Sport 16.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

RUKOMET: S mladim igračima

Rukometaši čakovečkog Međimurja već se tjedan dana vrlo intenzivno, svakodnevno pripremaju za skori početak prvenstva u Prvoj ligi. Trenira se na vanjskim terenima u Mihovljanu, SRC-u i igralištu Macanovog doma Čakovec, uskoro se seli u dvoranu i počinje s igranjem pripremnih utakmica. Još uvijek nije poznat početak nove sezone (vjerojatno sredina rujna), nije poznat ni sastav i sudionici Lige, to je problem i u Premier ligi i Drugim ligama, razlog je teška financijska situacija u kompletnom hrvatskom sportu, ne samo rukometu.
Novi-stari trener Ivica Haček i njegov pomoćnik Dražen Posavec imaju na raspolaganju mladi sastav, svi dolaze iz klupske škole rukometa, što znači: Kovačević, Hajdarović, Krajner, Milas, Horvatić, Martinjak, Bašek, Vurušić, Škrobar, Kovačić, Petek, Mišević, Blagus, Sklepić, Novak, Goleš, Torner, Raguž, Marčec, Pustić i Kočevar, tu su i mladi još kadeti Toplek, Levak i Golub, slijede razgovori s Nikolom Marcijušem i Ivorom Horbecom, te posebno Nevenom Martinčevićem koji bi u novom prvenstvu trebao biti nosilac igre čakovečkog sastava, a nije poznat ni status Luke Barića. Ovisno o rangu natjecanja razgovarat će se i s odgovornima u premier ligašu Vidovcu koji su spremni pomoći, mnogo toga, upravo o rangu natjecanja ovisi o razgovorima koji će se obaviti s tijekom ovog tjedna s odgovornima za međimurski sport i rukomet, ali i onima koji odlučuju o sportu u gradu Čakovcu i županiji.
- Mi se pripremamo za nastup u Prvoj ligi, igranje u tom rangu natjecanja našim bi mladim igračima dobro došlo, čekamo odluku odgovornih koja će nadam se biti povoljna za sve nas u klubu i kompletan međimurski rukomet. Nadam se da će i skora nova Skupština kluba biti učinkovita i da ćemo konačno u upravu izabrati nove ljude koji žele raditi i pomoći. Na to nas obavezuje ovaj mladi, domaći perspektivni sastav, posljednji uspjeh u Splitu naših na „Igrama mladih“ trebao bi biti dodatni motiv, rekao nam je trener Ivica Haček. - Što se tiče naše mlade momčadi mi ćemo spremno dočekati početak prvenstva, trebamo međutim, to stalno ponavljam više razumijevanja i konkretne pomoći onih koji odlučuju o sportu u sportskim i političkim forumima, završio je Haček i obavijestio nas je, a to bi trebalo zanimati i širu sportsku i ne samo sportsku zajednicu. Da u klubu unatoč velikih problema, prvenstveno financijske prirode radi preko stotinjak mladih. Uz nabrojene prvotimce sve uglavnom mlade igrače, s mladim kadetima njih 25 radi trener Radovan Petek, Davor Varga vodi školu rukometa gdje također radi i trenira preko 20 mladih, tu su i dječaci njih 30-ak koje vodi Luka Međimurec. Zato na kraju opravdano pitanje odgovornima: imaju li u RK Međimurju nakon svih ovih podataka pravo na veću pomoć i razumijevanje?!.
Josip Freiler

VRATIŠINEC
Memorijalni rukometni turnir “Danijel & Bajo”
Rukometni klub Sokol Vratišinec i ove godine organizira tradicionalni Memorijalni turnir “Danijel & Bajo” u spomen na svoje prerano preminule igrače Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša. Turnir se igra u subotu 18. kolovoza na igralištu OŠ “Dr. Vinka Žganca“ u Vratišincu, početak je u 17 sati, a proglašenje pobjednika i zajedničko druženje svih učesnika predviđeno je za 22 sata. Prije početka turnira predviđeno je da predstavnici ekipa sudionica polože cvijeće i zapale svijeće na grobovima Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša na mjesnom groblju Vratišinec, a ove godine ekipe sudionice turnira su uz domaćina Sokola Vratišinca još Concordia iz Lepoglave, Gola iz Gole i Nedelišće. Organizator uz predaju pehara najboljim ekipama i pobjedniku, priprema i proglašenja najboljeg igrača, strijelca, vratara i najmlađeg igrača turnira, a u planu je i tradicionalno igranje revijalne utakmice domaćih veterana koji svih ovih godina aktivno sudjeluju u radu ovog, jednog od najstarijih i najstabilnijih rukometnIh klubova u Međimurju.

Izvor: 2990