Sport 01.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

RUKOMET: U subotu nastavak premier lige

PREMIER LIGA
RUKOMETAŠA
U subotu nastavak prvenstva
U subotu se, 16. kolom, nastavlja prvenstvo Premier lige rukometaša, gdje naš predstavnik RK Međimurje ima vrlo težak zadatak, osigurati i u novoj sezoni sadašnji status. Pod vodstvom novog trenera Radovana Peteka Čakovčani su se pripremali, nadamo se i dobro pripremili unatoč teške situacije koja je i dalje u klubu, momčad je ostala gotovo u istom sastavu u odnosu na prvi dio prvenstva i kako kaže trener Petek spremno čeka nastavak prvenstva u prvu utakmicu u subotu u Zagrebu s Dubravom, unatoč mladosti i nedovoljnom iskustvu za ovaj rang natjecanja.
Da će biti izuzetno teško govori i podatak s prvenstvene tablice gdje su Čakovčani na posljednjem 13. mjestu sa svega jednim bodom (14. sastav Lige Arena Pula odustala od natjecanja). Biti će zato potrebno do kraja prvenstva osvojiti što više bodova s momčadima s dna tablice, jer će se poslije 26. kola nastaviti s igranjem, u Ligi za ostanak, koja će zbog odustajanja Arena brojiti 5 sudionika, posljednje plasirani sastav ispada nakon dvokružnog natjecanja u Prvu HRL-u.
Osim natjecateljskih briga u čakovečkom klubu i dalje muku muče s financijsko-organizacijskim problemima, mi samo podsjećamo na taj problem u nadi da će odgovorni u takvoj situaciji imati razumijevanja i pomoći čakovečkom klubu i nekolicini entuzijasta koji ga vode da se normalno završi sezona. Nitko sretniji od nas, ali i rukometno-sportske javnosti da to bude na 12. mjestu prvenstvene tablice tako da i u novoj sezoni u Čakovcu gledamo najbolje hrvatske klubove.
PAROVI 16. KOLA (4./5. veljače): Kaštela - Zamet, Bjelovar - Poreč, Dubrava - Međimurje, Buzet - Siscia, Gorica - Spačva, Varteks Di Caprio - Split, Karlovac slobodan.

1. HRVATSKA LIGA
DJEVOJČICE
Pobjeda i neriješen ishod
Djevojčice čakovečkog drugoligaša ŽRK Zrinskog odigrale su 3. prvenstveni krug 1. hrvatske lige djevojčica (rođenih 1998. i 1999. godine). Pobijedile su sastav Osijeka 14:10, a odigrale s Đakovom 15:15. Tako se i dalje nalaze na visokom 3. mjestu prvenstvene tablice, upravo to im mjesto ako ga zadrže do kraja osigurava nastup u finalu prvenstva Hrvatske. Pod vodstvom trenera Nebojše Buvača igrao je slijedeći sastav: Domjanić, Kovačević, Androić 5, Šarić 6, Car 7, Sinanović 3, Ladić 3, Glad 5, Benčik, Škvorc, Kolarić i Mesarić.

1. HRVATSKA KADETSKA
LIGA - DJEVOJČICE
Pobjeda i poraz

U ŽRK Zrinskom odlično su u dvorani GŠe organizirali 3. krug 1. HKRLe za djevojčice rođene 1994. godine i mlađe. Uz njih kao domaćina igrale su i rukometašice varaždinske Koke, Petrijevaca i koprivničke Podravke. Mlade su Čakovčanke lako i uvjerljivo, rezultatom 24:10 pobijedile vršnjakinje Petrijevaca, a u vrlo neizvjesnoj utakmici s Podravkom bile su za ‘gol’ kraće i poražene su. Moglo je međutim uz samo malo više sportske sreće i koncentracije (o ostalome što ide uz to nećemo ovaj put, op.a.) biti rezultatski bolje. Pod vodstvom trenera Željka Golika za čakovečki su sastav igrale: Ivačić, Markanović 2, Kristofić 4, P. Posavec 4, Laptoš, Vrbančić 1, S. Posavec 3, Zadravec 1, L. Posavec 8, Horvat 8, Resman, Deladio 5, Kržina 1 i Ahel 2. Mora se obavezno spomenuti i podatak da su Čakovčanke imale daleko najmlađu, ali zato vrlo perspektivnu ekipu.
PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA
Međimurje - Vidovec BIOS 34:38
Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 100. Suci: Barić i Munđar (oba Čakovec).
Međimurje: Krajner 5, Martinjak 1, Horvatić 2, Barić 3, Petek 9, Martinčević 3, Škrobar 2, Mišević 1, Budiša, N. Kovačić 3, Sklepić 4, T. Kovačić 1, Lesjak, Goleš, Novak, Kovačević, Matučec, Logožar. Trener: Radovan Petek
Vidovec BIOS: Lovrenčić 2, N. Melnjak 3, Sršen 6, Bogović 1, Vincek 1, A. Melnjak 1, Dobovičnik 4, Breljak 5, Jeftić 5, Turković 1, Lilić 1, M. Melnjak 6, Čolak 2, Balent, Cafuk, Črnila. Trener: Saša Kuček
Nakon što su gosti prvo poluvrijeme završili vodstvom 22:15, u 45. minuti domaći su poravnali na 25:25 i stali. Nekoliko nepotrebnih grešaka u napadu, i nekoliko nepotrebnih ‘sudačkih poklona’ Vidovčani su kaznili i iz kontri stekli ponovo razliku koju domaći nisu uspjeli anulirati pa su gosti zasluženo pobijedili. Domaćima je utakmica dobro došla da pokušaju ispraviti neke greške, naravno ako to u ovom kratkom vremenu do subotnjeg početka prvenstva žele i mogu.
Trebao se međutim odigrati kako smo najavljivali međunarodni turnir, nažalost igrači austrijskog prvoligaša Berbacha kao trećeg sudionika turnira nisu stigli, navodno zbog kvara na autobusu pa je odigrana samo utakmica Međimurja i Vidovec BIOSA. Odigrali su Čakovčani prije toga još jedan kontrolni susret, nažalost poraženi su. Na gostovanju u Gorišnici kod tamošnjeg istoimenog slovenskog drugoligaša rezultatom 35:34 (19:15). Nisu trebali biti poraženi, odlučujući dio susreta bio je u 1. poluvremenu kada su domaći vodili čak 17:7, mladi Čakovčani nisu uspjeli stići to vodstvo, još se je jednom pokazalo da je razlog poraza slaba igra u obrani. Pod vodstvom trenera Peteka igrao je slijedeći sastav: Kovačević, Matučec, Martinčević 2, Horvatić 8, Martinjak, Škrobar 1, Krajner 12, Sklepić 4, Torner, Blagus 1, Novak, Goleš, Kovačić, Petek 4, Logožar 2.
Tijekom tjedna prije prve prvenstvene utakmice u Zagrebu s Dubravom Čakovčani će imati još jedan kontrolni susret. Danas (utorak) u 18.30 sati u dvorani GŠ s drugoligaškim sastavom Preloga kojeg će u drugom dijelu prvenstva voditi novi trener, Čakovčanin Josip Borković.
Josip Freiler

Izvor: 2962