Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

RUKOMET: Prelog pobjednik kupa

ČAKOVEC 31
PRELOG 38
Čakovec - dvorana GŠ-a. Gledatelja 300. Suci: Barić i Zeko (Čk).
Čakovec: Levak 3, Škrobar 6, Potočnjak, N. Petek 2, Hutinec 6, Obadić, Vurušić 6, Horvat, Zvonarek 1, Torner, M. Petek 1, Bedić, Sklepić 5, Toplek 1, Lacić, Hajdarović. Trener Saša Kuček
Prelog: Žeželj, V. Belić 4, Matić 2, Bergovec 1, Najman 1, Martinčević 1, Lončarić, Bratković 1, Hoprvatić 3, Logožar, Krajner 8, Malek 1, Mikluška, Martinčević 5, Janušić 4, M. Belić 7. Trener Dubravko Hozjak
- - -
Kao što se i očekivalo rukometaši Preloga ostvarili su pobjedu nad Čakovcem i postali pobjednici međimurskog kupa. Domaćin je u prvom poluvremenu u većini susreta vodio da bi gosti u samoj završnici prvog dijela preokrenuli rezultat i na odmor otišli s pogotkom prednosti. Nastavak je u potpunosti pripao Prelogu koji je na krilima najboljeg igrača Krajnera povećavao prednost koja je na kraju iznosila +7. Posebno treba naglasiti da je susret je bio vrlo korektan pred vrlo dobro popunjenim čakovečkim tribinama na kojima se okupilo nekoliko stotina gledatelja, koji su na kratko vratili pravi rukometni duh navijanjem i bodrenjem svoje ekipe.
Tako su rukometaši Preloga osvojili međimurski kup i zaokružili odličnu godinu u kojoj su postali prvaci Druge lige, a na polusezoni Prve lige su odlični treći. Nakon susreta predsjednik Međimurskog rukometnog saveza Miljenko Topličanec predao je ekipi Preloga statuu za osvojeni kup, a pred njima je regionalni kup u kojem imaju vrlo teškog protivnika, premijerligaša Varaždina a s obzirom da su već iznenadili u kupu ekipu Vidovca kao premijerligaša, zašto ne bi i drugi put u siječnju u zasigurno prepunoj dvorani u Prelogu.
Zlatko Premuš

IZ MEĐIMURSKOG RUKOMETNOG
SAVEZA
Čakovec ponovo domaćin Svjetskog prvenstva?
Upravni odbor Međimurskog rukometnog saveza održao je svečanu sjednicu kojoj su prisustvovali i članovi Organizacijskog odbora SP-a za žene čiji se dio 2003. godine održao u Čakovcu. Na taj su način obilježili jedan od do sada najznačajnijih sportskih i rukometnih događaja u Međimurju, o čemu je prisutne još jednom podsjetio predsjednik MRS-a Miljenko Topličanec u ono vrijeme i izvršni predsjednik OO-a SP-a. U Čakovcu su u prepunoj dvorani Graditeljske škole tjedan dana igrale ženske reprezentacije Njemačke, Slovenije, Danske, Mađarske, Obale Bjelokosti i Kine, Čakovec je ugostio mnoge poznate rukometne djelatnike na čelu s predsjednikom IHF-a Hassanom Moustafom, održano je i nekoliko kulturnih događanja pa se je bilo dobro podsjetiti na ta događanja nakon 10 godina. Nakon svečane sjednice članovi Upravnog obora donijeli su i nekoliko važnih odluka. Za nosioce kvalitete u rukometu u prvom polugodištu 2014. godine određeni su kod seniora RK Prelog, a kod mladih ŽRK Zrinski Čakovec, istovremeno će se od Zajednice sportova zatražiti izvješće od dodjeljenim sredstvima spomenutim korisnicima u 2013. godini. Odobreno je plaćanje službenih osoba, sudaca i delegata iz sredstva MRS-a finalnih utakmica kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji, također i uz plakete pobjednicima, po 2 lopte svakom pobjedniku i 1 lopta poraženom. Sokolu Vratišinec, San sportu Čakovec i Nedelišću dodijeljeno je po 1.000 kuna kao pomoć oko organizacije susreta, a na kraju je prihvaćena informacija oko mogućnosti organizacije dijela SP juniorki koje će se u lipnju održati u Hrvatskoj. Preliminarno je već riješeno pitanje smještaja, uskoro slijede završni razgovori predstavnika HRS-a po tom pitanju u Županiji i Gradu Čakovcu koji imaju već određena saznanja prije eventualnog potpisivanja ugovora.

3. LIGA SJEVER (M)
Pobjeda i poraz na kraju
Pobjeda Čakovca i poraz Nedelišća na kraju prvog dijela prvenstva. Čakovčani su gostovali u Ludbregu i zabilježili sigurnu pobjedu 38:30. Igrali su dobro, nisu dozvolili domaćinima nikakvo iznenađenje i „prezimit“ će s Vidovcem na diobi 1. i 2.mjesta. I u 2. dijelu prvenstva odlučiti o konačnom prvaku. Sastav: Horvat, Škrobar 10, Potočnjak 4, N. Petek 4, Hutinec 4, Vurušić 2, Zvonarek 3, Bašek, M. Petek 4, Bedić, Toplek 1, Levak 6, Lacić - trener: Saša Kuček.
Rukometaši Nedelišća poraženi su od Bjelovara II, bio je to zaostali susret 7. kola. Igrali su dobro samo 1. poluvrijeme što nije bilo dovoljno, Bjelovarčani su to iskoristili i na kraju uvjerljivo pobijedili s 45:35. Sastav: Špiranec, Trstoglavec, Radiković 5, Goričanec 9, Jakšić, Prekupec, Vikert, Jarni, Vuković 5, Bralić 2, Korent 10, Topličanec 1, Radović, Tkalčec 2, Zebec 1, Hamonajec - trener: Matija Kraljić.
Rezultati 13. kola: Concordia - Lipa 31:30, Ludbreg MB - Čakovec 30:38, Marof - Varaždin II 32:26, Trnovec - Vidovec 26:35, KTC II - Bjelovar II 30:35. Zaostali susreti: Lipa - Trnovec 24:32, Nedelišće - Bjelovar II 35:45. Redoslijed: Vidovec i Čakovec 20, Trnovec 14, Ludbreg MB i Bjelovar II 13, Marof i Varaždin II 12, Nedelišće 8, Gola i Concordia 6, Lipa i KTC II 3 boda.
ŽRK “ZRINSKI”
ČAKOVEC
Međunarodni božićni turnir
Mladi kadetski sastav ŽRK Zriskog Čakovec (nekompletni sastav) proteklog je vikenda nastupio na jakom dvodnevnom, sada već tradicionalnom međunarodnom Božićnom turniru u Dugom Selu gdje je protekle godine osvojeno 1. mjesto. Ovaj put bilo je slabije, trener Golik dao je priliku drugog dana turnira igrati mlađim kadetkinjama što se vidjelo i po rezultatima. Rezultati: 1. dan: Zrinski - Sinj (pobjednik turnira) 24:22, Zrinski - Budućnost (Podgorica) 21:14. Drugi dan: Zrinski - Dugo Selo 19:24, Zrinski - Kadetska reprezentacija Zagreba 11:20. Nastupom u Dugom Selu za Čakovčanke su završile uspješnu sezonu u 2013. godini.
Josip Freiler

Izvor: 3061