Sport 01.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

RUKOMET: Suradnja čakovečkih klubova

Rijetkost je da se klubovi jednog mjesta, u ovom slučaju Čakovca, u pauzi prvenstva dogovaraju oko buduće zajedničke suradnje u novom prvenstvu. Upravo se to dogodilo ovih dana kada su se na zajedničkom sastanku našli najodgovorniji iz muških klubova, novoosnovanog MRK Čakovca, RK Međimurja i RK San sporta. Gdje su se nakon dugih diskusija i mnogo uglavnom korektnih i realnih prijedloga iskreno se nadamo dogovorili kako u trenutno teškoj situaciji mogu što normalnije i „bezbolnije“ djelovati za dobrobit čakovečkog i međimurskog muškog rukometa. Pozitivno je i to da se u prvi plan tijekom rasprave stavila i problematika rada s mladima. Sastanku su prisustvovali i najodgovorniji iz Međimurskog rukometnog saveza, predsjednik, dopredsjednik i tajnik Topličanec, Tarandek i Kramar, predsjednik NO-a Patafta, član Skupštine HRS-a Vrtarić i član IO Zajednice sportova Međimurja Hamer što je vrlo pozitivno, posebno s razloga jer su svojim diskusijama doprinijeli uspjehu.
Ukratko, dogovoreno je i podržana je ideja dogovora s odgovornima RS Varaždina da ako Izvršni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na sjednici 3. srpnja podrži i usvoji inicijativu iz Čakovca i Varaždina novoosnovani MRK Čakovec preuzme ulogu RK Varteks di Capria i u novoj sezoni igra u 1. ligi (u klubu imaju pripremljene sve opcije: igračku, stručnu, organizacijsku i financijsku) zajedno s još jednim našim predstavnikom RK Prelogom koji je to pravo stekao kao superiorni prvak Druge lige sjever. Ako u HRS-u odluče drugačije Čakovec će igrati u Drugoj ligi sjever, a RK Međimurje bi svoj drugoligaški status ustupilo RK Vidovcu i s Varteks di Capriem igralo u novoosnovanoj Međužupanijskoj ligi Varaždin Čakovec. Tu bi igrali ako žele i rukometaši Nedelišća, sigurni smo i Sokola Vratišinec, jednog od najdugovječnijih i najorganiziranijih međimurskih rukometnih klubova s dugom tradicijom od 52 godine.
Toliko spominjani u javnosti još jedan, treći uz Čakovec i Međimurje klub neće se osnovati, to je na sastanku bilo vrlo jasno rečeno. Svi prisutni složili su se, to je posebno važno istaknuti, bili su jedinstveni i zalagat će se da u Čakovcu ponovo djeluje jedan jaki i kvalitetni klub, istovremeno da se pojača rad s mladima gdje je posebno dana podrška takvom radu u San sportu jer među mladima ima mnogo izuzetnih talenata što treba dobro iskoristiti. Naravno sve to uz pomoć odgovornih iz rukometnog sporta koji su na sastanku pokazali želju i volju pomoći, ali i onih iz Zajednice sportova prvenstveno Čakovca, ali i Međimurja i što je posebno važno u ovoj situaciji odgovornih iz Grada Čakovca i Međimurske županije. Jer čakovečki rukomet je unatrag nekoliko godina, a preko njega Čakovec i Međimurje bio poznat ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Zato mu je pomoć potrebna da se što prije vrati na nekadašnje pozicije. Sada se s nestrpljenjem čeka 3. srpanj i odluka IO-a HRS-a da se iza toga sve započete akcije konkretiziraju.

RUKOMET NA PIJESKU
Čakovčani drugi u Čatežu
Nakon prvenstva Hrvatske i odigrana 3 turnira EBT serije, muška ekipa BHC Čakovca nastupila je na međunarodnom turniru u Čatežu “Terme Čatež 2013”. Između 6 ekipa podijeljenih u 2 grupe Čakovčani su prvo pobijedili prošlogodišnjeg pobjednika ekipu ZEVT-a Čatež, kasnije i Blueboys iz Brežica, uvjerljivo rezultatom 2:0. U finalu su igrali sa zagrebačkim Sokolom, nakon dobivenog 1. seta u iduća 2 za nijansu su bili bolji Zagrepčani i osvojili 1. mjesto na turniru. 2. mjesto Čakovčana također je uspjeh, radi se o “mladom” klubu koji u zadnje vrijeme niže uspješne rezultate. U Čatežu su nastupili u sljedećem sastavu: Hranilović, Korent, Bašek, Kovačević, Horvat, Lovrek, Lacić i Bedić.
Josip Freiler

Izvor: 3036