Sport 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

RUKOMET: Počinju Preložani i trećeligaši

Rukometašice čakovečkog Zrinskog pojačavaju intenzitet treninga, počelo se i s odigravanjem jačih pripremnih utakmica. Trener Željko Golik zadovoljan je dosadašnjim učinkom, kako na treninzima, tako i utakmicama. Ovih su dana Čakovčanke u Krapini odigrale prijateljski susret s kompletnim sastavom zagrebačke Lokomotive, trenutno vodećima na tablici 1. lige, ispred do sada neprikosnovene Podravke. Lokomotiva je pobijedila 27:18, Čakovčanke su dobile potrebno iskustvo, a slijedi nova „kontrola“. Ovaj put u Čakovcu danas (utorak) u 19.40 sati u dvorani GŠ sa slovenskim prvoligašicama, rukometašicama Branika iz Maribora.
• Prvenstvo 2. HRL-sjever počinje 5. listopada; u 1. kolu Čakovčanke dočekuju Bjelovar. U 2. kolu na rasporedu je derbi u Koprivnici Podravka Lino - Zrinski. Neslužbeno saznajemo da nekolicina odgovornih čakovečkog kluba radi na boljoj popularizaciji ženskog rukometa (mogli bi se uključiti i odgovorni u MRS-u, op.a.). Vode se razgovori oko osnivanja kluba u Belici, također i Čakovcu pri 2. OŠ. Također se očekuje i konačno očitovanje odgovornih u klubu oko trenutne financijsko-organizacijske situacije, daljnjih planova, baš kao i razloga zašto se u klubu nisu odlučili za nastup u 1. ligi.

3. RUKOMETNA LIGA-SJEVER

U subotu počinju muški

U Rukometnom savezu Bjelovara gdje se vodi natjecanje 3. HRL-sjever u obje konkurencije, održan je Plenum klubova, a izvršen je i ždrijeb novog prvenstva.
• U muškoj ligi prvenstvo počinje 21./22. rujna, prvi dio završava 21./22. prosinca, a Liga broji 14 sudionika: Bjelovar II, Varteks di Caprio (Varaždin), Gola, KTC II (Križevci), Vidovec, Daruvar, Varaždin II, Trnovec, Čakovec, Marof (Novi Marof), Lipa (Lipik), Ludbreg MB, Nedelišće i Concordia (Lepoglava). U 1. kolu sastaju se: Bjelovar II - Varteks di Caprio,Gola - KTC II, Vidovec - Daruvar, Varaždin II - Trnovec, Čakovec - Marof, Lipa - Ludbreg MB, Nedelišće - Concordia.
• U ligi imamo dva predstavnika. Rukometaše novoosnovanog kluba Čakovec koji s natjecanjem počinju od najnižeg ranga i po svemu sudeći nastavljaju tradiciju RK Međimurja koji ide u stečaj i ranijih čakovečkih klubova pod raznim imenima (Grafičar, Zrinski, Slavija, Čakovec, Perutnina PIPO IPC…). Imaju Čakovčani mladu perspektivnu ekipu s nekoliko iskusnijih igrača, svi dolaze iz RK Međimurja s godinu dana prvoligaškog iskustva, koje će im dobro doći da realiziraju realne planove i bore se za naslov prvaka. Pripreme su bile uspješne, imaju i novog trenera, iskusnog i provjerenog rukometnog stručnjaka Sašu Kučeka, naslov prvaka pokušat će po njegovim vodstvom i s novom upravom na čelu s predsjednikom Ivom Horvatom osvojiti sljedeći igrači: Horvat, Lacić, Hajdarović, Obadić, Kovačević, Marciuš (vratari), Potočnjak, Levak, Blagus, Mišević, M. Petek, Toplek,Škrobar, N. Petek, Lesjak, Kolarić, Hutinec, Bakoš (vanjski igrači), Sklepić, Pustić, Bedić (pivoti), Zvonarek, Vurušić, Bašek, Torner, Goleš (krila).
• Rukometaši Nedelišća nakon godinu dana ponovo se vraćaju u 3. ligu, također dobro pripremljeni i motivirani s novim ambicioznim trenerom Matijom Kraljićem. Imaju mlad i ambiciozan sastav, isto takvu upravu na čelu s predsjednikom Zvonkom Kermanom. Prema riječima tajnika Josipa Goričanca planira se mjesto u gornjem dijelu tablice, već prvi susret s ekipom Concordije iz Lepoglave u dvorani Atona Nedelišće dat će neke odgovore oko mogućnosti ovog mladog sastava koji čine sljedeći igrači: Hamonajec, Jarni, Vikert i Špiranec (vratari), Bralić, Farkaš, Goričanec, Kerman, Radiković, Sklepić, Topličanec, Vukovi, Zebec (vanjski igrači), Jakšić, Lovrek, Korent (pivoti), Numanović, Prekupec, Radović, Slaviček, Srnec, Tkalčec, Trstoglavec (krila).
• U ženskoj ligi prvenstvo počinje 5./6. listopada, igra se dvokružno, prvi dio završava 14./15. prosinca, a Liga broji 6 sudionika: Čakovec, Koka II (Varaždin), Prelog, Veliko Trojstvo, Mlinar (Križevci) i Ludbreg. U 1. kolu sastavu se: Čakovec - Koka II, Prelog - Veliko Trojstvo, Mlinar - Ludbreg.
Josip Freiler

Odličan potez RK Preloga koji je ove subote na prostoru pokraj tržnice u Prelogu od jutarnjih sati u suradnji s turističkom zajednicom predstavio svojim sugrađanima i vjernim navijačima plan aktivnosti pred subotnji početak natjecanja u 1. HRL. Rukometaši su uz razgovor s građanima dijelili suvenire, raspored odigravanja utakmica u nadolazećem prvenstvu. U analizi pripremnog perioda i početak prvenstva trener kluba Dubravko Hozjak nam je rekao:
- Zadovoljan sam odrađenim pripremama i odazivom igrača na treninge. Odigrali smo osam pripremnih utakmica u kojima smo koristili sve igrače te uigrali ekipu za početak prvenstva i utakmicu s Biogradom n/m koji nam je nepoznanica, ali vjerujem da ćemo pred našim vjernim navijačima koje pozivam na ovu utakmicu da dođu u što većem broju dati svoj maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za osvajanje prva dva boda. Utakmica se igra ove subote s početkom u 19 sati u školskoj sportskoj dvorani u Prelogu.
Zlatko Premuš

Izvor: 3047