Sport 16.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

RUKOMET: RK Međimurje nosilac kvalitete

Održana je 1. sjednica Iizvršnog odbora Međimurskog rukometnog saveza u ovoj godini. Na traženje Zajednice sportova Međimurja predloženo je da prvih 6 mjeseci ove godine nosilac kvalitete rukometa za seniore i mlade bude RK Međimurje Čakovec, a da se još financiraju škole mladih u Rukometnom klubu Prelog i Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec. Također ide Zajednici sportova i molba da se RK San sportu Čakovec i RK Nedelišću za rad s mladima dodijeli pomoć od po 5.000 kuna. Nadalje, prijedlog je da se u buduće od natjecateljske 2013./14. sezone nosioci kvalitete određuju za natjecateljsku sezonu, ne kao sada za po šest mjeseci u tekućoj godini. Što se tiče novih kriterija za dodjelu sredstva nosiocima kvalitete stav MRS-a je i dalje da previše pogoduju pojedincima, a manje momčadskim - kolektivnim sportovima.
Od svih klubova i Udruge sudaca MNS-a traže se zapisnici i podaci s održanih izbornih skupština, istovremeno i podaci od klubova o trenerima sa i bez licence. Ovo posljednje da se konačno osnuje toliko potrebna Udruga trenera. Rok za dostavu podataka je 15 dana.
Oko izbora najboljih sportaša i ekipa Međimurja za proteklu godinu prijedlog MRS-a zajednici sportova Međimurja je da se za ekipu godine proglasi ŽRK Zrinski Čakovec, jesenske prvakinje 2. HRL-e sjever, Čakovčanke su i kadetske prvakinje Hrvatske za proteklu godinu, a za sportašicu godine prijedlog je da to bude igračica Zrinskog, kadetska reprezentativka Hrvatske, mlada Stela Posavec.
Za najviše županijsko sportsko priznanje „Franjo Punčec“ predložen je Ljubomir Kolarek iz Rukometnog kluba iz Preloga. (J. Freiler)

Izvor: 3012