Sport 02.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

RUKOMET: Prelog i Zrinski pobjednici kupa

FINALE KUPA
MEĐIMURJA (M)
Prelog deklasirao Međimurje
PRELOG - MEĐIMURJE 33:19 (18:9)
Prelog - Školska sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Belčić i Marošević (oba ČK).
Prelog: Balog 4, Bergovec 8, Najman, Vlašić, Lončarić, Bratković 1, Horvatić, Logožar, Krajner 7, Malek 3, Mikloška 1, Martinčević 5, Halić, Janušić 3, Belić 1, Šelja. Trener: Josip Borković
Međimurje: Horvat, Mišević 4, Škrobar 5, Sklepić 2, Kolarić, Petek 3, Levak, Zvonarek, Hajdarović, Toplek, Hutinec 5, Obadić, Bašek. Trener: Ivan Haček
Nakon osvojenog jesenskog naslova 2. HRL-sjever rukometaši Preloga odličnom igrom i uvjerljivom pobjedom nad RK Međimurjem pobjednici su Međimurskog rukometnog KUP-a. Od početka utakmice domaćin je dominirao terenom te je na odmor otišao s prednošću od 9 pogodaka. U nastavku unatoč brojnim izmjenama domaćin je još više pojačao tempo te je utakmicu završio s +14. Ispred MRS-a pobjednički pokal domaćem kapetanu Ivanu Bergovcu predao je tajnik Vladimir Kramar. (Z. Premuš)

FINALE KUPA
MEĐIMURJA (Ž)
Zrinskice pobjednice
PRELOG - ZRINSKI 29:37 (10:23)
Prelog - Sportska dvorana. Gledatelja:100. Suci: Zeko i Munđar, nadzornik Kramar (svi Čakovec).
Prelog: Žeželj, Karol 10, Kovač, Zimprich 3, Gosarić 4, Mikloška 4, Slaviček 1, Barlović, Golomboš 7. Trener: Juraj Delladio
Zrinski: Ivačić , P. Posavec 8, Šarić, Makar, Marković 1, S. Posavec 4, E. Horvat 3, Zadravec 6, Kovačević, Resman 1, T. Horvat 3, Car 2, L. Posavec 2, Androić 1, Benčik, Laptoš 6. Trener: Željko Golik
Na najbolji mogući način Čakovčanke su završile uspješnu sezonu. Nakon osvajanja naslova jesenjeg prvaka 2. lige sjever bez poraza, očekivano su i pobjednice međimurskog Kupa. Sve dileme, ako ih je uopće i bilo riješene su nakon prvih 30 minuta kada su Čakovčanke stekle nedostižnu prednost od 13 golova. U drugom poluvremenu igrale su mlade pa su borbenom igrom domaće igračice to iskoristile i smanjile razliku na pristojnih -8, za nešto više nije bilo prilika.
Nakon susreta Čakovčanke su iz ruku predsjednika Međimurskog rukometnog saveza Miljenka Topličanca primile pehar i dvije lopte, a domaće jednu loptu. (J.F.)

IZ RK-a “MEĐIMURJE” ČAKOVEC
Teško stanje, jedino svjetlo su mladi
Najavljivali smo da bi se u Rukometnom klubu Međimurje do kraja godine trebale dogoditi određene pozitivne promjene na bolje. Jer čakovečki je klub trenutno u vrlo teškoj situaciji. Ispali su iz Premier lige, ni u Prvoj ligi im ne cvjetaju ruže, pri dnu su tablice, u međimurskom kupu imali su najblaže rečeno sramni nastup, financijska je situacija vrlo, vrlo teška, organizacijska također. U takvoj situaciji nemaju ni dovoljno podrške odgovornih, a od obećanja onih iz kluba i onih odgovornih za sport i rukomet se ne živi. Najavljeno je održavanje sjednice Uprave, preko Skupštine koja se prema riječima odgovornih i nekolicine onih koji žele pomoći klubu trebala održati do kraja godine, ništa od toga pa je situacija u klubu i dalje vrlo nejasna da ne upotrijebimo neku težu riječ. Jedino što ohrabruje je dobar rad s mladima, oni to vraćaju dobrim rezultatima, treba čestitati i onima koji ih vode, a ovih se dana ide na formiranje još jedne mlade ekipe, onih rođenih 1996. godine tako da će u klubu djelovati čak 6 mladih selekcija. To je ono što također treba podržati o što bi trebalo značiti bar malo ohrabrenja u sadašnjoj situaciji.
Velimir Vrtarić najodgovorniji u klubu bio je i nešto konkretniji:
- Imamo obećanje iz Grada Čakovca da bi do kraja godine trebali doznačiti određena sredstva, čime bi riješili dugovanja prema službenim osobama u jesenjem prvenstvu, platili određene takse i u drugi dio prvenstva krenuli s pozitivne nule (nismo dobili podatke koliko inače iznose ukupna dugovanja u klubu, ona od ranije i mimo prvenstva op.a.). U drugi dio prvenstva trebali bi krenuti i igrački pojačani, iz Varteksa se nam trebaju vratiti 3-4 igrača, a s pripremama za odlučujući dio krećemo odmah iza Nove godine. Što se tiče organizacijskog i financijskog dijela u tijeku su razgovori s nekolicinom potencijalnih novih članova Uprave koji žele i mogu pomoći klubu u sadašnjoj teškoj situaciji, oko nabave opreme, prijevoza, rada s mladima. Pokušat ćemo što prije dogovoriti sastanak uprave, možda i održati Skupštinu, rekao je Vrtarić.
Sve ovo već smo međutim slušali više puta, valjda će se konačno prijeći s riječi na djela. Od Ivice Hačeka koji nam je prošli put kada smo razgovarali također najavio nove ljude i akcije do kraja godine, sada informacija da razgovori traju, kada sve bude dogovoreno slijedi zajednička akcija sa sadašnjim malobrojnim članovima uprave. Nakon svega iznesenoga samo jedno: „Živi bili pa vidjeli“. Ovako stvarno više dalje ne ide. Ili konkretna akcija s realnim i jasnim ciljevima i zadacima koji nudi pozitivna rješenja ili „ključ u bravu“. U cijeloj situaciji ni odgovorni ne bi smjeli ostati po strani, i oni snose određenu krivicu za ovu u čakovečkom i međimurskom sportu ne baš primjerno stanje.
Kadetska reprezentacija u Nedelišću
Dobra suradnja Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec i Hrvatskog rukometnog saveza ovih se dana još jednom potvrđuje. Čakovečki klub bio je 3 dana (27. - 29. prosinca) domaćin i organizator kontrolnog okupljanja ženske kadetske reprezentacije Hrvatske (igračice rođene 1996. godine i mlađe). Dvadesetak mladih igračica treniralo je svakodnevno u dvorani SGC-a Aton u Nedelišću gdje im je bio osiguran i smještaj. Svi su bili vrlo zadovoljni uvjetima i gostoprimstvom, sve zacrtano realizirano je u potpunosti, prema planu i programu.
Među mladim reprezentativkama bilo je i pet igračica ŽRK Zrinskog: Paula i Stela Posavec, Nikolina Zadravec, Ira Resman i Tena Horvat. Što je razumljivo i očekivano obzirom da je mlada ekipa Zrinskog vodeći sastav i jesenji prvak Druge lige sjever. Neslužbeno saznajemo da će čakovečki klub u idućoj godini biti ponovo organizator završnice jednog finala mladih rukometašica.

Josip Freiler

Izvor: 3010