Sport 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

RUKOMET: Uspješna organizacija u Čakovcu

Čakovečki organizatori uspješno su odradili i drugi dio na Svjetskom prvenstvu juniorki, u dva dana u dvorani Graditeljske škole odigrano je 8 utakmica tako zvanog President cupa za konačni poredak od 17. - 24. mjesta. Ukupno je za vrijeme čakovečkog dijela SP-a u dvorani GŠ od 28. lipnja do 9. srpnja odigrano 23 utakmica, prvih 15 skupine D (Rusija, Rumunjska, Brazil, Slovenija, Kina, Tunis), iza toga još 8 President cupa (Kina, Tunis, Urugvaj, Argentina, Japan, Kazahstan, Angola i DR Kongo). Već smo javljali da je čakovečki Organizacijski odbor odlično odradio svoj dio posla dobivši pri tome pohvale i priznanja najodgovornijih dužnosnika Svjetske rukometne federacije - IHF-a i Hrvatskog rukometnog saveza, također da su svi sudionici bili zadovoljni smještajem u Toplicama Sveti Martin i organizacijom i igrama u dvorani, gdje je 7 dana kada su igrane utakmice bilo zanimljivo, kvalitetno, u nekim susretima do kraja neizvjesno, te da je utakmicama u prosjeku bilo nazočno 200-400 zadovoljnih gledatelja.

REZULTATI PREMIER CUPA:  za 17. mjesto: Japan - Urugvaj 29:28, za 19. mjesto: Kina - Argentina 28:21, za 21. mjesto: Angola - Tunis 30:21 i za 23. mjesto: Kazahstan - DR Kongo 23:23, nakon izvođenja udaraca sa 7 metara 27:24.

Iako su čakovečki organizatori imali malo vremena i prostora za organizaciju ovako važnog natjecanja kakvo je SP juniorki, odradili su svoj dio posla bez greške zahvaljujući Organizacijskom odboru koji je djelovao pri Međimurskom rukometnom savezu u sljedećem sastavu: Zoran Vidović, međimurski dožupan i izvršni predsjednik OO-a, Miljenko Topličanec, predsjednik Međimurskog rukometnog saveza i predsjednik NK-a HRS-a, Damir Magić, Radovan Petek, Željko Kraljić, Ljubica Vrbančić, Vladimir Kramar, Zdravko Golub, Veljko Vrtarić, Renato Čuka, Josip Freiler, David Vugrinec, Nino Vurušić i Kristijan Hamer. Bili su tu i dr. Edvard Glavaš i Vanja Ovčar, članovi Zbora rukometnih sudaca Međimurja, djelatnici dvorane GŠ, dežurni iz hitne medicinske pomoći, vatrogastva, zaštitarske firme Alzas, Udruge branitelja, brojni mladi srednjoškolci na poslovima hostesa, statističara, atašea pojedinih reprezentacija, nositelja zastava, brisača podova...

Svi ovi naši navodi potvrđeni su predstavnicima “sedme sile” i na posljednjoj pressici od strana najodgovornijih OO-a Zorana Vidovića i Miljenka Topličanca. Koji su još jednom uputili zahvale svim nabrojenim volonterima, posebno članovima OO-a, pokroviteljima  i suorganizatorima SP-a - Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu, bez koji se ovo važno natjecanje kakvo je SP ne bi moglo održati, a koji su svojim nesebičnim radom doprinijeli uspješnoj organizaciji i promociji Međimurja i Čakovca u Europi i svijetu.

• Za kraj još samo podatak da su naslov svjetskih prvakinja osvojile juniorke reprezentacije Južne Koreje, u finalu su bile bolje od Rusije koja je bila pobjednik čakovečke skupine D. Juniorska reprezentacija Hrvatske, kao organizator i domaćin SP-a, osvojila je tek 10. mjesto, što je neuspjeh za ekipu trenera Nevena Hrupeca. U reprezentaciji je igrala i igračica ŽRK-a Zrinski Čakovec Paula Posavec. Nije dobila dovoljno prilika pokazati svoj izraziti talent, no, ipak je postigla 15 golova. Trebala je igrati, a prošla je i pripreme i druga Čakovčanka - Nikolina Zadravec, no, u zadnji ju je čas Neven Hrupec, iz samo njemu znanih razloga, “otpisao”. Imat će, međutim, priliku za dokazivanje na skorom kadetskom prvenstvu Europe u Makedoniji. Trenutno je sa suigračicom iz Zrinskog Stelom Posavec na pripremama kadetske reprezentacije.

Pripremio Josip Freiler

Izvor: 3090