Sport 03.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

RUKOMET: Zadovoljni sezonom

Nakon što je i službeno završena rukometna 2012./13. sezona zamolili smo predsjednika Međimurskog rukometnog saveza Miljenka Topličanca za kratki komentar:
- Sezona je unatoč problema uglavnom financijske prirode bila uspješna i moramo biti njome više nego zadovoljni. Rukometašice čakovečkog Zrinskog kao prvakinje 2. lige sjever nove su prvoligašice, uz to su osvojile i naslov državnih prvakinja u kadetskoj konkurenciji. O njihovom uspjehu u HRS-u u Zagrebu govore u superlativu, posebno od strane stručnjaka. Velik je uspjeh i plasman rukometaša Preloga u 1. ligu koji su također superiorni prvaci 2. lige sjever. Nadam se da će ove i druge uspjehe znati prepoznati i cijeniti u gradu Čakovcu i Prelogu te Međimurskoj županiji i to adekvatno vrednovati. Spomenuo sam HRS gdje žele rukometu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj dati veći značaj i bolji tretman, da bude sport broj jedan za što ima sve preduvjete. Tim povodom pomoći će da Čakovec i dalje ima uz Prelog prvoligaša, a Varaždin premier ligaša, tu su određene akcije u tijeku, na vrijeme će svi biti obaviješteni o rezultatima. Ovim pak putem obavještavam sve naše predstavnike u višim rangovima natjecanja da su dužni HRS-u prijaviti do 15. lipnja svoje učešće u pojedinim ligama. Također i do 5. srpnja platiti kotizaciju koja će u odnosu na sezonu 2011./12. biti manja 35% što je nadam se lijepa vijest.
• Nešto oko akcije saveza za osnivanje trenerske udruge, te kakva je situacija u sudačkoj udruzi?
- Izvršni odbor MRS-a pokrenuo je akciju osnivanja trenerske udruge, po tom je pitanju organizirano i jedno uspjelo stručno predavanje, na potezu je organizacijski odbor da konačno zaključi ovu važnu akciju. Što se tiče sudačke udruge nisu nam javili rezultate izborne Skupštine, sigurno je jedno - da je nedovoljan broj sudaca, da ih je sve manje na višim listama pa i tu treba poduzeti konkretne akcije. Ja sam optimista po oba pitanja uz još više zajedništva i to se može uspješno riješiti, posebno nakon ideje HRS-a da naše područje dobije u Hrvatskoj bolji rukometni tretman.
Josip Freiler

ŽRK ZRINSKI

Četiri Čakovčanke u reprezentaciji

U Poljskoj će se od 14. do 27. kolovoza održati Europsko prvenstvo u rukometu za kadetkinje na kojem će igrati i kadetska reprezentacija Hrvatske koja očekuje visok plasman.
S tim u vezi, mlade se reprezentativke pripremaju za nastup, izbornica Lidija Bojić-Čačić želi da se na zajedničkim pripremama mlade igračice što bolje upoznaju i uigraju. Jedan dio priprema održat će se od 3. do 9. srpnja u Zadru, a na njima će sudjelovati i četiri igračice ŽRK-a Zrinski Čakovec, novog prvoligaša i prvaka 2. HRL-sjever.
Pozvane su sestre Paula i Stela Posavec te Nikolina Zadravec, već od ranije članice kadetske reprezentacije, a ovaj put i Ira Resman koja je na državnom kadetskom prvenstvu proglašena najboljom obrambenom igračicom.

Izvor: 3032