Sport 17.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

RUKOMET: Željko Kavran podnio ostavku!

Najuspješniji međimurski sportski klub posljednjih godina ostaje bez predsjednika. Nakon 20 godina koliko je bio na čelu kluba odlazi i najuspješniji predsjednik, posebno se to odnosi na razdoblje zadnjih 6-7 godina kada klub bilježi niz evidentnih uspjeha. Željko Kavran čvrsto je ostao pri ranijoj odluci kada je najavio ostavku, to je potvrdio i na konferenciji za novinare, istovremeno najavio održavanje izvanredne Skupštine kluba, sazvane za 21. lipnja. Na kojoj će biti podneseni svi potrebni izvještaji, a na koju će biti pozvani najodgovorniji iz Županije, Grada Čakovca, Zajednice sportova županije i grada, Međimurskog rukometnog saveza...
Obavijestio je prisutne da na traženje pomoći oko rješenja teške situacije u klubu nije dobio odgovore iz Županije i Grada, također da na račun kluba nisu doznačena ni sredstva koja ih pripadaju po kriterijima, što je sve ubrzalo njegovu odluku o neopozivoj ostavci. S njim “odlaze” i njegove firme kao sponzori. Što se tiče dugovanja kojih ima, rekao je da se nada da će do Skupštine biti mnogo toga jasnije, ako će trebati još će jednom intervenirati kao u nizu do sada slučajeva, svojim sredstvima da “nasljedniku” preda čiste račune.
SAMO SAM TRAŽIO DA FINANCIRAJU MLADE
- Odluku o neopozivoj ostavci donio sam nakon dugog razmišljanja, ne vrijedi se više boriti s vjetrenjačama, odlazim razočaran i tužan, u rukometu ostaju oni koji uzimaju, odlazim ja, koji sam davao. Ponosan na to, istovremeno slušajući odgovorne da ne žele financirati profesionalni sport. Neka financiraju sport mladih, neka plaćaju dvorane za treninge i igranje utakmice mladima, to je bilo moje realno traženje. Na to nema odgovora pa odlazim. Smatram da u Čakovcu i Međimurju ima ljudi koji mogu uspješno nastaviti s vođenjem kluba, bio je kratak Kavran u međuvremenu i 13 godina na čelu Hrvatskog rukometnog saveza.
U međuvremenu je u klub stigla odluka HRS-a oko nedolaska na završnicu Kupa: 15.000 kuna kazne i godinu dana zabrane igranja kup utakmica u Hrvatskoj. Također saznajemo da je počeo odlazak najboljih igrača iz kluba. Da Karačić odlazi u Bosnu Sarajevo, da je tamo na probi Mesarić, da je Jelinić već član austrijskog Bregenza, da se u Austriju sprema Pažin… Ukratko, klub čeka toplo i vruće ljeto.
Josip Freiler

Izvor: 2877