Sport 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

RUKOMET: U subotu MKA*IPC u Bjelovar

U subotu počinje odlučujući, drugi dio prvenstvene sezone u Premier ligi, rukometaši MKA*IPC-a gostuju u Bjelovaru. Dobro pripremljeni i motivirani, pripreme su bile temeljite, odmora nakon prvog dijela prvenstva gotovo da i nije bilo. Sve da i na kraju zadrže visoki plasman, 3. mjesto koje su osvojili na kraju prvog dijela prvenstva to bi im u novoj sezoni garantiralo nastup u Europi, nisu se odrekli ni ambicija u domaćem Kupu. Na trenersku klubu vratio se Josip Borković koji je vodio pripreme i koji nam je kratko najavio ambicije kluba:
- Pripreme su uspjele, dobro smo fizički pripremljeni, uigrali smo se i spremno čekamo nastavak prvenstva koje će biti naporno. Cilj nam je ostao isti iz početka prvenstva, osvojiti jedno od prva četiri mjesta na tablici. To nas vodi nakon godinu dana izbivanja ponovo u Europu, imamo i visoke ambicije u domaćem Kupu, važno je da se do početka prvenstva u ovih par dana koji još preostaju oporave od ozljeda Pažin, Mesarić i Vidaković tako da sezonu počnemo kompletni. Imamo kvalitetan i motivirani sastav, dobru logistiku, nadam se da ćemo u Čakovcu imati i tradicionalnu podršku iz gledališta i na kraju uspjeti.
• U subotu je prvi test, gostujete u Bjelovaru?
- Teška utakmica i gostovanje kod kvalitetnog protivnika kojeg izuzetno cijenimo. No i mi imamo svoju računicu kako uspjeti, kao i na svakoj utakmici idemo po 2 boda. Naravno da bi to postigli moramo odigrati dobro, prema dogovoru s što manje grešaka. Ja sam realni optimista i nadam se uspjehu, završio je Borković.
IGRAČKI KADAR: Sladoljev, Lončar, Hamonajec (vratari), Mesarić, Turk, Zadravec (pivoti), Crnić, Krajner, Ćavar, Balog, Pašalić, Vidaković (krila), Pažin, Herman, Varga, Karačić, Petek, Rodik, Jelinić, Barić (vanjski igrači).
PRIPREMNE UTAKMICE: Velika Nedjelja 33:30, Gorišnica 35:28 i 28:17, Jeruzalem Ormož 19:21, Slovenjgradec 13:16.
PAROVI 16. KOLA: Croatia osiguranje - Osijek, Moslavina - Zamet, Siscia - Karlovac, Poreč - Nexe, Metković - Buzet, Medveščak - Varteks di caprio, Bjelovar - MKA*IPC, Split - Dubrava.
Josip Freiler

FINALE KUPA REGIJE SJEVER (M)

Čakovčani među 16

TRNOVEC – MKA*IPC 19:41
Petrijanec - Školsko sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Presek i Blesić (oba Koprivnica).
Trnovec: Car, Bengez 2, Žugec 3, M. Dobovičnik 1, Špiranec, Rogina, Jurišak, M. Dobovičnik 3, Jagačić 5, Vincek 3, Đorđević 2, Ažur, Golubić, Rački. Trener: Tihomir Špiranec
MKA*IPC: Lončar, Sladoljev, Pažin, Varga 3, Balog 3, Karačić 2, Crnić 6, Zadravec 2, Petek 1, Turk 5, Krajner 6, Pašalić 2, Herman 4, Ćavar, Jelinić 7. Trener: Josip Borković
Prema očekivanju, Čakovčani idu u završnicu Kupa među 16 najboljih hrvatskih momčadi. U Petrijancu gdje je igrano finale Regije sjever igrala je samo momčad Čakovčana. Domaći drugoligaš pokušao je parirati, na tome je ostalo, visoka pobjeda igrača trenera Borkovića to potvrđuje. Kontrolirali su Čakovčani igru i rezultat svih 60 minuta, posebno su bili efikasni u napadu, svi kojima je trener dao igrati priliku su iskoristili i najavili da spremni ulaze u prvenstvo, ali i s ambicijama i u završnici Kupa. Šteta da nisu odigrali još najavljenu utakmicu s reprezentacijom Katara, čiji su igrači ranije otputovali kući. (J.F.)

Izvor: 2858