Sport 28.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

RUKOMET: Špoljarić novi predsjednik "Međimurja"

Održana je dugoočekivana i najavljivana, ovaj put izvanredna skupština Rukometnog kluba Međimurje kojoj je, za razliku od nekih prošlih, prisustvovao velik broj članova, ljubitelja rukometa, igrača i, kao gosti, međimurski dožupan Matija Posavec, čakovečki dogradonačelnik Zoran Vidović, tajnik Međimurskog rukometnog saveza Vlado Kramar te, ispred Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, Anto Dragić.
Na početku je usvojeno kratko izvješće o radu koje je podnio dosadašnji dopredsjednik kluba Velimir Vrtarić. Izdvajamo podatak da je uprava počela raditi s 11, a na kraju su ostala 2-3 člana, da je i u takvim okolnostima uz mnogo problema “održan” klub, da su prihodi u proteklih godinu dana bili 63.725 kuna (nismo sigurni da je to točan iznos), a da je ostalo cca 15.000 kuna neplaćenih obveza iz prvog dijela prvenstva, uglavnom prema HRS-u. Ovaj iznos potrebno je pod hitno podmiriti ako se želi početi s igranjem u odlučujućem dijelu prvenstva (9. veljače). Ima još mnogo aktualnih problema, što sve što prije treba riješiti novoizabrani Upravni odbor kluba na čelu s novim, jednoglasno izabranim predsjednikom kluba Draženom Špoljarićem.
Na njegov prijedlog, također jednoglasno, u novi Upravni odbor izabrani su Ivan Horvat kao dopredsjednik kluba te članovi Luka Međimurec, Dušan Trupković, Nenad Suvajac, Josip Patafta, Goran Matjačić, Dalibor Kanižaj i Ivica Haček. Riječ je o mladim ambicioznim ljudima, poduzetnicima i, što je interesantno, gotovo su svi dojučerašnji rukometaši. Na prvoj sjednici nove uprave donijet će se okvirni plan i program rada. Na skupštini je spomenut trenutno najvažniji zadatak - osiguranje prvoligaškog statusa i hitna organizacijsko-financijska konsolidacija. Izabran je i Nadzorni odbor koji čine Dražen Levak, Katarina Zanjko i Nadica Žižek, a ideja da se izabere i jedan savjetodavni organ sastavljen od iskusnih sportskih i rukometnih djelatnika također je dobila podršku delegata. Nakon što su izmijenjeni pojedini dijelovi postojećeg klupskog Statuta (adresa, prava i obveze, članstvo u klubu...), prisutnima su se obratili Matija Posavec i Zoran Vidović te klubu obećali daljnju podršku i pomoć Županije i Grada, što je i normalno s obzirom da se radi o klubu s bogatom tradicijom i mnogim uspjesima u situacijama u kojima su Grad i Županiju predstavljali u Hrvatskoj i Europi.
Novi predsjednik kluba Dražen Špoljarić uputio je poziv svim ljubiteljima rukometa i sporta da se uključe u rad kluba i pomognu mu da što prije prevlada sadašnju tešku, još srećom ne i bezizlaznu situaciju. Upućena je i zahvala dosadašnjim članovima uprave, posebno Velimiru Vrtariću na dosadašnjem radu i trudu da se klub ipak kako-tako „održi na nogama“.
J. Freiler

