koncentracije i sportske sreće potrebite u ovakvim slučajevima, no, i 3. mjesto uspjeh je na kojem im treba čestitati. U grupi su prvo pobijedili Slavonski brod 15:7, iza toga i Buzet 20:13,, u polufinalu su „nes(p)retno“ poraženi od Iloka 9:7, a u borbi za 3.mjesto rezultatom 13:10 bili su bolji od Petrinje. Pobjednici su na kraju bili mladi Poleta Stančić-Brckovljani.Ovaj uspjeh postigli su: Bogojević, Polanec, Belović, Vincek, Micek, Tompić, Kovačić, Novak, Zlatarek, Islami, Golubić, Mislović, Braniša, Borković i Tkalec. Agilni mladi stručnjak i trener čakovečkog kluba Davor Varga obavijestio nas je o još jednoj u nizu akcija čakovečkog kluba. Za 24.kolovoz (subota) od 9 do 13 sati na čakovečkom Trgu Republike, ispred Centra za kulturu klub organizira prezentaciju rukometa.
Josip Freiler

Izvor: 3042