Sport 13.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

RUKOMET: Sjajne čakovečke rukometašice

FINALE PRVENSTVA HRVATSKE ZA
KADETKINJE
Čakovčanke državne prvakinje
U Umagu i Novigradu protekli je tjedan igrana završnica - finale prvenstva Hrvatske za kadetkinje (rođene 1996. godine i mlađe). Nastupilo je 12 najboljih ekipa Hrvatske iz svih 5 regija, od strane Regije sjever uz kadetkinje Podravke Koprivnica i Bjelovara i kadetkinje čakovečkog ŽRK Zrinskog, koje su na kraju osvojile naslov državnih prvakinja i još jednom nakon osvajanja naslova prvaka 2. HRL-sjever i plasmana u 1. ligu, potvrdile da je riječ o izuzetno kvalitetnom i perspektivnom sastavu.
Svladale su Zelinu 25:21 i Lokomotivu Zagreb 22:16. Kad su osigurale 1. mjesto poražene su od Vranjica 24:17, na toj su utakmici igrale mlade igračice (r. 1998. g.) koje manje igraju. U polufinalu su zaigrale ponovo najbolje i uvjerljivo su pobijedile riječki Zamet 29:21, a onda je finalni susret s Podravkom Koprivnica bio izuzetno uzbudljiv, neizvjestan, istovremeno i kvalitetan, igrao se odličan rukomet gdje su na kraju zasluženo slavile mlade Čakovčanke rezultatom 16:15.
Ovaj uspjeh zasluženo su ostvarile Sara Dominić, Tea Ivačić, Paula Posavec, Stela Posavec, Gita Šarić, Lorena Makar, Melani Marković, Dina Glad, Nikolina Zadravec, Ira Resman, Tena Horvat, Ena Car, Tajana Androić, Elena Benčik, Melani Balić, Hana Laptoš, Nikolina Ladić i Aleksandra Sinanović, a uspješno ih je vodio trener Željko Golik.
Osim toga, iz čakovečkog sastava u najbolju sedmorku prvenstva izabrane su Nikolina Zadravec (desno krilo) i Paula Posavec (lijevo krilo), Stela Posavec proglašena je najboljom igračicom prvenstva, Ira Resman najboljom obrambenom igračicom, a očekivano - Željko Golik, umnogome zaslužan za posljednje uspjehe kluba, najboljim trenerom prvenstva. Sigurni smo da su neke od Čakovčanki svojim igrama i uspjehom kluba osigurale i dres kadetske reprezentacije Hrvatske. (Josip Freiler)

ŽRK ZRINSKI - NOVE PRVOLIGAŠICE

Zaslužile smo to!