PRELOG 29
VIDOVEC 20
Prelog - Sportska-školska dvorana. Gledatelja 150. Suci: Blesić i Presek (Koprivnica).
Prelog: Logožar, Šelja, Balog 5, Bergovec 4, Najman, Vlašić, Bratković 5, Horvatić 2, Krajner, Malek 2, Mikloška, Martinčević 6, Janušić 1, Belić 4. Trener Josip Borković
Uvjerljivom pobjedom nad ekipom Vidovec Bios rukometaši Preloga izborili su osminu finala Hrvatskog rukometnog kupa, ostvarivši jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba. Sedmoplasiranu ekipu Premier lige mlada ekipa Preloga nadvisila je u svim elementima igre. Bila je to prava mala škola rukometa ekipe trenera Josipa Borkovića za prvoligaše iz Vidovca. Prelog je utakmicu otvorio s 5:0 i do kraja poluvremena održavao tu razliku. Najviše što su gosti uspjeli učiniti jest smanjiti vodstvo na dva razlike u 20. minuti pri rezultatu 9:7. Ni u nastavku razigrani Preložani nisu popuštali. Kod domaćina najbolji na terenu bio je vratar Logožar dok je najbolji strijelac bio Martinčević sa 6 pogodaka. Prelog se ovom pobjedom plasirao u osminu finala gdje će ponovo biti domaćin.
Z. Premuš

FINALE KUPA REGIJE - ŽENE
Dalje idu Varaždinke
KOKA 25
ZRINSKI 18
Varaždin - Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Jurenec i Vajdić (oba Koprivnica).
Zrinski: Žvorc, Ivačić, P. Posavec 3, Ladić, Šarić, Sinanović, S. Posavec 5, E. Horvat, Car, Zadravec 3, Resman 2, T. Horvat, L. Posavec 1, Makar 3, Benčik, Laptoš 1. Trener: Željko Golik
U završnicu hrvatskog Kupa plasirale su se rukometašice varaždinskog prvoligaša, u ovom momentu prvenstvo im je u tijeku, imaju više iskustva i fizički su jače i bolje pripremljene. Mladi čakovečki sastav koji je tek u prvoj fazi priprema jer im prvenstvo počinje krajem veljače dobro im je parirao sve do 45. minute. Nakon prvog dijela Koka je imala prednost tek 10:9, u 45. minuti Čakovčanke su imale vodstvo 15:14, dalje nisu mogle, ponestalo im je snage i koncentracije što su domaće na kraju iskoristile i pobijedile, kad se sve zbroji ipak previše uvjerljivim rezultatom.

TURNIR MLADIH U TRNOVCU
Nedelišće najbolje
Nakon Čakovca gdje su pobjednici bili mladi Trnovca, drugi turnir mladih rođ. 1996.-1998. godine igran je u Trnovcu. Ovaj put domaći nisu uspjeli, pobjednik turnira bili su mladi RK Nedelišća pod vodstvom trenera Darka Okreše. Prvo su pobijedili vršnjake RK Međimurja 41:35, a u finalu i domaćina Trnovec s uvjerljivih 36:29. Rukometaši Međimurja nisu uspjeli ni u borbi za 3. mjesto, poraženi su od Ludbrega. Idući turnir igra se u Nedelišću čiji je sastav u Trnovcu bio: Vikert, Goričanec 12, Jakšić 11, Srnec 18, Vuković 12, Radiković 5, Farkaš 7, Radović, Prekupec 7, Trstoglavec 1, Tkalčec, Špiranec, Pecilaj, Numanović 4.

MLAĐEKADETSKA LIGA
Poraz i neriješeno
Mlade rukometašice Zrinskog (rođ. 1998. i mlađe) igrale u okviru prvenstva mlađe kadetske lige u Virovitici. Umalo su odustale, i samo zbog sportskih razloga odigrale su oba susreta. Jer ono, kako kažu, što su im “radili” domaći suci ne služi na čast domaćinu ni sucima, posebno jer se radi o mladim igračicama koje nisu naučene na nešto takvog. Ukratko, prvo su Čakovčanke u takvim uvjetima poražene od Pitomače 18:16, ništa bolje nije bilo s vršnjakinjama Tvin Trgocentra Virovitica, tek je rezultat bio nešto bolji, završilo je bez pobjednika 17:17.
Pod vodstvom trenera Željka Golika igrale su: Kovačević, Dominić, Sinanović, Benčik, Car, Glad, Šarić, Ladić, Marković, Androić, Bogdan, Pajić, Malašić, Senčar i Hajdarović.
Josip Freiler

Izvor: 3014