Sport 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

RUKOMET: Prelog nije uspio

1/16 FINALA HRVATSKOG KUPA

PRELOG 23
VARAŽDIN 35
Prelog - dvorana DG Sport. Gledatelja 500. Sutkinje Maja Vajdić i Lorene Jurenec (obje Koprivnica).
Prelog: Žeželj, V. Belić 2, Matić 1, Bogović 1, Bergovec 2, Najman, Martrinčević 2, Lončarić, Bratković, Logožar, Krajner 3, Malek 3, Halić 1, Janušić 2, M. Belić 6. Trener Dubravko Hozjak
Varaždin: Grd, Težak 2, Melnjak, Jeftić, Horvat 7, Trojko, Kontrec, Vincek, Sršen 6, Vidaček 5, Kuduz, Balent, Mišković 1, Herman 3, Marčec 9, Tokić. Trener: Alan Belko
U prekrasnoj atmosferi dvorane DG-a Sport u kojoj se u okupilo oko 500 gledatelja odigrana je utakmica 1/16 rukometnog kupa Hrvatske između Preloga i Varaždina. Iako se domaćin potajno nadao da bi mogao iznenaditi odličnog premijer ligaša to se ipak nije dogodilo. Gosti su uvjerljivo s 12 pogodaka ostvarili pobjedu protiv domaćina koji se u prvom poluvremenu ravnopravno nosio i na odmor otišao s malim zaostatkom od 2 pogotka. U nastavku gosti ipak kvalitetniji s dužom klupom potpuno su dominirali i na kraju ostvarili zasluženu pobjedu. (Z. Premuš)

Igračice Zrinskog u reprezentaciji
U Varaždinu će se 2. i 3. veljače na dva dana zajedničkih priprema okupiti kadetska reprezentacija Hrvatske koju ove godine tijekom srpnja čeka nastup na SP-u u Makedoniji. Na spisku izbornice Lidije Bojić-Čačić su i četiri mlade igračice / kadetkinje čakovečkog ŽRK Zrinskog: sestre Paula i Stela Posavec, Nikolina Zadravec i Hana Laptoš koje svojim dobrim igrama u klubu zaslužuju poziv i igranje u kadetskoj reprezentaciji.
Kad pak već spominjemo čakovečki klub, danas (utorak) Čakovčanke igraju na svom parketu u dvorani GŠ susret završnice Kupa Regije sjever s varaždinskom Kokom.

RK “ČAKOVEC”
8. veljače
Rukometna
noć
U Rukometnom klubu Čakovec čine sve da se klub što prije i što bolje organizira. Na sportskom planu, što je realno očekuje se osvajanje naslova prvaka 3. HNL-sjever i plasman u 2. ligu, a u tijeku je akcija osiguranja sredstava za normalno djelovanje kluba, za nabavu opreme, plaćanje kotizacije, sudaca, nadzornika.
Konkretno, u subotu 8. veljače u restoranu Kristal Čakovec s početkom u 19 sati u klubu organiziraju “Rukometnu večer” uz tombolu - “Kupujem srećke - rukomet se pokreće”. Sve je organizirano prema Zakonu o igrama na sreću, uz suglasnost Ministarstva financija, tombolske karte po 20 kuna već su u prodaji, rezultati izvlačenja biti će objavljeni u tiskanim i elektronskim medijima, a velik broj bogatih nagrada moći će se podići u klubu zaključno do 28. veljače.
Prije toga u dvorani Graditeljske škole odigrat će se revijalni susret bivših rukometaša i organizatora, upravo bivši rukometaši i velik broj mladih entuzijasta, ljubitelja kluba rade u klubu da on što bolje i što prije profunkcionira. Očekuje se da će ova akcija imati na kraju dobre rezultate i da će se ljubitelji rukometa i sporta masovno uključiti.

RK “SAN SPORT” ČAKOVEC
Dvije pobjede u Garešnici
Mladi rukometaši San sporta Čakovec nastavljaju s postizavanjem uspješnih rezultata. To je potvrđeno u Garešnici gdje su u sklopu 6. kola 1. HRL za dječake A Regije sjever zabilježili dvije vrlo uvjerljive pobjede. S vršnjacima RK Lipe Pakrac bilo je 30:10, iza toga s domaćinom Garešnice 32:13. Ovim pobjedama mladi su Čakovčani popravili plasman na prvenstvenoj tablici, sada su drugi sa samo bodom zaostatka za vodećim Varaždinom. Taj poredak mogu popraviti u idućem 7. kolu kada u Varaždinu igraju s vršnjacima Bjelovara i Daruvara. S dvije pobjede sasvim bi se približili planiranom cilju, plasmanu u završnicu državnog prvenstva.

ŽRK “ZRINSKI” ČAKOVEC
Mlađe
kadetkinje u završnici
Mlađim kadetkinjama ŽRK Zrinski Čakovec (rođene 1998. godine i mlađe) bila je potrebna jedna pobjeda da osiguraju nastup u završnici državnog prvenstva 1. hrvatske mlađe kadetske rukometne lige. Jednu pobjedu su i ostvarile i plasirale se u završnicu koja će se najvjerojatnije održati u Umagu. Pobijedile su vršnjakinje Đakova 15:13, kasnije u utakmici koja više nije odlučivala poražene su od Cerne 19:16. Plasman u završnicu državnog prvenstva pod vodstvom trenera Željka Golika ostvarile su: Dominić, Androić 4, Šarić 7, Bogdan, Glad 3, Car 3, Senčar, Kovačević, Marković 2, Ladić 4, Pajić, Kozjak, Malašić, Benčik 8 i Sinanović.
• Što pak se tiče prvog sastava Čakovčanki danas (utorak) u 20 sati igraju kup susret završnice Regije sjever s varaždinskim prvoligašicama Kokom, a u petak i subotu čeka ih nastup na jakom međunarodnom turniru u Banja Luci. Prvi dan u petak igraju s domaćim Borcem, a u subotu s Crvenom zvezdom Beograd.
Josip Freiler

Izvor: 3066