Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

RUKOMET: U subotu Prelog - Varaždin

U subotu: Prelog - Varaždin
Rukometni klub Prelog poziva prijatelje rukometa ove subote od 19 sati u dvoranu DG - Sporta u Prelogu na rukometnu utakmicu - završnicu regionalnog kupa u kojem domaćin RK Prelog dočekuje GRK Varaždin, trenutno vodeću momčad Premijer lige što samo po sebi govori o kako kvalitetnoj ekipi se radi. Preložani obećavaju da će dati svoj maksimum i da će pokušati iznenaditi kvalitetnog protivnika. (Z.P.)

RK “ČAKOVEC”
Prijateljski susreti
U RK-u Čakovec trenira se vrlo intenzivno, svaki dan, a u srijedu je na redu prvi prijateljski susret u Moškanjcima sa slovenskim drugoligašem Gorišnicom. Slijede susreti u Ivancu s vodećim drugoligašem Ivanačicom 28. siječnja, 1. veljače gostovanje u Koprivnici kod tamošnjeg istoimenog sastava te 5. veljaće u Velikoj Gorici kod premier ligaša Gorice. Za 8. veljače predviđen je u dvorani Graditeljske škole u 16 sati revijalni susret čakovečkih veterana s rukovodstvom i prijateljima kluba, nakon susreta u restoranu “Kristal” Čakovec održat će se klupska Rukometna noć.
- Sve je podređeno da što spremnije dočekamo početak drugog dijela prvenstva gdje nam je osnovni cilj osvajanje naslova prvaka, rekao nam je Ivan Horvat, predsjednik Kluba, koji je u ime igrača, struke i uprave čestitao Draženu Špoljariću, čelniku Kluba sretno “uplovljavanje” u bračnu luku.

RK “SAN SPORT” ČAKOVEC
U Prelogu i Varaždinu
U čakovečkom Klubu trenira se redovito, nastupa na turnirima, a uskoro se nastavlja i prvenstvo Regije sjever za mlade. Da se dobro radi potvrđeno je na dva turnira. U Varaždinu su mladi Čakovčani sudjelovali na jakom međunarodnom turniru i među 16 ekipa na kraju osvojili dobro 4. mjesto, uz malo više sportske sreće potrebne u ovakvim slučajevima mogli su i bolje. U svojoj su grupi bili najbolji pobijedivši redom Vidovec 10:0 (nedolazak Vidovca), Tenju i Daruvar 11:6. U polufinalu su se sastali s kasnijim pobjednicima Karlovcem, regularni tijek završen je 8:8, u izvođenju sedmeraca više su sreće i koncentracije imali Karlovčani i pobijedili 12:11. U borbi za 3. mjesto poraženi su od Ivanića 15:7.
Iza toga bili su uspješni na turniru u Prelogu u organizaciji tamošnjeg Kluba, gdje su na kraju zauzeli vrlo dobro 2. mjesto. U svojoj su grupi pobijedili Ludbreg 13:7, Maksimir - Pastel 17:15 i drugi sastav CO-a Zagreb 23:17. U polufinalu su bili bolji i superiorniji sastavu Koprivnice 20:15, u finalu su poraženi od prvog sastava CO-a Zagreb 16:7 i osvojena su srebrna odličja. Čakovčani pod vodstvom trenera Gorana Vuka na turnirima u Varaždinu i Prelogu igrali su u sljedećem sastavu: Bobičanec, Murk, Koprivec, Škvorc, Vargek, Hozjan, Petričević, Lukman, Kranjec, Križaić, Blažić, Ninić, Baranašić, Horvat, L. i M. Mihalic i Rodi.

RK “NEDELIŠĆE”
Svakodnevni treninzi
Novi članovi 3. HRL-sjever, rukometaši Nedelišća koji su prvi, jesenji dio prvenstva u za njih novom rangu natjecanja završili na 8. mjestu počeli su 13. siječnja s pripremama za drugi dio prvenstva.
- S osnovnim ciljem da poboljšamo do kraja prvenstva sadašnji plasman i plasiramo se u gornji dio tablice, rekao nam je tajnik kluba Josip Goričanec, zadužen i za komunikaciju s predstavnicima “sedme sile”: - Pod vodstvom trenera Matije Kraljića trenira se u dvorani SGC-a Aton u Nedelišću svaki dan, odigrat ćemo i nekoliko prijateljskih susreta i spremno dočekati nastavak prvenstva 15. veljače. Imamo povoljniji raspored nego je to bio u jesen, to treba iskoristiti, imamo i mladi kvalitetni sastav, ‘stariji’ u za nas novom rangu natjecanja za jednu prvenstvenu polusezonu, dobro motivirani siguran sam da možemo do zacrtanog cilja. Već prvi susret s Golom u našoj dvorani dat će odgovor oko naših mogućnosti. Ja sam optimist, to su i igrači, stručni stožer i uprava na čelu s predsjednikom Zvonkom Kermanom koja se trudi osigurati igračima, ne samo prve, nego i ostalih klupskih selekcija dobre uvjete za rad, završio je Goričanec, i dao nam spisak prvotimaca koji će pokušati osigurati klupske ciljeve. To su: Vikert, Hamonajec, Jarni i Špiranec - vratari, Srnec, Radović, Tkalčec, Trstoglavec, Prekupec i Topličanec - krila, Jalušić, Korent i Lovrek - pivoti, te Vuković, M. Goričanec, Bralić, Sklepić, Zebec, Farkaš, F. Goričanec i Radiković - vanjski igrači.

Lige mladih
• 1. HRVATSKA LIGA KADETKINJE - kadetkinje (rođ. 1996. godine i mlađe) čakovečkog ŽRK Zrinskog i nakon 2. prvenstvenog kruga imaju maksimalni učinak. S dvije pobjede vodeće su na tablici. U varaždinskoj Areni prvo su pobijedile sastav Osijeka 21:17, iako u nekompletnom sastavu, bez Resman, Ivačić i T. Horvat, također i Laptoš koja je zbog izuzetno grube igre Osijeka, srećom, samo lakše ozlijeđena. U drugom susretu bilo je lakše, zabilježena je sigurna pobjeda s ekipom Broda iz Sl. Broda 29:16. Pod vodstvom trenera Željka Golika igrao je sljedeći sastav: Dominić, P. Posavec 10, Šarić 2, Ladić 1, Kovač, Glad 3, S. Posavec 13, Zadravec 7, Kovačević, Marković 3, Androić 1, Car, Benčik 6, Laptoš 4.
• 1. HRVATSKA LIGA DJEVOJČICE - u dvorani Graditeljske škole odigran je 4. krug lige djevojčica (rođ. 2000. godine i mlađe). Mlade Čakovčanke pod vodstvom trenerice Darinke Pavleković zabilježile su pobjedu s ekipom Slatine, a poražene su od Virovitice. Vidi se da još nemaju dovoljno igračkog iskustva, no nakon svake utakmice ide na bolje. Rezultati: Zrinski - Slatina 18:13, Tvin Trgocentar - Koka 20:12, Zrinski - Tvin Trgocentar 15:16, Koka - Slatina 24:16. Sastav ŽRK Zrinskog: Kozjak, Vuić, Gudlin, Pajić 6, Senčar 3, Vnuk, Maček, Bogdan 14, Malašić 6, Pucko, Blagus 4, Kocijan.
Josip Freiler

Izvor: 3065