Ovih je dana mladi sastav Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec zabilježio veliki uspjeh osvajanjem naslova prvakinja 2. HRL-sjever, superiorno i bez izgubljene utakmice (18 16 2 0 542:429 33). To je i veliki uspjeh međimurskog rukometa i sporta, u novoj prvenstvenoj sezoni mlade će Čakovčanke igrati u najelitnijem domaćem natjecanju 1. rukometnoj ligi. Zajedno s Podravkom Koprivnica, zagrebačkom Lokomotivom i Trešnjevkom, Samoborom, Zelinom, Sesvetama, Osijekom, Splitom, Umagom, varaždinskom Kokom, riječkim Zametom i Orijent-presoflexom te Vranjicom. Velik je to uspjeh čakovečkog kluba osnovanog 10. travnja 2004. godine, sigurni smo da je na to najviše ponosna nezaobilazna Ljubica Vrbančić zaslužna za osnivanje i djelovanje kluba i niz uspjeha svih ovih godina. Naravno uz nju i mnogi entuzijasti, roditelji, prvenstveno pak mlade rukometašice 1. ekipe gdje ni jedna nije starija od 17 godina što je značajan podatak, naravno i trener Željko Golik.
- Trudili smo se devet i pol mjeseci postići ovaj uspjeh, što je za mene kao iskusnog stratega i trenera iznenađenje. S ovako mladom ekipom doći u 1. ligu veliki je uspjeh, odigrali smo izvrsnu sezonu, bez teže ozljede što je također znakovito i važno, uložili smo mnogo truda i odricanja pa smo više nego zasluženo bez poraza prvaci i novi prvoligaši, rekao nam je u kratkom razgovoru iskusni trener i veliki rukometni entuzijasta Željko Golik. - Ekipa je mlada, ali ima kvalitetu i uz naporne treninge uspjesi nisu izostali. Imamo i 3 kadetske reprezentativke (Stela i Paula Posavec, Nikolina Zadravec), zaslužili smo si i priuštili smo si kratko se poveseliti. Sreća da su više škole i fakulteti u Čakovcu, da igračice mogu nakon srednje škole biti doma i tu studirati i igrati, već sada pak se pojedine igračice koje dolaze u Čakovec studirati iz drugih sredina interesiraju za naš klub. Mladi smo za 1. ligu, trebamo pokušati kako je tamo igrati s iskusnim i provjerenim prvoligaškim sastavima, istovremeno riješiti i dogovoriti kako dalje organizacijski i logistički, konačno može li tako dalje. Preduvjeti postoje, treba riješiti pitanje financiranja, kotizacija, prijevoza, dvorana..., da uvjeti budu normalni i prvoligaški, završio je Željko Golik s kojim bi se o rukometu dalo pričati danima, koji nam je na kraju dao i spisak igračica koje su osvojile naslov prvaka i prvoligaški status.
To su: Žvorc, Ivačić, Dominić i Kovačević - vratarke, S. Posavec, L. Posavec, T. Horvat, Laptoš, Makar, Šarić, Car, Ladić, Benčik i Vrbančić - vanjske igračice, P. Posavec, Zadravec, Sinanović, Balić, Androić, E. Horvat, Marković i Ahel - krila, te Resman i Glad - pivoti.
O prvoligaškom statusu porazgovarali smo kratko i s predsjednikom kluba Rajkom Šarićem koji s dopredsjednikom Romanom Laptošem, sportskom direktoricom Ljubicom Vrbančić i članovima uprave Ladićem, Bogdanom, Vinkovićem i Grašićem, tajnicom kluba Sandom Horvat, blagajnicom Branislavom Sinanović i voditeljicom knjigovodstva Editom Posavec vodi brigu o klubu.
- Zaslužili smo prvoligaški status, imamo mladi i perspektivni sastav, nemamo u njemu starije igračice od 17. godine, imamo odličan stručni stožer, uz to još niz mladih i perspektivnih igračica u ostalim brojnim klupskim selekcijama. Mnogo nam pomažu roditelji igračica, imamo i nekoliko sponzora ali unatoč svega imamo problema oko financiranje. Sadašnja sredstva su nedostatna pa nam treba veća pomoć odgovornih za rukomet i sport u gradu Čakovcu i županiji koje predstavljamo, a sada ćemo ih predstavljati i diljem Hrvatske. Sada kada smo prvoligaši ne smijemo stati, treba odmah početi s izračunima i proračunom za novu sezonu u 1. ligi, nećemo se predati dok postoji i zadnji tračak šanse za boljitkom, trebamo međutim u svemu biti realni. Sve ćemo napraviti za 1. ligu, trebamo međutim to ponavljam još više razumijevanja odgovornih, nadam se da će se naći još sponzora zainteresiranih pomoći nam. Mi pak ćemo dostojno predstavljati naš kraj diljem Hrvatske. Pozivam i ovom prilikom sve mlade djevojčice i djevojke koje se žele baviti rukometom da nam se priključe, sve informacije mogu dobiti kod sportske direktorice kluba Ljubice Vrbančić (091/579-3364). Cilj nam je i dalje isti, da se što više mladih bavi rukometom, završio je Šarić.
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

Izvor: 3029