Sport 17.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

RUKOMET: San-sport sedmi u Hrvatskoj

Završnica 1. hrvatske rukometne lige za dječake „A“ rođene 2000. godine i mlađe igrala se od 24. do 26. svibnja u dvoranama OŠ u Prelogu i Donjem Kraljevcu te dvorani DG Sport u Prelogu. Sudjelovalo je 20 najboljih ekipa iz čitave Hrvatske, iz 5 hrvatskih regija po 4 najbolje. Organizacija završnice po 7. put pripala je RK-u „San-sport“ iz Čakovca, uz suorganizaciju Hrvatskog rukometnog saveza. Nakon tri dana natjecanja mladi igrači „San-sporta“ plasirali su se na 7. mjesto u Hrvatskoj, što je za tako mali klub priličan uspjeh.
Odigrali su osam utakmica: Đakovo 15:10, Senj 15:17, Zadar 12:11, Croatia osiguranje 11:17, Viro-Virovitica 11:10, Zamet 8:15, Daruvar 9:10, Senj 13:16. Pobjednici su prošlogodišnji prvaci države, igrači “Zameta” iz Rijeke. Gost svečanog zatvaranja prvenstva bio je legendarni hrvatski reprezentativac Zlatko Saračević koji je najboljim ekipama i pojedincima uručio medalje i pehare.
Za “San-sport” su nastupili: Luka Novak, Nino Koprivec, Luka Lukman, Fran Murk, Andrej Bobičanec, Luka Križaić, Filip Baranašić, Karlo Kranjec, Erik Horvat, Benjamin Ninić, Karlo Rodi, Luka Mihalic, Niko Škvorc, Matej Mihalic, Mateo Hozjan i Erwin Škoda, uz vodstvo trenera Gorana Vuka i tehnika Gorana Bobičanca.
Svečanost otvaranja i zatvaranja završnice uveličali su i (tada još) kandidati za župana Ivica Perhoč te Matija Posavec, Dragutin Glavina, predstavnik HRS-a Tomislav Lukić, predsjednik rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec, predstavnik sportaša grada Preloga Ljubomir Kolarek, te ostali uzvanici i gosti, uz nastup mažoretkinja Donjeg Kraljevca.
• Kratak osvrt dao nam je predsjednik kluba domaćina Sanimir Radek:
- Veoma sam zadovoljan cjelokupnom organizacijom, a posebno bih izdvojio Dražena Gregoraša, vlasnika SRC DG-SPORT iz Preloga, koji nam je uvelike pomagao i bez kojeg ove završnice ne bi ni bilo, kao i organizacijskom odboru koji je bio sastavljen od članova uprave i roditelja.
U rezultatskom smislu napravili smo iskorak u odnosu na prošlu godinu kad smo u Slavonskom Brodu bili 13. i usprkos promjenama trenera tijekom sezone i neadekvatnim terminima u dvoranama. Ovo je veliki uspjeh za naš mali klub, a iskrene čestitke na 7. mjestu zaslužuju ponajviše igrači i treneri, ali i svi roditelji svesrdnim navijanjem financiranjem. Tijekom završnice finalizirali smo dogovore oko suradnje s Rukometnom akademijom Balić & Metličić koji su prepoznali naš rad te nas izabrali među prvima kao klub s kojim će ostvariti pokretanje Rukometne akademije u Međimurju.

Torta za igrače
Dječaci „San-sporta“ proslavili su plasman na druženju kojem je uz 7. mjesto u Hrvatskoj bio povod i dupli rođendan dvojice igrača Filipa Baranašića i Karla Rodija. Roditelji djece pripremili su tortu za sve igrače u obliku rukometnog igrališta s igračima. Na kraju se zahvaljuju svim sponzorima koji su im na bilo koji način pomogli u organizaciji.

Izvor: 3034