Sport 30.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

RUKOMET: Zrinski i Prelog pobjednici kupa

• ŽENE:
ZRINSKI – ČAKOVEC 28:19
Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 100. Suci: Barić (Čakovec) i Marošević (Sveta Marija). Delegat: Kramar (Čakovec).
ZRINSKI: Žvorc, Vinković, Kristofić 7, P. Posavec 3, Makar, Sanjković 1, S. Posavec 3, Bogdan, Resman 1, Delladio 2, Sklepić 5, Tompoš, Trstenjak 5, Horvat 1. Trener: Nebojša Buvač
ČAKOVEC: Kolak, Poljaković 1, Radić-Vržina 1, T. Horvat 6, Vojković, Zlojtro 1, I. Horvat 1, Vugrinec 3, Rob, Marcijuš, In. Horvat, Jurković, Kapelari, Nedeljko, Dežić 6. Trener: Stjepan Golik
Mlade igračice Zrinskog zaslužene su pobjednice međimurskog Kupa. Tijekom cijelog su susreta s lokalnim rivalkama igrale bolje, efikasnije, borbenije, manje sugriješile i još jednom potvrdile svoj talent i kvalitetu. Imale su na golu raspoloženu Anju Žvorc s nizom efektnih obrana, ostale dobre, sve koje su igrale zadovoljile su. Nasuprot njima Čakovčanke nisu baš bile raspoložene za igru, igrale su slabo, mnogo griješile, tehnički i u realizaciji. U 1. poluvremenu su propustile realizirati 5, u nastavku još 3 sedmerca, 1. gol u 2. poluvremenu postigle su tek u 39. minuti. Što sve govori da su takvom igrom i one “pomogle” i olakšale protivnicama doći do apsolutno zaslužene pobjede.

• MUŠKI:
PRELOG – INFO STAR 35:30
Prelog - sportska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Barić i Belčić. Delegat: D. Golub (svi Čakovec).
PRELOG: Hamonajec, V. Belić 4, Matić 6, Lončarić, Lisjak 8, Grgek, Raspet, Martinčević 5, Halić, Janušić 3, M. Belić 9. Trener: Saša Kuček
INFO STAR: Radek, Šumar, Bakšaj, Sklepić 1, Bakač 4, Potočnjak 1, Bedić 1, Korent 1, Kramar 1, Zebec, Logožar, Šipuš 8, Novak, Bralić 7, Martinjak 6, Bektešević. Trener: Matija Kraljić
Nekompletni sastav domaćeg prvoligaša rutinskom igrom stekao je prednost od 3 gola razlike nakon prvog poluvremena (17:14) što je bilo dovoljno za konačan uspjeh. Jer u drugom su dijelu i dalje kontrolirali igru i rezultat te na kraju zasluženo pobijedili. Mladi sastav čakovečkog trećeligaša dobro se je rezultatski držao do sredine 1. poluvremena, kasnije je ipak do izražaja došla bolja pripremljenost, uigranost i kvaliteta Preložana. No i igranje u finalu uspjeh je za ekipu trenera Kraljića.
Josip Freiler

IZ RK-a “MEĐIMURJE”
Skupština
13. siječnja
Shodno ranijem zaključku, održana je sjednica Izvršnog i Nadzornog odbora čakovečkog premier ligaša (predsjedao Siniša Janušić). Na kojoj je osnovna točka i dalje ona oko financijske problematike. Koja je i dalje prisutna pa je dogovoreno da se do 13. siječnja sačine daljnje analize kako bi se utvrdili točni prihodi i rashodi tijekom 2010. godine.
Posebno za razdoblje do 30. lipnja kada je klub vodila prošla, te iza toga do kraja godine kada klub vodi nova uprava. Unatoč sada već dosta jasnih podataka ima još nekih dilema, sigurno je međutim da je ukupno dugovanje cca 1.300.000 kuna, koje se međutim kada sva dokumentacija bude dostupna može znatno smanjiti. Veći dio spomenutog iznosa odnosi se na dug iz prvog polugodišta.
Kada pak smo spominjali 13. siječnja, onda je taj datum određen za održavanje Skupštine kluba gdje će se detaljno objaviti, nadamo se i razriješiti financijska problematika, ali i ona organizacijska što je važno za bolje djelovanje kluba u 2011. godini.
Biti će riječi i o ostavkama članova Izvršnog odbora i direktora kluba: Dražena Barića, Edvina Horvata, Zorana Vidovića i Duška Opačića, izabrat će se novi članovi i direktor, a u planu je također donošenje Poslovnika o radu te plana rada s financijskim pokazateljima za 2011. godinu.

SJEDNICA IO-a
MEĐIMURSKOG RUKOMETNOG SAVEZA
Sumirani
rezultati
Održana je sjednica Izvršnog odbora Međimurskog rukometnog saveza (predsjedao Krunoslav Gosarić) na kojoj su sumirani rezultati rada tijekom protekle godine, a doneseno je i nekoliko zaključaka te dogovoren još jedan sastanak do kraja godine. Spominjemo najvažnije zaključke.
Zajednici sportova Međimurja poslat je prijedlog da se RK “Međimurje” proglasi za najbolju momčad u 2010. godini (4. mjesto u prvenstvu, polufinale kupa Hrvatske, dobar nastup u Challange cupu). Također je Zajednici predloženo da se priznanjima nagrade mladi reprezentativci Dominik Mišević (RK Međimurje) i sestre Stela i Paula Posavec (ŽRK Zrinski Čakovec).
Što pak se tiče najviših sportskih priznanja u županiji - “Franjo Punčec”, prijedlog je da za životno djelo budu dodijeljena Antunu Bukovcu iz RK Sokola Vratišinec, te RK Sokolu Vratišinec koji je ove godine proslavio 50 godina uspješnog rada i djelovanja.
Bilo je riječi i o nosiocu kvalitete ženskog rukometa za područje Međimurja, te o još nekim rukometnim aktualnostima u ovoj, naznačeni su i neki prioriteti u radu za iduću godinu.
Josip Freiler

Izvor: 2905