Sport 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

RUKOMET - SP JUNIORKI: Odlična organizacija

Petim kolom, Skupine D u Čakovcu, za organizatore je završen prvi dio SP-a juniorki, jučer (ponedjeljak) i sutra (srijeda) igrale su se i igrat će se utakmice ‘Presidentcupa’ za poredak od 17. do 24. mjesta, pa će čakovečki dio priče biti iza toga uspješno završen. Ovakva konstatacija o uspješnosti ima čvrstu podlogu jer svi sudionici iz reprezentacija Slovenije, Kine, Tunisa, Rusije, Brazila i Rumunjske imaju samo riječi pohvale za čakovečke organizatore, od organizacije u dvorani GŠ Čakovec do smještaja u Toplicama Sveti Martin te svim ostalim što ide uz organizaciju jednog ovako važnog svjetskog natjecanja kakvo je SP juniorki. To su nam potvrdili i dopredsjednik IHF-a (Svjetske rukometne federacije) Miguel Roca, predsjednik i tajnik HRS-a Sandi Šola i Damir Poljak, to potvrđuju i sve službene osobe čakovečkog dijela SP-a na čelu s  predsjednikom Udruge sudaca HRS-a Josipom Posavcem i donedavno najboljim svjetskim sucem Franceskom Galegom, te službeni promatrač IHF-a, koji prati igru i kvalitetu mladih - poznati njemački stručnjak Heiner Brand.

Gledatelja je svakim danom sve više i tu stižu pohvale iz IHF-a, mnogi dolaze iz susjedne Slovenije jer igraju njihove juniorke, juniorke Rusije također imaju veliku podršku s tribina, za to su se pobrinule ‘međimurske snahe’ i njihove obitelji iz udruge Kaljinka. Slobodan dan reprezentativke svih sudionica iskoristile su šetnju Čakovcem i druženje u centru grada s čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem te najodgovornijim iz čakovečkog Organizacijskog odbora, međimurskim dožupanom Zoranom Vidovićem i predsjednikom MRS-a Miljenkom Topličancem, najzaslužnijim da u organizaciji sve štima.

Organizatori primaju i pohvale za rad press centra i njegovog voditelja Željka Kraljića. Voditelj dvorane GŠ-a u kojoj se igraju utakmice Renato Čuka i njegova ekipa, mlade srednjoškolke i srednjoškolci na funkciji hostesa, prevoditelja, statističara pod vodstvom Ljubice Vrbančić također primaju čestitke sa svih strana, djelatnici VIP lože i centra čiji je šef Veljko Vrtarić te iskusni Damir Magić i Radovan Petek zaslužuju čestitke svih navedenih - jer se radi gotovo bez pogreške, 24 sata na dan. Naravno da se sve to odnosi i na radnike redateljske službe, službe sigurnosti i zdravstva.

Što se tiče natjecanja koje je vrlo kvalitetno, 4 prvoplasirane ekipe čakovečke skupine D idu u daljnje natjecanje, peti dan i 5. kolo odredio je konačan poredak u kojem su juniorke Rusije pokazale najviše i istaknule svoju kandidaturu za naslov svjetskog prvaka. Tu su i Rumunjke, a dalje idu i Brazil i Slovenija. U Čakovcu ostaju Kina i Tunis i sa 6 ekipa iz ostalih skupina (Urugvaj i Kazahstan - skupina A, Argentina i Angola - skupina B te Japan i Kongo - skupina C) borit će se za poredak od 17. do 24. mjesta. Te utakmice na rasporedu su bile jučer, a sve završava sutra (srijeda), kada su utakmice na rasporedu u 14, 16, 18 i 20 sati.

REZULTATI: 3. kolo: Rusija - Tunis 43:18, Rumunjska - Slovenija 30:24, Brazil - Kina 26:12; 4. kolo: Rumunjska - Kina 39:25, Rusija Slovenija 36:27, Brazil - Tunis 28:25; 5. kolo: Kina - Tunis 24:23, Slovenija - Brazil 21:22, Rusija - Rumunjska 34:31. REDOSLIJED GRUPE D: Rusija 10 bodova, Rumunjska 8, Brazil 6, Slovenija 4, Kina 2, Tunis 0 bodova.

Josip Freiler

Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3089